Zielony Zakątek !!!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek !!!
Gosiu wszystkie powojniki masz bardzo ładne. Pięknie kwitną i wyglądają na zdrowe. Doniczka fajnie Ci wyszła. Lubię takie renowacje tanim kosztem. Okolicę masz faktycznie rajską 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Mieszkasz w naprawdę urokliwej okolicy, a spacery w takich pięknych okolicznościach przyrody to sama radość
Powojniki masz wspaniałe, Bałtyk zachwycający

Powojniki masz wspaniałe, Bałtyk zachwycający

Piękną kolekcję tulipanów uzbierałaś!
Okolica wspaniała - zazdroszczę takich widoków

Okolica wspaniała - zazdroszczę takich widoków

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Gosiu masz Ty rękę do tych powojników

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Iwonko - Powojnik Beautiful Bride to nowy nabytek , ale już mi się podoba oby tylko tak dalej.
Raczej pamiętam gdzie mieszkam , ale człowiek taki wiecznie zabiegany.
Wystarczy wyjść z działki zejść z górki i już się jest , ale czasem nawet i na to czasu brak.
Gdyby nie działka pewnie częściej byśmy chodzili na spacery , a tak większość czasu siedzimy na działce. Ale dzieciaki to wprost uwielbiają ,
zwłaszcza synek który mógł by na niej wręcz "spać " . I kto wie czy jak pogoda nie pozwoli tego kiedyś jak będzie starszy nie zrobi
Ale póki co czasem robi sobie z siostrzyczka pole namiotowe u siebie w pokoju , ich pokoik jest najmniejszy w całym domu , ale aż sama jestem zdziwiona a jednocześnie zadowolona jak on jest pojemny. W końcu takie maluchy mają naprawdę dużo arsenału , ale jestem z nich dumna że potrafią utrzymać w nim niesamowity ład jak na tak małą przestrzeń. Niestety tym razem tego tutaj nie widać
istne pobojowisko
A teraz zdjęcie biwakujących maluchów

Mały wytrwał do rana , Alicja odpuściła i przyszła do rodziców - na łóżku jednak jest wygodniej

Annes - Powojnik Bałtyk to niesamowita perełka , kwitnie od samego dołu do samej góry.
Większość powojników kwitnie u góry , a od dołu jest raczej łysawa z tym jest inaczej , i tak samo jak czytałam jest z Beautiful Bride.
Co mnie bardzo cieszy , kwiaty mają i jeden i drugi przeogromne co zresztą widać na zdjęciach.
Naprawdę gorąco polecam i życzę udanych polowań
Co do doniczki jest w środku pomalowana 3 warstwami Olejnicy , ale nie wiem czy to wystarczy i nie będę jednak musiała , wyłożyć jej folią ???
Czas pokaże , natomiast póki co roślinka która została posadzona w tej doniczce , rośnie w oczach
Różyczkowa przygoda , nie mam ich za wiele , ale są i nawet radzą sobie nie najgorzej.
W planach mam dokupienie , jeszcze kilku sztuk ale to już będzie niesamowicie przemyślana decyzja !!! Wybiorę tylko takie które będą mi się szczególnie podobać , bo nie jestem w stanie mieć wszystkich które mi się po prostu podobają.
Póki co różana lista czas teraźniejszy :
1. Pashmina
2. Nostalgia
3. Kronenburg
4. Alinka
5. Tineke
6. Rosa Belmonte
7. Mrs. John Laing
8. Hansestadt Rostock
9. Ambassador
10. Evelyne Dheliat
11. Grand Mogul
12. Barbara Austin
13. Claude Monet
14. Pnąca różowa NN
15. Właściwie nie wiem czy ją można liczyć , bo to eksperyment. Miniaturka na pniu która była różą domową , spróbowałam przezimować i się chyba udało jest to takie maleństwo ale 2 pączki posiada .... O to jej zdjęcie , coś tam widać ale jest naprawdę niezbyt dużych rozmiarów jak patrząc na pozostałe róże ogrodowe mimo że to dopiero nasadzenia jesienne i wiosenne tego roku są o wiele większe od tej maludy.
Za to jak pamiętam kwiatki ma śliczne , takie różowe rozetki.

