Pat masz rację całkowicie zaniedbała wizytówkę!
Jaguś mam takich parę miejsc głównie związanych z iglakami , które najchętniej

ale są stare i przez szacunek ich nie ruszam i mam trzy gigantyczne bukszpany też stare , które tylko przez wiek nie zostały

powinnam je przyciąć ale musiałabym chyba piłą, tak jak owe żywotniki, żeby się dało przejść. Idąc przez ogród po prawej stronie poprzednicy nasadzili rozmaitych choinek i drzew, które rosną do nieba i też nie wiem co z nimi, część rośnie za blisko a więc ich wygląd pozostawia wiele do życzenia, ale poniżej rosną moje piękne byliny i żal byłoby je połamać wycinając, zresztą sąsiedzi tuż za siatką posadzili takie same ino młodsze więc jak ja swoje wytnę to ich się rozpanoszą i mi wlezą. Tyle mojego wstydu
Byłam dzisiaj na targu w Krzeszowicach i nie wypadało wyjechać z pustymi a raczej z niezielonymi rękami i znalazłam takie dwa rarytasiki , bo reszta była typowa dla centrów ogrodniczych

To jeszcze dzisiejszy ogród poranny!

przepięknie pachnie!
zakwitła lilia ale w spisie kupionych nie mogę jej znaleźć , za to nie ma zamówionych martagonów chyba, że to te karły które nie wyrosły. Bardziej myślałam, że to są gratisy.
i ogólny widok może ktoś rozpozna
i zakwitł mój tegoroczny nabytek rudbekia czerwona, muszę przyznać że jest oryginalna!
Miłego dnia i najlepiej deszczowego wieczoru