Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

Jagi, nie podziękowałam Ci jeszcze za Kronprinsesse Mary, co niniejszym czynię ;:196 Też ją lubię.
Baden Baden wzorcowo przystrzyżony... Pięknie. Najbardziej podoba mi się jednak James Galway. Moja lichota zakwitła jednym marnym, półpełnym (!) kwiatkiem...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Jaguś,

Po długiej nieobecności zawitałam w końcu i do Twoich zielonych pokoi. Obiecuję już nie wychodzić i mam nadzieję, że żadna siła mnie stąd nie przepędzi. Nadrobić chyba nie nadrobię zaległości ale z pewnością będę ;:167

Dla Ciebie Stefan - urwis podwórkowy co leje starszego brata ;:306 i jak tu go nie kochać...

Obrazek Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi nie wpadła nwete do swojego wątku, pewnie wykończona po zlocie czarownic w jej ogrodzie ;:3
Było bardzo przyjemnie no ale gospodynie spotkania zawsze się stresują czy trzeba czy nie...Wpadłam tylko podziękować i idę spać padnięta po 8km spacerze z kijami 8-)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 także dziękuję za wspaniałe przyjęcie w Twoim pięknym ogrodzie. ;:180 ;:180 ;:180
Pamiętam Twoje pokoje w wydaniu wiosennym i tym razem aż zaskoczyła mnie bujność kwitnących roślin. ;:138 ;:138 ;:138
Fajnie było zobaczyć kocie towarzystwo w komplecie. :tan Żałuję tylko, że zagapiłam się i nie zrobiłam im fotek. ;:14
Fotki ogrodowe mam, ale wstawię nieco później. :lol:
Miłego dnia :wit

Witam wieczorem ;:7 i wstawiam kilka zdjęć, które chyba najlepiej mi wyszły. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U mnie wiatr przegania piękne deszczowe chmury, ale nie pada. A jak w Twoim ogrodzie ?
Mam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce. :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie!
I jednocześnie wybaczcie, że się nie odzywam. Jutro, bladym świtem jadę do Szczecina na pogrzeb bliskiej osoby. Suchy jak wiór ogród zostawiam na pastwę losu. Odezwę się po powrocie i wówczas wrócę do tematów ogrodniczych.

Na razie - Jagi

PS. Krysiu, dzięki za zdjęcia, niestety, nie spadła ani jedna kropla ;:174.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jagódko wraz z mamą bardzo dziękuję za wspaniale spędzony czas w Twoich ogrodach.
Może choć jego wspomnienie na chwilę rozgoni Twoje rodzinne smutki i spowoduje chociaż mały :)

Obrazek

Wczoraj w ogrodach pojawiły się koronki, obrusy, różane serwetki i angielska porcelana.

Obrazek

Obrazek

Wszystko to tworzyło niezapomniany nastrój. Poczułyśmy się jak ta angielska królowa Elżbieta - którą przy wejściu powitała nas w ulubionym forumkowym dywaniku.

Obrazek

Pokoje wysprzątane, aż błyszczały. Iza uznała więc, że wypada zdjąć buciki, by nie nabrudzić

Obrazek

W salonie-odbywały się ogrodowe pogaduchy.

Obrazek

Trochę dalej pani Goździkowa słuchała narzekań pani Lilii. Skarżyła się na wścibskie Kaszubki, które nie pytając o zgodę dotykają, oglądają z wszystkich stron, a co gorsze wąchają ;:120 wszystkie tubylczynie.

Obrazek

Często przebywająca tu Lisica-zostawiła swoje ogonki, zabrała im jednak nielubiany tu rudy kolor.

Obrazek

Kolory romantyczne - pastelowe przeważały.

Obrazek Obrazek

Choć i dla wielbicielek słonecznych i kontrastowych kompozycji też coś się znalazło.

Obrazek

W sypialni ławeczka-leżanka zajęta przez Szuwarka, który dokładnie już wie, w którym miejscu się umościć, by ogon nie uwierał.

Obrazek

Płot pusty, tym razem nie wisiały na nim żadne forumki. Pusto też w pokoju gościnnym?

Obrazek

Obrazek

W łazience czyściutko, schludnie- wanna pełna przejrzystej wody z romantycznymi nenufarami.

Obrazek

Napełnione nie tylko takimi widokami (tiramissu- przepyszne ;:333 ), wróciliśmy ukontentowane do domu.
Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom spotkania za mile spędzony czas. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jaka miła i lekko dowcipna relacja z zielonych pokoi. Alicjo ;:180
Jagodo utulam ;:167 ;:4
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Alicjo-relacja arcyciekawa ;:138 Tylko Was trochę mało na zdjęciach :wink:
Czekamy na powrót Gospodyni,zobaczymy co też Ona nam dopowie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jagi witaj :wit Zwabiona tu zostałam zdjęciami ze spotkania i opowieściami Alicji. Zaczęłam przegladać wątek w kolejności od końca i ani się spostrzegłam jak jestem na początku ;:306
Wobec takiego obrotu spraw czuję się w obowiązku wpisać ale nie będę wymieniać co mi się w tych gościnnych pokojach podobało bo doba za krótka.
Choć nie, o kilku rzeczach napisać muszę, mianowicie o niebieskich dodatkach ogrodowych, których ciekawość spowodowała że klikałam w kolejne strony wątku. Oraz kociambry, które uwielbiam choć sama chwilowo nie posiadam.
Koty dobrze ułożone....tak, to coś, co przyciąga bardziej niż róże ;:215