Aguś - Więc węszysz i szukasz czegoś fajnego , to bardzo dobry pomysł tutaj na forum można coś fajnego znaleźć na swoją listę chciejstw.
Też planuję zakup jeszcze jednego powojnika w tym sezonie , ale sama nie wiem jaki miał by to być , jednak na pewno wielkokwiatowy.
Ale nie śpieszę się wolę przemyślne decyzje , aczkolwiek powojnik Bałtyk i Beautiful Bride to całkowity spontan a jak że trafny.
Teraz powojniki , być może któryś przypadnie ci do gustu.
Powojnik White Prince Charles - jednak wcale nie taki White

Nadal kwitnący Pink Markham

Pink Markham przekwitłe kwiatostany

Jeszcze raz teraz już bliźniaczki Beautiful Bride

Pierwszy jak na razie pączek powojnika Rooguchi

Iwonko - heliofitko - Czytam że i ty chwyciłaś za pędzel jestem pewna , że wyszło znakomicie.
Wszystkie przedmioty się z czasem starzeją , a my musimy dać im drugie życie , a nie wszystko trach do śmietnika.
Tak woda jest , ale to raczej takie rozlewiska a nie wody kąpieliskowe ale jednak jest bardzo uroczo. Na tych rozlewiskach mieszka mnóstwo ptactwa które , niesamowicie głośno krzyczy wieczorami. I oczywiście nie można pominąć żab
Ale lasów też u nas sporo i oczywiście jeszcze trochę pola.
Dzieciaczki ze mną spędzają mnóstwo czasu ale i tak były bardzo zadowolone
Cala to nowy zakup , gdyż w ubiegłym roku w ziemi wszystkie mi zgniły , i byłam zmuszona kupić nowe. Przetrwały jakieś dwie maludy z ubiegłego roku , ale chyba za wcześnie wsadziłam i za bardzo wybujały i troszkę się męczą bidule ale myślę że też zakwitną.
W ubiegłym roku tak wcześnie już nie wsadzę wystarczy z trzy tygodnie prędzej , przed 15 maja.
Madziu - Co do zdrowotności powojników to różnie z tym bywa , większość jest zdrowa i cudownie zaczyna swoje kwitnienie.
Jednak 3 kupione w tym roku - coś im dolega. Maria Curie Skłodowska w ogóle zniknęła z nad powierzchni ziemi , mam jednak nadzieję że od korzenia odbije
Piilu i Little Mermaid kiepsko było ale jakoś teraz widzę że się wzięły i nawet wytwarzają nowe pączki
Oj ja też lubię renowacje i to nawet bardzo , ale to czasochłonne zajęcia , jak cos ma jakoś wyglądać to troszkę trzeba się napracować nie ma zmiłuj.
Teresko , Izo , Paulino - Bardzo dziękuję za miłe słowa , okolica faktycznie rajska
Super że wam się podoba
Izo - Kolekcja tulipanów już skończyła spektakl jednak zamierzam ją nie co jeszcze powiększyć jesienią skutecznie szukam miejsca
Paulinko - Rękę do powojników - mam taką nadzieję że jednak tak jest jak piszesz i chorować nie będą
Najbardziej ubolewam nad Marią Curie Skłodowska której jednak tak dobrze u mnie nie jest 
Na koniec jeszcze kilka zdjęć
Pączek Tineke

Pączki Kronenburg

Pnąca NN

Pashmina obsypana pączkami już się nie mogę doczekać aż zakwitnie
a
Specjalnie dla teściowej tego ujęcia swojej indigoletty chyba jeszcze nie ma

Dekoracja na furtkę , od razu lepiej to wygląda

Nowa Kaczuszka

Liliowa rabata , oj będzie się działo już nie mogę się doczekać

Hortensja pnąca zaczyna kwitnienie , po raz pierwszy u mnie w końcu zakwitła

I na koniec domowy Hibiskus , Alicja podziwia

Raczej pamiętam gdzie mieszkam , ale człowiek taki wiecznie zabiegany.
Wystarczy wyjść z działki zejść z górki i już się jest , ale czasem nawet i na to czasu brak.
Gdyby nie działka pewnie częściej byśmy chodzili na spacery , a tak większość czasu siedzimy na działce. Ale dzieciaki to wprost uwielbiają ,
zwłaszcza synek który mógł by na niej wręcz "spać " . I kto wie czy jak pogoda nie pozwoli tego kiedyś jak będzie starszy nie zrobi

