Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Za pozwoleniem Jagi,

Daffodil / Asiu, niech cię uściskam!!! ;:196
Brońmy zimy! Proszę się od niej odczepić, ma jeszcze niecały miesiąc panowania.
I Daffodilu, jak możesz, to broń i mnie. Widzisz, co ONI tutaj na mnie szykują? ;:202
Jagodka pisze: Lisico...dobry pomysł ...nawet tytuł mam ...Lisica w potrzasku ...sfora kotów ( nie z każdym można się łatwo zaprzyjaźnić ) ganiająca za Lisicą i psów , z okolicznych domostw ... ;:306
A co ja im właściwie takiego zrobiłam? Nawet nie wiedzą jaki temat na thriller wpadł mi do głowy :twisted:

Zmykam co prędzej!

-- 23 lut 2013, o 23:00 --

Aha, i od Szuwarka też proszę się odczepić! On tylko spełnia koci obowiązek (kot łowny, chłop mowny itp.)
Poza tym, to laureat Oscara w kategorii kotów najbardziej podobnych do lisów.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja projektuję pewnej pani łazienki z kieliszkiem wermutu. Po każdym następnym coraz lepiej mi idzie
To silniejsze ode mnie, ale kojarzy mi się to z popularną niegdyś piosenką Shakin Dudiego "Och Ziuta!"
"nie ma brzydkich kobiet Tylko czasem wina brak"
Rosół ze sroki wydaje się pomysłem (jeśli wzrok mnie myli, co do ofiary Szuwarka) równie koszmarnym, jak thriller z Lisicą w roli głównej ;:oj Lisico, w razie niebezpieczeństwa uczynienia Cię ofiarą mą bujną piersią Cię obronię. W najgorszym razie, będę Cię reprezentować w obronie Twych interesów. Doświadczenie mam :uszy A wszystko oczywiście pro bono.
PS/ Także lubię zimę i naturalny porządek tego pięknego (choć nie zawsze) świata ;:167
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Droga Sweety!,
za pozwoleniem Jagi

Widzę tu logiczny, prawniczy (nie do podrobienia!) język. Pełen szacun i podziękowanie! ;:180
Mam tak nielicznych obrońców, że każdego mogłabym ozłocić ;:196
To Forum ma tysiące użytkowników, a za zimą ujęły się dopiero cztery osoby (Constancja, Daffodil, Ty i moja skromna osoba ;:170

Jeszcze gorzej jest z chęcią obrony mnie (Lisicy) przed pułapkami, sforami psów, kotów itp.
Ale ja im jeszcze pokażę! Mam już prawnika, i to jakiego!

Śpicie już, moi pogromcy? Dobrze, śpijcie ;:41
A ja tymczasem..... :twisted: :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

;:180 wpadłam się pokłonić, i skopiuję tylko Pati, wszak z podziwu brakuje mi słów ;:180
survivor26 pisze:ech, Ty to nawet kratki, których pod pnączami nie widać, masz dobrane stylem i kolorem do reszty umeblowania pokojów...
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry dzionek wszystkim :wit
Wpadłam tylko na chwilkę, zaraz jadę na Kaszuby obejrzeć demolkę i chaos, z którego mają powstać nowe łazienki. Trzymajcie kciuki, żeby Inwestorka przychylnie odniosła się do moich pomysłów ;:209. Po powrocie wszystkim skrupulatnie odpowiem.

Na razie - Jagoda
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Owocnej pracy, zatem :wit
Pomykałam po zielonych pokojach i w jednym znalazłam cudnej urody czerwone jabłuszka... podwędziłam i teraz leżę na tej ławeczce obok i sie... obżeram ;:224 :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć, cześć, jestem w domu po pracowitym intelektualnie dzionku, rozwałka na Kaszubach obejrzana, fachowcy ni czorta do Kfiatków opisanych przez Pat nie podobni, świetni faceci, koncepcja łazienek ustalona, pyszny fundowany obiadek z pieca w przydrożnej oberży spożyty, nawet róże zdołały się w pogawędce przewinąć i podsumowanie kieliszkiem wybornego porto ;:136.

A w domu - stęsknione KOTY :!:

Ambo, Ty już tak Szuwarka nie broń, przecież gołym okiem widać, że to zbój :!:

Ruda, kot wlecze ogromną srokę :!: Nigdy nie dojdę, jak on tę pticę zdołał złapać ;:oj.
Na szczęście rosołu nie było, dzielna Ibrakadabra tak zawracała głowę łowcy, że zdurniał i srokę wypuścił ;:333.

EwoM, dzięki, wiesz za co :!: Pulpet? Sklonowałam Twojego kota? A może ukradłam, jak mówiła Anastassia. Co z tymi różami - nie bardzo zrozumiałam ;:218.

Cdn.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, Twój Mąż, to fajny gość, miłośnik żywej przyrody ;:333.

Grażynko, pokoje raz się zapełniają, raz pustoszeją - samo życie ;:209.

Lisico, nie pękaj, to tylko fikcja literacka, niejeden zwierz dałby się obedrzeć ze skóry, żeby zostać bohaterem bestsellera :!: Szuwarek chce nim być.

Sweety, jakie Ty kotlety odgrzewasz z tą Ziutą ;:306 . Ze wszystkim mogę się, choć niechętnie, zgodzić, ale te dwie klasy podstawówki ... ;:185.
Lisicy za bardzo nie broń, bo nie powstanie mrożący krew w żyłach kryminał ;:224. Choć w dobrym kryminale postać sprytnego prawnika jest niezbędna ;:108.

