Hortensje w moim ogrodzie - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie - cz.3

Post »

Małgosiu, sprawiłaś mi ogromną radośc , pokazując daturę. Widać ,że dobrze się nią opiekujesz, dodatkowo jeszcze Ci pięknie pachnie . Hortensje od Ciebie mają się dobrze, ale nie zakwitły. Może w przyszłym roku i ja się pochwalę.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula , hortensje ogrodowe w tym roku marnie kwitną . U mnie nawet na starych krzakach nie ma szału z ilością kwiatów. Jeszcze ten sezon nie zakończony a ja już czekam na nastepny z nadzieją ,że będzie łaskawszy dla roślin.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj pokażę Wam jak różnorodną kolorystykę o tej porze roku maja hortensje ogrodowe ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jedyna wybarwiona /nie brązowa/ hortensja bukietowa - tegoroczna,młodziutka Magical Candle

Obrazek
miisia
100p
100p
Od: 5 lut 2013, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu,zwabił mnie do ciebie tytuł twojego wątku.Jestem również miłośniczką hortensji i z przyjemnością je oglądam w innych ogrodach.Piękne,piękne i jeszcze raz przepiękne.Jak je nie kochać, jak tak cudnie wyglądają na tle innych roślin z ogromnymi ,dużymi kwiatami.Wracając do suszy to u mnie hibiskusy nie zakwitły,krzewuszki też a datury zaczęły kwitnąc dopiero koniec września jak troszkę popadał deszcz.Miejmy nadzieję,że następny rok będzie bardziej łaskawy dla roślin.
Marianna
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Marianno.... :wit
Hortensje to przepiękne i pełne uroku rośliny , które kradną serca wielu ogrodnikom. Cieszę się ,że również należysz do ich grona. Zamierzam mieć ich niezliczone ilości w ogrodzie. Niestety w tym sezonie nie miały szans pokazać całej swojej urody . Do tej pory ponad krzaczkami sterczą rude kwiatostany .
Dziękuję Ci za miłe odwiedziny i zapraszam jeszcze.... ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu datury przepiękne. ;:oj Podziwiam takie rośliny u innych ;:180 nie mam siły i warunków na przechowywanie. Hibiskus mnie zadziwił, jeszcze pięknie kwitnie. :shock: Hortensje ogrodowe masz cudne, to wymagające rośliny, nie każdy sezon jest dla nich dobry. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”