Grażynko rozumiem, że nic nie dało się uratować
Przyznam Ci się, że to zapominanie zaczęło mnie trochę niepokoić, szczególnie, kiedy po raz trzeci nie zabrałam ze sklepu wszystkich zakupów
Tereniu wybór roślin na skalniak jest tak ogromny, że brakłoby mi ogrodu, gdybym chciała je wszystkie posadzić
Hortensja bukietowa 'Pink Diamond' ma 30-to centymetrowe, przecudnej urody kwiaty
Agnieszko nie strasz mnie
Bardzo lubię wszelkiej maści krzewinki, bo dzięki nim wczesną wiosną i późną jesienią ogród nie jest taki pusty.
Zimą wiadomo...wszędzie biało..brrr...aż mnie otrzepało.
Klon Jesionolistny "Flamingo" nadal wypuszcza swoje efektownie wybarwione liście
Ewo ano pora...jakoś nie mogę sobie uzmysłowić, że zbliżamy się do końca sezonu...
Niedługo przyjdzie mi chwycić za szpadel i wykopać dalie, mieczyki, dziwaczki...ja nie chcę
Ognik obsypany owocami, aż miło.
Aniu aptenie zazwyczaj uprawia się w donicy, podobnie jak fuksje, czy pelargonie.
To sadzenie do gruntu, to był taki mój kaprys i teraz mam problem, a tak, to zabrałabym doniczkę do domu i byłoby po bólu
Dzisiaj przyuważyłam taką
dalię kołnierzykową
Karolinko doczekasz się, doczekasz...mówisz cztery lata...hmmm...moja nawet, jak była mała, to miała jakieś koraliki
Żebyście nie myśleli, że u mnie w ogrodzie są tylko kwiatki, to na zakończenie...trawki
Jako pierwszą kupiłam...
Carex morrowii 'Ice Dance'
Potem
Carex ornithopoda 'Variegata' - turzyca "ptasie łapki"
Wtedy to były pojedyncze sadzonki, a dzisiaj mam co najmniej po metrze bieżącym tych trawiastych ślicznotek