Ale póki co czasem robi sobie z siostrzyczka pole namiotowe u siebie w pokoju , ich pokoik jest najmniejszy w całym domu , ale aż sama jestem zdziwiona a jednocześnie zadowolona jak on jest pojemny. W końcu takie maluchy mają naprawdę dużo arsenału , ale jestem z nich dumna że potrafią utrzymać w nim niesamowity ład jak na tak małą przestrzeń. Niestety tym razem tego tutaj nie widać

A teraz zdjęcie biwakujących maluchów

Mały wytrwał do rana , Alicja odpuściła i przyszła do rodziców - na łóżku jednak jest wygodniej

Annes - Powojnik Bałtyk to niesamowita perełka , kwitnie od samego dołu do samej góry.
Większość powojników kwitnie u góry , a od dołu jest raczej łysawa z tym jest inaczej , i tak samo jak czytałam jest z Beautiful Bride.
Co mnie bardzo cieszy , kwiaty mają i jeden i drugi przeogromne co zresztą widać na zdjęciach.
Naprawdę gorąco polecam i życzę udanych polowań

Co do doniczki jest w środku pomalowana 3 warstwami Olejnicy , ale nie wiem czy to wystarczy i nie będę jednak musiała , wyłożyć jej folią ???
Czas pokaże , natomiast póki co roślinka która została posadzona w tej doniczce , rośnie w oczach

Różyczkowa przygoda , nie mam ich za wiele , ale są i nawet radzą sobie nie najgorzej.
W planach mam dokupienie , jeszcze kilku sztuk ale to już będzie niesamowicie przemyślana decyzja !!! Wybiorę tylko takie które będą mi się szczególnie podobać , bo nie jestem w stanie mieć wszystkich które mi się po prostu podobają.
Póki co różana lista czas teraźniejszy :
1. Pashmina
2. Nostalgia
3. Kronenburg
4. Alinka
5. Tineke
6. Rosa Belmonte
7. Mrs. John Laing
8. Hansestadt Rostock
9. Ambassador
10. Evelyne Dheliat
11. Grand Mogul
12. Barbara Austin
13. Claude Monet
14. Pnąca różowa NN
15. Właściwie nie wiem czy ją można liczyć , bo to eksperyment. Miniaturka na pniu która była różą domową , spróbowałam przezimować i się chyba udało jest to takie maleństwo ale 2 pączki posiada .... O to jej zdjęcie , coś tam widać ale jest naprawdę niezbyt dużych rozmiarów jak patrząc na pozostałe róże ogrodowe mimo że to dopiero nasadzenia jesienne i wiosenne tego roku są o wiele większe od tej maludy.
Za to jak pamiętam kwiatki ma śliczne , takie różowe rozetki.

Aguś - Więc węszysz i szukasz czegoś fajnego , to bardzo dobry pomysł tutaj na forum można coś fajnego znaleźć na swoją listę chciejstw.
Też planuję zakup jeszcze jednego powojnika w tym sezonie , ale sama nie wiem jaki miał by to być , jednak na pewno wielkokwiatowy.
Ale nie śpieszę się wolę przemyślne decyzje , aczkolwiek powojnik Bałtyk i Beautiful Bride to całkowity spontan a jak że trafny.
Teraz powojniki , być może któryś przypadnie ci do gustu.
Powojnik White Prince Charles - jednak wcale nie taki White

Nadal kwitnący Pink Markham

Pink Markham przekwitłe kwiatostany

Jeszcze raz teraz już bliźniaczki Beautiful Bride

Pierwszy jak na razie pączek powojnika Rooguchi

Iwonko - heliofitko - Czytam że i ty chwyciłaś za pędzel jestem pewna , że wyszło znakomicie.
Wszystkie przedmioty się z czasem starzeją , a my musimy dać im drugie życie , a nie wszystko trach do śmietnika.
Tak woda jest , ale to raczej takie rozlewiska a nie wody kąpieliskowe ale jednak jest bardzo uroczo. Na tych rozlewiskach mieszka mnóstwo ptactwa które , niesamowicie głośno krzyczy wieczorami. I oczywiście nie można pominąć żab

