Witam w imieniu swoim, Ibrakadabry, Wicka i Szuwarka
Pewnie znacie dobrze to zjawisko: ruszy się człek na dzionek od komputera - kroplówki, wątek wisi sobie i powiewa, za to inne

poleciały tak, że pozbierać się nie można, a przecież nie uczestniczę czynnie we wszystkich, bo musiałabym mieć
trzy życia 
Co to będzie w sezonie "ogródkowania"

, strach pomyśleć.
Sweety, filmu "Bee Movie" nie znam, ale jako pożeracz kryminałów pisanych i filmowanych naoglądałam się postaci tak różnych, no sama pewnie wiesz

Przestępcą i to okrutnym może być słodka blondynka o złotych włosach, inspektorzy policji często zbyt kochają środki przymusu bezpośredniego, zaś postaci prawników - istne Eldorado charakterów, postaw i ułomności. I dlatego mnie tak fascynują, że gwarantują tyle niespodziewanych zwrotów akcji i zdziwień.
Gajowa, Człowiek Renesansu - to jeden z największych komplementów

Ale wiesz, jaki Renesans, taki człowiek,
wszystko po amatorsku, oprócz pewnego języka obcego, zbyt długo uznawanego za wrogi i niepotrzebny. Ale może, jeśli właścicielka się zgodzi, uda się coś z tej
koncepcji pokazać

. Wtedy zobaczysz, czy warto mi powierzyć tę robotę. Te łazienki też będą na wsi.
Niewątpliwie zbliża się wiosna, panie dzieju, w rynnie dzwoni woda z topniejącego śniegu, na dworze chlapa po kostki, ptaki wydzierają się jak opętane, koty dostają marcowej głupawki, a stan domostwa wskazuje na pilną

potrzebę wiosennych porządków.
Na razie, idę dogonić uciekający czas w innych ogrodach - Jagoda