Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

silvarerum pisze:Piękny ten ciemny irys Moniko. Rabata o długości 25m :shock: - żeby taką stworzyć musiałabym mój ogród przemnożyć razy 2 :wink:

Mam prośbę - czy mogłabyś na pw podać miejsce, gdzie kupujesz irysy? Oczywiście o ile jesteś z zakupów tam zadowolona. Muszę posadzić w tym roku choć trochę, bo widzę jaki błąd popełniłam pomijając te cuda.
U mnie każda rabata ma rozmiary XXL, choć może na zdjęciach tego tak nie widać ;:224 . To dlatego praca przy odchwaszczaniu goni mnie cały czas ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teraz się nie dziwię, że masz takie cudne rabaty
Co chwila deszczyk. Też bym coś chciała.
Ja będziesz sprzedawała swoje niebieskości to daj znać.
Chętnie zakupię.
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Moniś, nie trzymaj nas w napięciu ;:65 czekamy wszyscy na zdjęcia Twojego ogrodowego raju ;:167 , każde nowe zdjęcie irysów obłędne ;:168
pozdrawiam
Agnieszka :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit :wit :wit
Witajcie ;:4
Nadrabiam zaległości, na które wciąż brakuje mi czasu ;:224 W ogrodzie nic wielkiego się nie dzieje poza tym, ze wszystko bujnie rośnie i kwitnie. Irysy kończą kwitnienie, ale w międzyczasie pojawiły się piwonie, a od kilku dni pierwsze pnące róże zaczęły czarować kwiatami - jest pięknie :D Bardzo lubię ten czas majowo - czerwcowy, chyba bardziej niż samo upalne lato, bo nie przepadam za żarem ponad 30'C.
Oczywiście nadal atakują nas chwasty z każdej strony i prawdę powiedziawszy tak mnie to denerwuję, iż jestem na tyle zdesperowana, że chyba pierwsza inwestycja to będzie podmurówka do ogrodzenia ogrodu, żeby przynajmniej odciąć betonem chwasty typu podagrycznik i perz, które przerastają na rabaty wielkimi i grubymi rozłogami.
Inne drobne chwasty tez się rozrastają w zastraszającym tempie, ale to już łatwiejsza walka niż z tymi rozłogowymi :wink:
Zostawiam trochę fotek z ostatnich dni :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

" W ogrodzie nic wielkiego się nie dzieje poza tym, ze wszystko bujnie rośnie i kwitnie."

To rzeczywiście nic się nie dzieje :wink: Piękne masz róże Moniko. Drugie zdjęcie jest przecudowne - ten zestaw jarzmiankowo-piwoniowy. I to ostróżkowe, z majaczącym w tle postumentem z poidełkiem.

Z wielką przyjemnością za każdym razem oglądam Twój ogród :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Aga2016
50p
50p

Post »

Pięknie jest u Ciebie ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W przedogródku zakwitły pierwsze ostróżki, szaleją wysokie kocimiętki - każdy z sąsiadów pyta co to za roślina ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w ogrodzie ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i trochę z szerszych ujęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Monika, ależ u ciebie pięknie i tyle piwonii ;:167 Widzę, że trafiłam na kolejną miłośniczkę. Tyle sporych karp i w dodatku idealnie uchwycone kwiaty, będziemy ślinić klawiatury oglądając ;:306 i dobrze, bo warto rozpowszechniać pozytywnego bzika. Twoja kocimiętka to zawsze tak ładnie do góry rośnie? Moje wszystkie się pokładają.. kupiłam dwie odmiany i niby różnią się wielkością i odcieniem kwiatów, ale co do jednego są zgodne, żeby kwitnąć muszą się rozłożyć na ziemi :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale widoczki ;:215 ;:215 Śliczne te falbaniaste iryski, a do piwonii wręcz brak słów uznania ;:173
Aga2016
50p
50p

Post »

Moniś, u Ciebie wszystkie rośliny w ilościach hurtowych ;:oj , irysy piękne, piwonie też a róże ;:167
:wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko , po deszczach zielsko rośnie w tępie zastraszającym ,więc wyobrażam sobie Twoją determinację w jego zwalczaniu bo ogród masz duży .Kocimiętka wysoka ładnie się prezentuje teraz na rabatach .Moja też się rozrasta a i trawy od Ciebie wyglądają coraz dorodniej.Na widok Twojego ogrodu mogę sobie tylko westchnąć i nic więcej .Idę spać bo mam ciężki tydzień . ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moniś, ach te Twoje ostróżki ;:167 Cudnie!!!
A Colette (to ona, prawda?) powalająca tym ogromem kwiatów, o rety... ;:167
Fabulous Frills okazał się Wintry sky? He, he, ja właśnie Wintry sky zamówiłam... A co z niego wyrośnie to się zobaczy... ;:306
Niestety pomyłki to zmora dla każdego pasjonata, który ma jakąś konkretną koncepcję nasadzeń. U mnie zakwitły dwie nowe piwonie - oczywiście pomyłkowe :evil: Dobrze, że piwonie nie są np. pomarańczowe, bo na bank by mi się trafiła ;:306
Awatar użytkownika
Marzena62
500p
500p
Od: 13 lip 2012, o 22:21

Post »

Moniko, te ptaszki u wodopoju mnie zachwycają, gdzie takie cudo można kupić ?
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Monika, ależ u ciebie pięknie i tyle piwonii ;:167 Widzę, że trafiłam na kolejną miłośniczkę. Tyle sporych karp i w dodatku idealnie uchwycone kwiaty, będziemy ślinić klawiatury oglądając ;:306 i dobrze, bo warto rozpowszechniać pozytywnego bzika. Twoja kocimiętka to zawsze tak ładnie do góry rośnie? Moje wszystkie się pokładają.. kupiłam dwie odmiany i niby różnią się wielkością i odcieniem kwiatów, ale co do jednego są zgodne, żeby kwitnąć muszą się rozłożyć na ziemi :roll:
Ja kocham piwonie! ;:167
Moja kocimiętka zawsze rośnie sztywno w górę. Nie wiem, czy to kwestia odmiany, czy ziemi, w której rośnie ;:224
Po pierwszym kwitnieniu ścinam ją do ziemi i odbija ponownie i także jest sztywna ;:108 ;:333

clem3 pisze:Ale widoczki ;:215 ;:215 Śliczne te falbaniaste iryski, a do piwonii wręcz brak słów uznania ;:173
Zostawie Ci jeszcze koronkowego Queen of Angels ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga2016 pisze:Moniś, u Ciebie wszystkie rośliny w ilościach hurtowych ;:oj , irysy piękne, piwonie też a róże ;:167
:wit
Róże dopiero zaczynają :D Niebawem pokaz da Laguna - właśnie otwiera pierwsze kwiaty
Obrazek

pela11 pisze:Moniczko , po deszczach zielsko rośnie w tępie zastraszającym ,więc wyobrażam sobie Twoją determinację w jego zwalczaniu bo ogród masz duży .Kocimiętka wysoka ładnie się prezentuje teraz na rabatach .Moja też się rozrasta a i trawy od Ciebie wyglądają coraz dorodniej.Na widok Twojego ogrodu mogę sobie tylko westchnąć i nic więcej .Idę spać bo mam ciężki tydzień . ;:167
:D cieszę się, że roślinki ładnie się zadomowiły w nowym miejscu ;:196
Moje trawy w tym roku bardzo późno ruszyły. Niektóre miskanty dopiero teraz. Wszystko przez wiosenne przymrozki ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”