Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Iwonko tak to są dziwaczki, przechowuję je jak dalie w piwnicy i wcześniej kwitną, a jeszcze dostały inne stanowisko bardziej nasłonecznione i szaleją! Teraz dopiero doceniam ich urodę. Nasadziłyśmy tej wiosny dużo nowych roślin i teraz podziwiam ich urodę, a chwalę ją poprzez fotografię. Ja wychodzę do ogrodu koło 8, bo długo siedzę na FO i w pierwszej kolejności karmię kury, koty a M psa.

Doroteczko gdzie się podziewałaś, że tak długo Cię nie było czy dalej opieka nad sąsiadką czy byłaś u mamy, zaraz poczytam u Ciebie. Smutno bez Ciebie ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana pani Tereska jest cały czas pod nasza opieką...a niebawem smigam do mamuski...oj jak mi sie teskniło za wami, tylko tej roboty tyle ,ze zleciało jakos....myk myk ;:4
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Co to za kwiat pod zdjęciem romantycznego zaułka? Ten niebieski ;:oj Cieszę się, że floks zakwitł a szczerze mówiąc nie wiem skąd się u mnie wziął biały bo do tej pory miałem różne odcienie różowych ;:306 W tym roku już mam biały od Bogusi bwoj .....a może chciałabyś różowe floksy pachnące? Mogę wysłać jesienią. Rundę po ogrodzie najbardziej lubię zrobić przed wschodem słońca, w czerwcu to nawet przed 4 łaziłem po ogrodzie, jak jaki nawiedzony ;:306 Ten Twój zaułek bardzo mi się podoba, też staram się takie robić, a masz ich więcej?
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,
przespacerowałam się po Twoim wczorajszym ogrodzie (magia internetu) i idę spać z nadzieją na kolorowe sny. Może uda mi się odwiedzić Ciebie i Twoje bajecznie kolorowe, obfitujące w zadziwiające rośliny królestwo chociaż we śnie. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale to zawilec na 10 cebulek 2 sztuki zakwitły chyba z B.
Jeszcze jeden floks od Ciebie zakwitnie lada dzień i jak to nie jest ten, o którym piszesz to chcę ;:180 . Chyba mam dwie roślinki goździka i jeżeli pokaże kwiatek to ja Ci chyba wcześniej wyślę, bo jak nie przetrwa zimy to żebyś się nim nacieszył.
No tak o 4 to ja śpię, ale jutro o 5 wstaję. Mam dużo starych roślin po poprzednikach i one tworzą taki zaułkowy klimacik, więc trochę ich jest, ale nie wszystkie są do pokazania, niektóre mnie wkurzają ;:159

-- 28 lip 2013, o 23:16 --

Beatko to ja idę na ten senny spacer z Tobą opowiem Ci co widzisz ;:306

DOBRANOC!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dobrej nocy, Marysiu.
Ale jak wstaniesz, to napisz, z łaski swojej, które to rośliny Cię wkurzają ;:306.

Pa, pa - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

To drugie zdjęcie z wieczornego spaceru powinnaś umieścić w swojej wizytówce, bo to kwintesencja Twojego ogrodu! Cudny wielogatunkowy kwitnący busz :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat masz rację całkowicie zaniedbała wizytówkę!

Jaguś mam takich parę miejsc głównie związanych z iglakami , które najchętniej ;:14 ale są stare i przez szacunek ich nie ruszam i mam trzy gigantyczne bukszpany też stare , które tylko przez wiek nie zostały ;:14 powinnam je przyciąć ale musiałabym chyba piłą, tak jak owe żywotniki, żeby się dało przejść. Idąc przez ogród po prawej stronie poprzednicy nasadzili rozmaitych choinek i drzew, które rosną do nieba i też nie wiem co z nimi, część rośnie za blisko a więc ich wygląd pozostawia wiele do życzenia, ale poniżej rosną moje piękne byliny i żal byłoby je połamać wycinając, zresztą sąsiedzi tuż za siatką posadzili takie same ino młodsze więc jak ja swoje wytnę to ich się rozpanoszą i mi wlezą. Tyle mojego wstydu :lol:

Byłam dzisiaj na targu w Krzeszowicach i nie wypadało wyjechać z pustymi a raczej z niezielonymi rękami i znalazłam takie dwa rarytasiki , bo reszta była typowa dla centrów ogrodniczych
ObrazekObrazekObrazek
To jeszcze dzisiejszy ogród poranny!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
przepięknie pachnie!
Obrazek

Obrazek

zakwitła lilia ale w spisie kupionych nie mogę jej znaleźć , za to nie ma zamówionych martagonów chyba, że to te karły które nie wyrosły. Bardziej myślałam, że to są gratisy.
i ogólny widok może ktoś rozpozna
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i zakwitł mój tegoroczny nabytek rudbekia czerwona, muszę przyznać że jest oryginalna!
Obrazek Obrazek

Miłego dnia i najlepiej deszczowego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Cóż powiedzieć!
Piękne!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Takie ciemne rudbekie nawet mi się podobają :)
A dziewanna jaka piękna!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Prześliczne wszystko i każde z osobna! Z wybujałych iglaków w moim miastowym sosna jest ciut za dorodna :) Posadziłam lata temu, a teraz drzewsko jak nie wiem co. Zdecydowaliśmy się na podkrzesywanie dolnych gałęzi. W. usiłuje walczyć wiosną z obłamywaniem młodych pędów, ale przy tych rozmiarach to naprawdę arcytrudne. Ten ostatni ciemny liliowiec wygląda mi na Super Purple. A lilia to nie African Queen? Inne coś? A, muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się podobają Twoje podpisy zdjęć. Ładna czcionka i dobierasz tak kolor liter, że "konweniuje" z kolorystyką obrazka a jednocześnie podpis jest czytelny . ;:333
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu ta lilia to może być African Queen. Piękne te rudbekie co je pokazałaś. Jak masz pół ogrodu w brązowych i takich ciemnych rudbekiach to proszę o kawałek.
Lobelia trwała z targu super i dziewanna taka inna niż nasze polskie pospolite.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Śliczne te ciemne rudbekie, i dziewanna cudna, Twój dziurawiec ma już wybarwione owocki, u mnie na razie zielone, późno ruszył na wiosnę, być może dlatego że jesienią go przesadzałam, czy obrywasz mu owocki żeby ładniej kwitł? A dziwaczki i u mnie zakwitły, na razie samosiejki z zeszłego roku, na tych sianych przeze mnie, jeszcze pączków nie widać. Lobelie bylinową też mam :D , kupiłam wiosną razem z gaurą, moja jest czerwona. Trochę ucierpiała od upału, rośnie w pełnym słońcu, cały dzień http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/587 ... 3c585.html, ale to bardzo wdzięczny kwateczek, na pewno będziesz zadowolona z nowego nabytku :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marysiu znowu piękności pokazałaś i jeszcze kupujesz ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu ale twój watek pędzi :shock:
Rosliny o poranku wyglądają świeżo i delikatnie bo teraz to ;:222 smażą się w słońcu ;:131
A takiej ciemnej rudbeki muszę przyznać że nie widziałam ;:oj
No i nowe lobelie cudne...znałam tylko jednoroczne ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”