Hortensje w moim ogrodzie - cz.3
-
- 200p
- Od: 30 paź 2007, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hortensje w moim ogrodzie - cz.3
Małgosiu, sprawiłaś mi ogromną radośc , pokazując daturę. Widać ,że dobrze się nią opiekujesz, dodatkowo jeszcze Ci pięknie pachnie . Hortensje od Ciebie mają się dobrze, ale nie zakwitły. Może w przyszłym roku i ja się pochwalę.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ula , hortensje ogrodowe w tym roku marnie kwitną . U mnie nawet na starych krzakach nie ma szału z ilością kwiatów. Jeszcze ten sezon nie zakończony a ja już czekam na nastepny z nadzieją ,że będzie łaskawszy dla roślin.
- slotys
-
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu,zwabił mnie do ciebie tytuł twojego wątku.Jestem również miłośniczką hortensji i z przyjemnością je oglądam w innych ogrodach.Piękne,piękne i jeszcze raz przepiękne.Jak je nie kochać, jak tak cudnie wyglądają na tle innych roślin z ogromnymi ,dużymi kwiatami.Wracając do suszy to u mnie hibiskusy nie zakwitły,krzewuszki też a datury zaczęły kwitnąc dopiero koniec września jak troszkę popadał deszcz.Miejmy nadzieję,że następny rok będzie bardziej łaskawy dla roślin.
Marianna
- slotys
Witam Cię Marianno....
Hortensje to przepiękne i pełne uroku rośliny , które kradną serca wielu ogrodnikom. Cieszę się ,że również należysz do ich grona. Zamierzam mieć ich niezliczone ilości w ogrodzie. Niestety w tym sezonie nie miały szans pokazać całej swojej urody . Do tej pory ponad krzaczkami sterczą rude kwiatostany .
Dziękuję Ci za miłe odwiedziny i zapraszam jeszcze....

Hortensje to przepiękne i pełne uroku rośliny , które kradną serca wielu ogrodnikom. Cieszę się ,że również należysz do ich grona. Zamierzam mieć ich niezliczone ilości w ogrodzie. Niestety w tym sezonie nie miały szans pokazać całej swojej urody . Do tej pory ponad krzaczkami sterczą rude kwiatostany .
Dziękuję Ci za miłe odwiedziny i zapraszam jeszcze....

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu datury przepiękne.
Podziwiam takie rośliny u innych
nie mam siły i warunków na przechowywanie. Hibiskus mnie zadziwił, jeszcze pięknie kwitnie.
Hortensje ogrodowe masz cudne, to wymagające rośliny, nie każdy sezon jest dla nich dobry.