pozdrawiam słonecznie ;:3
April
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo proszę o wytłumaczenie dlaczego Garden of Roses nie w Twoim kolorku.
Ja cały czas się zastanawiam i zastanawiam co kupić i czuję, że w końcu nic nie kupię, bo co już coś wybiorę to zaczynają sie wątpliwości
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam po przerwie!
I nie wiem od czego by tu zacząć, bo czas mija tak szybko, że coś sprzed kilku dni już jest mocno nieaktualne.
A więc, przede wszystkim dzięki należą się dziewczynom, które mnie odwiedziły, zielone pokoje skomplementowały w sposób, który wzbudził moje zażenowanie, bo piekielna susza jednak odebrała im sporo urody. Dzięki też za piękne zdjęcia. A szczególne uznanie wyrażam Alicji, której relacja jest tak kompletna i błyskotliwa, że nic dodać... ;:224. Alicjo ;:180.
Tak więc, jako kropkę nad i, zamieszczę swoje zdjęcia z tego wydarzenia.
Było tak gorąco i słonecznie, że dziewczyny uciekały w cień, stąd zdjęcia nieco zacienione.
Ciekawe tylko, skąd te poważne oblicza, skoro tyle było śmiechu, czyżby to skupienie nad tiramisu ;:218 ?Ale fajne mam gronko pomorskie, prawda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odprawiwszy w czwartek w Szczecinie funeralne uroczystości, zaplanowałyśmy powrót w piątek.
A że było prawie po drodze, odwiedziłyśmy Hortulus w Dobrzycy. Założenie potężne, budzące szacunek dla twórców, choć momentami kontrowersyjne. Ot, choćby ścieżki i trakty wyłożone nierównymi, wystającymi głazami i kocimi łbami, na których bardzo łatwo o potknięcie (akurat na zdjęciach tego nie widać). Jak dla mnie, zestaw prezentowanych róż był co najmniej mało wyszukany, no i na całym ogrodzie znać było piętno długotrwałej suszy. Niemniej respekt budziły piękne i różnorodne kompozycje roślin jednorocznych, fantastyczne bukszpanowe szpalery i inne żywopłoty perfekcyjnie przycięte.
No i ten rozmach i różnorodność, choć niektóre zakątki, szumnie nazywane ogrodami, były bardzo maleńkie. Ale, generalnie rzecz ujmując, zobaczyć to trzeba było.

Obrazek

Kompozycje roślin jednorocznych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród biały.

Obrazek

Okienko w murze w ogrodzie ognistym.

Obrazek

Ogród traw, choć wybór traw niewielki.

Obrazek

Wzorowany na pomysłach Gaudiego ;:218.

Obrazek

Budzący respekt ogród francuski ;:333. Musiałam się wdrapać na górę po ogromnych głazach, żeby dobrze było widać to wielkie przedsięwzięcie.

Obrazek

No i rozarium, niestety z przewagą róż czerwonych ;:209. Ale bukszpan w kancik ;:oj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do domu zajechałam już po ciemku, a dziś od rana kontemplowałam żałosny wygląd zielonych pokoi, wykończonych upałem i suszą. Pod sekator poszły przekwitłe w 50% lilie, pysznogłówki, część floksów i cała masa drobiazgu wszelakiego. O worku ślimaków nie wspomnę.
Jestem wykończona, więc pozwólcie, że na Wasze przemiłe wpisy odpowiem jutro po powrocie z Kaszub.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie - Jagi
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Witaj a masz może zdjęcie całego murka z cegły?Ogród francuski bardzo fajny ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagi z wielką przyjemnością obejrzałam fotki i przeczytałam Wasze relacje ze spotkania.... kolejne wspaniałe pogaduchy ogrodowe zaliczone ;:167 :D
Widoki jak zawsze kuszą i zapraszają do zwiedzania. To przykre, że po tak krótkiej nieobecności, tak dużo roślin przekwitło..... i u mnie susza niesamowita i też roślinki przekwitają hurtowo :roll:
Wczoraj ogród podlewany przez 9 godzin, a dziś dalsza część ogrodu od 4.30, znów lanie..... pewnie jeszcze z godzinkę :roll:
Muszę jeszcze wrócić do spotkania.... a raczej do zastawionego stołu 8-) .....ależ masz cudne filiżanki.... no cudne po prostu, nie mogę się napatrzeć :roll: :lol: mam kompletnego fioła na punkcie skorup wszelakich, a szczególnie filiżanek i kubków :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grupę pomorską zazdrościłam i komplementowałam już Justynce. Miło widzieć (chociaż słabo i nie rozróżniam wszystkich) Wasz Buzie!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, dziękuję za spotkanie i fotorelację z Hortulusa. Byłam późnym latem, więc wszystko wyglądało troszkę inaczej.
Po błyskotliwej relacji Alki zostało mi tylko wstawić fotki z salonów.
Piękne są.

Przez dziurkę od klucza :wink: .
Obrazek

I trochę bliżej...
Obrazek

Pyszne tiramisu ;:oj przygotowane przez Gospodynię ;:180 .
Dostała mi się najśliczniejsza filiżanka :D .
Obrazek

Obrazek

Moje rozczochrane spojrzenie na wzorowe rabatki :wink: .

Obrazek

Jedna ze 100...
Obrazek
...i jeszcze jedna...
Obrazek

Lisica w lelijach ;:108
Obrazek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”