Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadeuszu ,jestem zachwycona Twojęądziałką przebyłam ją wzdłuż i wszerz tyle plam kolorowych ,że aż się wyjść nie chce .Masz mnóstwo pracy ,dobrze że jesteście wolni z żoną od pracy zawodowej i możecie tyle serca i pracy wkładać w to co lubicie :P
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nasz tulipany w tym roku w oku obiektywu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek" Obrazek Obrazek
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Jedno wielkie bogactwo form i kolorów ;:1
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Tadeuszu!

Piękną masz działkę, w pięknej okolicy! Uwielbiam takie zakątki, przejścia, miejsca. Cypelek świetny!
A Ty widzę jesteś taki pomysłowy Dobromir :D .

Wnuki dzięki Wam zadowolone i radosne - zostanie im dużo pięknych wspomnień (moi
rodzice mieli tylko mały ogródek w ROD a był to dla mnie, jako dziecka, najfajniejszy czas).
Wszystko takie zadbane i dopieszczone - widać, że lubicie zajmować się ogrodem.
No i ... że macie na to czas ...
Mam nadzieję - o czym ciągle piszę - że moja emerytura będzie wyglądała podobnie.
Serdecznie pozdrawiam całą rodzinę! :D
Pozdrawiam serdecznie
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako że powoli kończy się wiosna, przedstawiam pozostałe kwitnące tej wiosny roślinki;

na wstępie kobierzec zawilców kwitnących na skraju lasu przy naszej działce:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

Piekny ogrod w ktorym toczy sie zycie ;:1
Gratuluje!

P.S. Piekna okolica Polski,cisza, spokoj i przestrzen. Moja babcia mieszka niedaleko( chyba?) bo w Izbicy. Dobrze kojarze?

Pozdrawiam serdecznie
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za pozdrowienia. Rzeczywiście dobrze kojarzysz, niedaleko, z Biłgoraja przez Turobin i Krasnystaw - około 40 kilometrów. Pozdrawiam . Tadeusz.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Witam!! ...i oglądam...i czytam...i pożeram zwrokiem...i do

Post »

tadeusz48 pisze:Jako że powoli kończy się wiosna, przedstawiam pozostałe kwitnące tej wiosny roślinki;

na wstępie kobierzec zawilców kwitnących na skraju lasu przy naszej działce:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

No no mogę tylko pogratulować . Ogród piękny i polożony na terenach jeszcze nie zniszczonych tak mocno przez człowieka. Doskonała oaza ciszy i spokoju.
Zyczę miłego dnia i ...
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie przestało padać , wreszcie można pokazać nasz warzywnik po usunięciu chwastów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Jestem - podziwiam- witam!!!!

Post »

tadeusz48 pisze:Nareszcie przestało padać , wreszcie można pokazać nasz warzywnik po usunięciu chwastów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Wpraszam się już teraz na truskawki bo krzaki masz dorodne...Oka nie oderwę..No Jesteście niesamowici. ...Tadeusz będę Wasz ogród reklamować.... ;:8 pozdrawiam Zyta54
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

Tadeuszu,

pieknie jak od linijki masz te grzadki!Zadnego chwasta...gratuluje!!

Dzis dostalam mini bure od meza, ze za blisko od siebie ogorki posadzilam ;:14 hmm naczytalam sie w madrych ksiazkach co i jak a i tak chyba zle zrobilam.

Czy moglabym wkleic zdjecie, a Ty jako profi - ogrodnik poradzilbys mi co zrobic z ta moja niefrotunna ogorkowa grzadka? :oops:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dtlissa pisze:Tadeuszu,

pieknie jak od linijki masz te grzadki!Zadnego chwasta...gratuluje!!

Dzis dostalam mini bure od meza, ze za blisko od siebie ogorki posadzilam ;:14 hmm naczytalam się w madrych ksiazkach co i jak a i tak chyba zle zrobilam.

Czy moglabym wkleic zdjecie, a Ty jako profi - ogrodnik poradzilbys mi co zrobic z ta moja niefrotunna ogorkowa grzadka? :oops:

Są dwie szkoły sadzenia ogórków: jedna małe odstępy w rzędach( 50-70cm.) i sianie ogórków po 2-3 ziarnka co 100-150 cm., druga to duże odstępy w rzędach (150-200cm.) i sianie po 2 ziarnka co 20-30- cm.. Jak masz posiane za gęsto to próbuj zrobić im podpory by rosły w górę, a nie po ziemi. Pozdrawiam. Tadeusz.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpraszam się już teraz na truskawki bo krzaki masz dorodne...Oka nie oderwę..No Jesteście niesamowici. ...Tadeusz będę Wasz ogród reklamować....
Truskawki zapowiadają się ładnie, ale co mi tam do Twoich truskawek wyrosłych na "czarnoziemiach", jeżeli nie masz , to z miłą chęcią podzielę się z Tobą.
Dziękuję za reklamę...... Pozdrawiam .Tadeusz.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tadeusz48 pisze:
Wpraszam się już teraz na truskawki bo krzaki masz dorodne...Oka nie oderwę..No Jesteście niesamowici. ...Tadeusz będę Wasz ogród reklamować....
Truskawki zapowiadają się ładnie, ale co mi tam do Twoich truskawek wyrosłych na "czarnoziemiach", jeżeli nie masz , to z miłą chęcią podzielę się z Tobą.
Dziękuję za reklamę...... Pozdrawiam .Tadeusz.
moje truskawki są jednoroczne i mam jch 50 krzaków , no i na czarnoziemach się nie udają...A do Ciebie ZAWITAM no i bużia aż się cieszy ha,ha,ha :!: :!: ;:12
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”