Jestem na łączach choć mocno zmarznięta

Zimuszka nie odpuszcza. Rano było -11, teraz -8,5 i temperatura spada, do tego masakryczny smog. Ja chcę wiosnę
Beatko Costoluto Fiorentino wygląda fantastycznie ale jeśli jest posiadaczem twardej skóry, to może szkoda dla niego miejsca? A może jednak trzeba spróbować?

jak ja nie cierpię tych dylematów
Ale wygląda nieziemsko- pięknie
Irenko Dopakuj proszę jedno nasionko Bernera. Trzeba mu dać szansą, bo wiele dobrego o nim czytam i się już wkurzyłam, że mi nie wyszedł
Marysiu Dlaczego dzięki mnie? Natchnęłam Cię szczególnie pomidorowo? No to się cieszę

Co prawda do sezonu jeszcze trochę czasu ale ja powoli zaczynam się przyglądać pudełkom z nasionami. Teraz wysyłam gołębie, więc i nasionka co raz częściej są macane. Powoli zaczyna budzić się we mnie nałóg pomidorowy więc muszę się mieć na baczności

Oczywiście DELIZIY nie odmówię, bo widzę, że to wczesna odmiana, no i są karbowania delikatne
Kwiatowo nigdy Ci nie dorównam ale w tym roku ozdobne będą równie dobrze traktowane jak pomidory w poprzednim sezonie.
Martwi mnie tylko, czy nie stracę zbyt wiele roślin. Przecież mam patyczki różane od Marty ledwo ukorzenione, budleje, i sporo "młodych nasadzeń i nie wiem czy dobrze się przyjęły. Oby nie było spustoszenia po tych mrozach
Alutka Wiara w ludzi, to jedyna rzecz, której nie może zabraknąć

Ja na tym forum znalazłam bliskie i dobre duszyczki, zawiązały się przyjaźnie i z częścią widujemy się w realu.
Co do pomidorów, dla mnie to będzie dopiero czwarty sezon ale już po pierwszym wpadłam po uszy

Teraz walczę o zmniejszenie ilości odmian na kolejny rok i obawiam się, że może być to walka przegrana

Każdy z nas chętnie Ci podpowie co nieco jeśli tylko będziesz miała jakiekolwiek pytania czy wątpliwości. Od razu uprzedzam, tu można nabawić się pomiroriozy i innych tomto- obsesji
Wituś To może dla urozmaicenia krajobrazu jakąś górkę dyniową zorganizujesz? Na wzór naszej koleżanki Marty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... o#p5670461 Zawsze oko będzie miało gdzie się zatrzymać na moment

Mówisz, że truskawki za mrozem nie bardzo? A ja zadołowałm trzy doniczki z truskawkami, bo czasu mi brakło na wysadzenie

Może w dole, pod kołderką z liści, w towarzystwie innych roślin nie zmarzną?
Z sezonu jestem zadowolona, niebawem pokaże kolejne podsumowania, tym razem z innych roślin
O Ty! Koleusy już posiałeś? Ja jeszcze czekam, bo światła mało a one szybciej się zbierają niż begonie.
Aniu Sadzenie 2/1 to jedyna, słuszna droga

Dzięki temu można znacznie więcej niż normalnie

Ale selekcja, to trudny czas. Ja pewnie znów rozłożę wszystkie torebeczki na podłodze i będę godzinami patrzyła na nie, przekładała z kupki na kupkę, składała, czytała w necie, notowała i znów rozkładała. To już chyba wiosenny rytuał u mnie

Ale jak postanowiłam, że będzie mniej, to będzie
Obietnica/ deklaracja zapisana!
Dominika Ja polowałam na Rafa w innych ale nic z tego. W Ka...dzie też nie znalazłam, nawet etykiety

Zjadłabym też takiego soczystego pomidorka ale cóż, muszę się pocieszyć moimi ostatnimi, lekko już podsuszonymi.
Wituś Brązowy lotnik