Basiu, Baśka ;:303 , gdzie Ty jesteś, co porabiasz, czy dalej wywijasz orły w Brennej :?:

Ave, jedz jabłka na zdrowie ;:215.

Mam nadzieję, że nie pogniewacie się, że zdjęcia będą jutro - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kotlety jako narodową potrawę bardzo lubię, choć niekoniecznie odgrzewane :;230
No i okazuje się, że jestem niezbędna ;:138 Choć sprytny prawnik to najczęściej mężczyzna o urodzie Bonda...
Ale to kochana Jagi jest służba :uszy Nie jestem krwiopijcą (oglądałaś "Bee Movie"? Jeśli nie - polecam, choć to kreskówka), a wolność "kocham i rozumiem". Osaczyć Lisicy nie dam :evil:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Jagusiu, to z Ciebie aż taki człowiek Renesansu...no bo ...że w ogóle, to jasne :D ale jeszcze łazienki projektujesz! ...może...niedługo...będę robić łazienkę na wsi.... :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w imieniu swoim, Ibrakadabry, Wicka i Szuwarka :!:

Pewnie znacie dobrze to zjawisko: ruszy się człek na dzionek od komputera - kroplówki, wątek wisi sobie i powiewa, za to inne ;:oj poleciały tak, że pozbierać się nie można, a przecież nie uczestniczę czynnie we wszystkich, bo musiałabym mieć trzy życia :!: Co to będzie w sezonie "ogródkowania" ;:218 , strach pomyśleć.

Sweety, filmu "Bee Movie" nie znam, ale jako pożeracz kryminałów pisanych i filmowanych naoglądałam się postaci tak różnych, no sama pewnie wiesz :!: Przestępcą i to okrutnym może być słodka blondynka o złotych włosach, inspektorzy policji często zbyt kochają środki przymusu bezpośredniego, zaś postaci prawników - istne Eldorado charakterów, postaw i ułomności. I dlatego mnie tak fascynują, że gwarantują tyle niespodziewanych zwrotów akcji i zdziwień.

Gajowa, Człowiek Renesansu - to jeden z największych komplementów :!: Ale wiesz, jaki Renesans, taki człowiek, wszystko po amatorsku, oprócz pewnego języka obcego, zbyt długo uznawanego za wrogi i niepotrzebny. Ale może, jeśli właścicielka się zgodzi, uda się coś z tej
koncepcji pokazać ;:218 . Wtedy zobaczysz, czy warto mi powierzyć tę robotę. Te łazienki też będą na wsi.

Niewątpliwie zbliża się wiosna, panie dzieju, w rynnie dzwoni woda z topniejącego śniegu, na dworze chlapa po kostki, ptaki wydzierają się jak opętane, koty dostają marcowej głupawki, a stan domostwa wskazuje na pilną :!: potrzebę wiosennych porządków.

Na razie, idę dogonić uciekający czas w innych ogrodach - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziękuję za zdjęcia ogrodu widzianego z góry i bez liści. W życiu bym nie pomyślała, że to 800m minus dom. Siostra kupiła działkę 900m i oprócz domu to ona nic już nie wyobraża sobie zmieścić na niej. Może tylko jakieś iglaki i trawę. Muszę ją nawrócić i pokazać Twój ogród na dowód, że można.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Dzień dobry - tutaj Zosia i Tosia, chcemy powiedzieć, że bardzo podobają nam się wszystkie trzy koty.
-----------
Faworytem Zosi jest Wicek - bo jest podobny do Bubka, Tosia ma gust po babci Mani i woli Szuwarka.
Szkoda, że nie mam trzeciej wnuczki - wówczas Ibrakadabra nie byłaby poszkodowana.... ;:cm ;:86
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwaga, teraz powiem coś, za co większość przywali mi po głowie ;:14 : nie lubię wiosny, szczególnie tej wczesnej ;:219. Nie lubię chodzić z lupą i w morzu pozimowej szarzyzny i bałaganu wyszukiwać maleństwa, które w jakim-takim stanie wylazły spod ziemi. Takie widoki nie dla mnie. Tamtej zimy na straty poszła większość cebulowych, nowych nie posadziłam, bo jesień naznaczona była dramatem rodzinnym, więc tym bardziej, wczesna wiosna zapewne nie będzie w pokojach godna uwagi... ;:224.

Za to później - ta eksplozja błękitów i codzienne wyczekiwanie na pączki róż, bujna świeżutka zieleń, roje owadów, to całkiem co innego :heja.

Dzwoneczki z pełnym tajemnic pączkiem RU.
Obrazek

Startująca różyczka NN.
Obrazek

Rajski Eden, co z niego będzie :?:
Obrazek

Mme Victor Verdier w dzwoneczkach karpackich. Mój ulubiony duet.
Obrazek

Heidi Klum w towarzystwie goździków.
Obrazek

Dzwonki i goździki na talerzyku.
Obrazek

Avalon :!: Ten nie kazał na siebie długo czekać :!:
Obrazek

Cdn. Niech ten dzionek będzie miły - Jagoda
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

ja ci nie przywalę, bo mam tak samo - u mnie wiosna liczy sie od... kwietnia, ewentualnie maja - wcześniej to jest odwrót zimy :;230

Avalon ;:167

hihihi, co do gadulcowania w czasie ogródkowym to zapewniam, że zmniejszy się... może nawet drastycznie, bo każda będzie robiła za gleboryjca, a nie gadulca... ;:306

a z wizualizacji łazienkowych tez bym skorzystała, więc ugaduj tę panią od łaźni, o zgodę ... :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”