Iwonko, aż przebieram girkami już za tą wiosną

Kasia-mymysteryy, mi te białe szafirki nigdy na przyszły sezon nie wyłażą, ale Sabinka pisała żeby je wsadzić nieco głębiej niż fioletowe - to może je mróz u mnie załatwiał

Dorcia, nigdy nie miałam odmiany na kupowanych szafirkach opisanej, białe i tyle

Kasiu-Kasiula, moją lewizję dziś pomacałam i zmarznięta na gnat

Małgosiu, I'm sorry, mea culpa

Ewciu, kot wie dobrze gdzie usadzić cztery litery

Lucynko, na zdrowie, niech Tobie pięknie wyrosną

Soniu, no ja to się boję że jak się Karolek urodzi, to właśnie będziesz miała dla nas czasu dużo mniej

Dorotko, jeszcze ciut ciut tej zimy, choć dni już coraz dłuższe to jeszcze mróz szczypie. Ciekawe czemu lato jakoś tak szybko nam mija a zima się ciąąąąągnie

Wandziu, te zawciągi ze zdjęcia sadziłam pierwszy raz już kwitnące. Zobaczymy jak się zachowają w tym roku. Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że najbardziej chętne do kwitnienia są zawciągi jasnofioletowe. Aż zielonego z pod nich nie widać.
Na jesieni dokupiłam tez czerwone, latem będę obserwować kwitnienia we wszystkich rodzajach to porównam.
Ewelina, witaj u mnie

Sabinko, sprzedałam już Twój sposób sadzenia białych szafirków Kasi i sama też spróbuję w tym roku jak te cholery znów nie wylezą

Aneczko, a wiesz kochana że obie sadzonki ciemiernika które wzięłam do domu wyginęły

Madziu, no to Ci zazdroszczę, moja ciężka do ujarzmienia, ale jak widzę ją całą w kwiatach to nawet to pełzanie jej wybaczam.
---------------------
Zimno, buro i ponuro, nic tylko szperać po sklepach internetowych. Wysłałam zmówienie z Lily... na razie po jednym z każdego rodzaju (w paczce lilii i tak są dwie) Zobaczę jak będą wyglądać "na żywca" i wybiorę do ewentualnego dokupienia te które mi się najbardziej spodobają. Takie cudeńka wpadną w moje ręce:
Lilia Orienpet ANASTASIA 2 szt.
Lilia Orienpet BEVERLY DREAM 2 szt.
Lilia Orienpet ALTARI opakowanie 2 szt.
Lilia Orienpet FLASHPOINT 2 szt.
Lilia Orienpet FOREVER 2 szt.
Lilia Orienpet GARDEN PLEASURE 2 szt.
Lilia Orienpet MISS FEYA 2 szt.
Lilia Orienpet PRETTY WOMAN 2 szt.
Lilia Orienpet ZAMBESI 2 szt.
Dalia MICK S PEPPERMINT 1 szt.
Dalia MINGUS RANDY 1 szt.
Lilia azjatycka pełna ANNEMARIE s DREAM
Lilia azjatycka pełna ELODIE 1 szt.
Lilia azjatycka pełna DOUBLE SENSATION 1 szt.
Lilia azjatycka pełna Candy Blossom 1 szt.
Irys syberyjski PINK PARFAIT 1 szt.
Dalia SIR ALF RAMSAY 1 szt.
A teraz troszkę różyczek. Jak wiecie różyczki mam pierwszy sezon, i nie są zachwycające. Pojedyncze kwiaty wyglądają jako tako, ale już całe krzaczki gorzej. Mam nadzieję że jak podrosną i dobrze je podkarmię to zmężnieją