Dzieciaczki ze mną spędzają mnóstwo czasu ale i tak były bardzo zadowolone

Cala to nowy zakup , gdyż w ubiegłym roku w ziemi wszystkie mi zgniły , i byłam zmuszona kupić nowe. Przetrwały jakieś dwie maludy z ubiegłego roku , ale chyba za wcześnie wsadziłam i za bardzo wybujały i troszkę się męczą bidule ale myślę że też zakwitną.
W ubiegłym roku tak wcześnie już nie wsadzę wystarczy z trzy tygodnie prędzej , przed 15 maja.
Madziu - Co do zdrowotności powojników to różnie z tym bywa , większość jest zdrowa i cudownie zaczyna swoje kwitnienie.
Jednak 3 kupione w tym roku - coś im dolega. Maria Curie Skłodowska w ogóle zniknęła z nad powierzchni ziemi , mam jednak nadzieję że od korzenia odbije

Oj ja też lubię renowacje i to nawet bardzo , ale to czasochłonne zajęcia , jak cos ma jakoś wyglądać to troszkę trzeba się napracować nie ma zmiłuj.
Teresko , Izo , Paulino - Bardzo dziękuję za miłe słowa , okolica faktycznie rajska

Super że wam się podoba

Izo - Kolekcja tulipanów już skończyła spektakl jednak zamierzam ją nie co jeszcze powiększyć jesienią skutecznie szukam miejsca

Paulinko - Rękę do powojników - mam taką nadzieję że jednak tak jest jak piszesz i chorować nie będą

Na koniec jeszcze kilka zdjęć
Pączek Tineke

Pączki Kronenburg

Pnąca NN

Pashmina obsypana pączkami już się nie mogę doczekać aż zakwitnie

Specjalnie dla teściowej tego ujęcia swojej indigoletty chyba jeszcze nie ma

Dekoracja na furtkę , od razu lepiej to wygląda

Nowa Kaczuszka

Liliowa rabata , oj będzie się działo już nie mogę się doczekać

Hortensja pnąca zaczyna kwitnienie , po raz pierwszy u mnie w końcu zakwitła

I na koniec domowy Hibiskus , Alicja podziwia

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj kochana okolice masz piękne trzeba to przyznać ,ale ogród jeszcze piękniejszy
.Mnóstwo pięknych i okazałych roślin,powojniki,które powalają ,róże cudowne a dzieciaczki śliczne.Oj mają zdolną i pracowitą mamę.Na pewno są dumne z mamy. 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zawsze lubię oglądać twoje pozytywne fotki
z super porządeczkiem. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Zielony zakątek, to tak naprawdę "Zaczarowany zakątek" w którym jest nieustannie kolorowo, a rośliny rosną na potęgę pod "zielonymi łapkami Gosi", kwiaty Bałtyka i Beautiful Bride są ogromne i tak piękne, że sama na nie zachorowałam
, różyczki obsypane pączkami i dosłownie mega lilie. Zdjęcie Indigoletty boskie
, kradnę je do swojego wątku 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosieńko
wszystkim się zachwycam
ale najbardziej wesołymi buzikami Twoich dzieciaczków no i nie mogę się doczekać lilii. W zeszłym roku już były piękne ale przecież dosadziłaś jeszcze nowe...oj będzie się działo

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
W pięknych okolicach mieszkasz
Sama już nie wiem co bardziej podziwiać:powojniki,róże czy Twoje dwa Skarby 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgoś, tyle piękności pokazałaś, że nie wiadomo co chwalić, powojniki, róże i cała reszta piękna, nowe-stare doniczki super, okolica przepiękna a dzieciaczki wiadomo
miłego dnia

miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gosiu skąd wiesz, że polowałam na White Prince Charles
faktycznie on bardziej pink niż white ale i tak godny uwagi. Ja gustuję w tych dla początkujących jednak nic na siłę, jeśli znajdę stacjonarnie to kupię na pewno.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Oj Gosieńko ale masz cudeńka. Pashmina ma tyle pąków! Czekam na nią razem z Tobą. Powojniki cudowne. Niezły biwak. Jak widać młodszy brat bardziej wytrwały. Albo bardziej zmęczony i szybko zasnął
. Gosiu, czy lampion przy wannie zakupiłaś w Ike...i ? Mam takie, tylko małe. Kupiłam je właśnie w Ike....i. Ale duża ich wersja jest fajniejsza.

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Powojniki rewelacyjne i jakie różnorodne. Ciekawy pomysł na doniczkę. Gratulacje 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Przez Ciebie coraz bardziej zaczynam chorować na powojniki
ale jak tu nie chorować jak się widzi tak piękne kwiaty Beautiful Bride
Kolekcja różyczek też imponująca urodą, będę czekać na zdjęcia w pełni rozkwitu