Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Irenko, azalie i różaneczniki pierwsza klasa :!: U mnie ich brak, z tym większą przyjemnością oglądam takie cudowne kwiaty u Ciebie 8-)
W ogrodzie znajomej rośnie werbena bylinowa i dobrze zimuje. Muszę zapytać, jak się nazywa, bo może nie trzeba Twojej wykopywać?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adrianko Rh i azalie jeszcze w pełni nie kwitną, ostatnie chłody przyhamowały rozwijanie się kwiatów, może nadchodzące ciepłe dni naprawią to.

Jacku dziękuję :D coś mi się wydaje, że brak azalii w najbliższym czasie uzupełnisz, to są tak piękne i bezproblemowe krzewy, że warto je mieć. Wspominasz o werbenie, będę wdzięczna jeśli dowiesz się coś bliżej o tej roślinie. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po prostu cudne Twoje krzaczki :D Moje dopiero zaczynają i na pewno nie będą takie ładne, ale już mniej więcej wiem, jak z nimi postępować :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko aż mi głupio tak się cały czas zachwycać, ale Twój ogród wiosną jest jak zaczarowany, bajeczny, azaliowy raj....nic innego nie mogę powiedzieć, tylko słowa zachwytu....bardzo się cieszę, ze tak wspaniale przetrwały obecną zimę, pamiętam, ze w zeszłym roku miałaś sporo strat, ale ta wiosna chyba wszystko wynagrodziła....jest kolorowo i cudownie...cudownie...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dziękuję ;:196, twoje krzaczki azalii na pewno już ładnie kwitną, moje ostatnie upały przypalają i szybko przekwitają, może nadchodzące chłodniejsze dni przyhamują to. :D

Agusiu za tyle miłych i ciepłych słów serdecznie dziękuję ;:196, w tym roku nie jest tak kolorowo ponieważ wiele roślin wymarzło i porobiły się puste miejsca więc te rośliny, które pozostały muszą zastąpić te, których nie ma.

Kilka fotek z ostatnich dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świerk Tom Thumb

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Owoce tegoroczne? :shock: Miecznica też mi jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu czereśnie tegoroczne, chodzę pod drzewem i podskubuję, w tym roku są drobniejsze bo jest ich bardzo dużo.

Ostatnio jestem rzadziej na forum gdyż nie mieszczę się w czasie, teraz na działce mam wiele różnej pracy, jest sucho i prawie codziennie trzeba podlewać. Azalie i Rh szybko przekwiatają więc trzeba usuwać opadające kwiaty, to upalne słońce nie służy kwiatom. Miłej niedzieli.

W pełni zakwitły Rh i azalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

;:111 liczyłaś Irenko ile masz odmian azalii i Rh ??? Widoki piękne :shock: szkoda,że tak krótko kwitną .... ;:108 Czereśnie też ;:32 mniam.... :lol:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Ireno, werbena bonariensis w naszym klimacie nie jest byliną, ale sama się wysiewa i trzeba ją sadzić co roku.Mam ją ok.5 lat, po kwitnieniu trzeba zostawić na zimę badyle, bo najlepiej kiełkuje po przemrożeniu w nieco ocienionych i wilgotnych miejscach, u mnie pod krzewem.U mnie ostatnio jakby zdziczała , siewki są jakieś cherlawe :? Na dodatek ostatnia susza uniemożliwia przesadzenie, rozsadzenie ( może wtedy bardziej poszłyby na boki), a trzeba sadzić w bardzo słonecznych miejscach.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko. Ja także teraz rzadziej na forum. Dziś jednak udało mi się zajrzeć i nie żałuję. Serwujesz nam piękne widoki. Oczu nie można oderwać od tych pięknych kwitnących RH i azalii. Cudowne kolory. ;:138
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, Zapytałem o werbenę. Moja znajoma ma werbenę hastata i ta dobrze zimuje. Ty chyba kupiłaś inną.
Patrząc na zdjęcia Rh, to dech zapiera :shock:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

W sumie dla rh ten rok okazał się dobry, pięknie kwitną. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

I wreszcie mamy owoce!! Ja również cieszę się czereśniami. Obrodziły wspaniale. Ja swoje zabezpieczyłam siatkami maskującymi, ponieważ wyjeżdżam w tą sobotę, szpaki miały by radochę, a ja po powrocie we wtorek ;:145 . Rh są cudowne. W takim skupisku jest dopiero co oglądać.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu dziękuję ;:196, pytasz ile mam odmian Rh i azalii, mam ich ponad 40 a powtarzają się tylko jeden Rh i jedna azalia reszta to każdy krzew inny, kilka azalii ma przyjemny zapach. Czereśnie podjadam, są smaczne tylko trochę drobne. :D

Witaj Selli7 miło cię gościć tym bardziej, że odwiedzasz mnie po raz pierwszy, serdecznie dziękuję za ciekawe porady. :D Werbena, którą kupiłam jest posadzona w słonecznym miejscu i na razie ładnie rośnie, ciekawa jestem jakie będzie miała kwiaty. :D

Zeniu dziękuję za miłe słowa ;:196, ostatnio przez upały i suszę mam o wiele więcej pracy w ogródku, gdy wracam do domu to na nic nie mam już ochoty, może gdyby trochę lat odjąć to byłoby inaczej. :;230

Jacku dziękuję za pochlebne słowa oraz informację na temat werbeny, rzeczywiście nazwa jest inna, nie znam tych bylin więc trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby zobaczyć co z tego wyjdzie, na razie ładnie rośnie i rozkrzewia się.

Adrianko rzeczywiście aura sprzyja Rh i azaliom tylko ostatnio zbyt duże nasłonecznienie przyspieszyło przekwitanie, Rh jeszcze wytrzymują ale azalie obsypują się, pełno kwiatów leży. :(

Mireczko dziękuję ;:196, doczekaliśmy się ulubionych owoców, uwielbiam czereśnie, codziennie podjadam tylko, że te najładniejsze są wysoko, u nas w tym roku są wyjątkowo drobne bo jest ich bardzo dużo. Szpaki szkody nie robią bo tu na działkach jest wiele drzew czereśniowych. Widoki i zapachy wspaniałe, żeby tak było jak najdłużej.

Kolorowe maluchy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Irenko pokazałaś nie ziemskie widoki kwitnących różaneczników i azalii. ;:138
W tym roku pięknie Ci przezimowały, gdyż w ubiegłym pamiętam miałaś spore straty wśród azalii.
Miecznica moja jeszcze nie zakwitła, a te falbankowe bratki są przecudnej urody.
Czereśnie u nas co roku objadały szpaki w jedną noc, żadnego pożytku z nich nie było i M 3 szt wykopał.
Zostało jedno drzewo i pomimo, że ładnie kwitła, ale kwiat opadł.
Nie mam szczęścia do drzew owocowych. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”