Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Igo 
Będzie fontanna, ale nie wiem kiedy, bo mężu chwilowo w podróżach, a jak jest w domu to nie ma czasu, bo dużo innych zajęć. Najważniejsze, że kamień wyjęty i dziura zasypana. Taki wileki dół przy naszym dziecięciu biegającym był niebezpieczny.
Niedługo szykują się u nas pewne zmiany, więc juz w ogóle nie wiem jak to będzie. O tych zmianach, jak już nastąpią, też wam opowiem

Będzie fontanna, ale nie wiem kiedy, bo mężu chwilowo w podróżach, a jak jest w domu to nie ma czasu, bo dużo innych zajęć. Najważniejsze, że kamień wyjęty i dziura zasypana. Taki wileki dół przy naszym dziecięciu biegającym był niebezpieczny.
Niedługo szykują się u nas pewne zmiany, więc juz w ogóle nie wiem jak to będzie. O tych zmianach, jak już nastąpią, też wam opowiem

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Od wczoraj, u Uzdowskich w ofercie jest Sambucus Nigra Black Lace (34 zł).
Od pół godziny jest też u mnie
. Mój okaz ma 68 cm wysokości.

Od pół godziny jest też u mnie

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
3 dni temu pisałam z zapytaniem do p. Uzdowskiego czy planuje wprowadzić do sprzedaży ten bez, pewną odmiane hortensji krzewiastej i wiąz. Po 4 godzinach!! dostałam odpowedz, że hortensji i wiąza nie będzie, natomiast bez będzie w sprzedaży od 5 sierpnia.
Dziś wlaściwie pojechaałm specjalnie po ten bez i nie rozglądałam się zbytnio po placu. Weszłam, zapłaciłam i wyszłam
. Ceny są tam dość wysokie, ale z tym bzem to chyba miałam więcej szczęscia niż ty
Od kiedy planujesz przycinać swój krzaczek?
Dziś wlaściwie pojechaałm specjalnie po ten bez i nie rozglądałam się zbytnio po placu. Weszłam, zapłaciłam i wyszłam

Od kiedy planujesz przycinać swój krzaczek?
Ogród Rybki
Ogród Rybki
Iwonko, o ile dobrze pamiętam to była blondynka w koku lub w kucyku.
Ale mogę się mylić bo trochę klientów było i nie wiem czy mi się twarze nie pomyliły.
Jak na tą porę roku to mieli sporo rh, ale poczekam do wiosny i kupię kwitnące.
Bo już mam dość tych pomyłek - lilie inny kolor niż kupione cebule, jeden rh i tawuła też inne niż na etykiecie itp.
A bez kupiłaś fajny, dzisiaj też byłam u Uzdowskich. Kupowałam tam w zeszłym tygodniu zawilce, chciałam dzisiaj dokupić i się skończyły(do tego dowiedziałam się, że już nie będzie)
Wiem, że są na Gajowej ale nie chce mi się przez całe miasto jechać, zadzwonię jutro na Grunwaldzką, chociaż tam takie wszystko wymęczone
Boże lepiej nie zaglądać za dużo na forum, tu ładne coś, tam ładne coś. Wszystkiego się chce
Pozdrawiam
Ale mogę się mylić bo trochę klientów było i nie wiem czy mi się twarze nie pomyliły.
Jak na tą porę roku to mieli sporo rh, ale poczekam do wiosny i kupię kwitnące.
Bo już mam dość tych pomyłek - lilie inny kolor niż kupione cebule, jeden rh i tawuła też inne niż na etykiecie itp.
A bez kupiłaś fajny, dzisiaj też byłam u Uzdowskich. Kupowałam tam w zeszłym tygodniu zawilce, chciałam dzisiaj dokupić i się skończyły(do tego dowiedziałam się, że już nie będzie)
Wiem, że są na Gajowej ale nie chce mi się przez całe miasto jechać, zadzwonię jutro na Grunwaldzką, chociaż tam takie wszystko wymęczone

Boże lepiej nie zaglądać za dużo na forum, tu ładne coś, tam ładne coś. Wszystkiego się chce

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- MalaRybka
- 1000p
Chyba mam zawilca. Zrobię fotkę jutro. Jak będziesz chciała to ci kawałek ukopię. To się bardzo szybko rozrasta.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Asiu, mam coś takiego

Jeżeli jesteś zainteresowana to nie ma sprawy, wykopię i podrzucę jak pojadę do Bydgoszczy. Nie umawiam się na dzień, bo nie wiem kiedy będę, ale najpóźniej do poniedziałku. Gdyby nikogo nie było przewieszę na płocie ;)
Szkoda, że nie pisałaś wcześniej, bo akurat pół godziny temu wróciłam z Bydgoszczy.

Jeżeli jesteś zainteresowana to nie ma sprawy, wykopię i podrzucę jak pojadę do Bydgoszczy. Nie umawiam się na dzień, bo nie wiem kiedy będę, ale najpóźniej do poniedziałku. Gdyby nikogo nie było przewieszę na płocie ;)
Szkoda, że nie pisałaś wcześniej, bo akurat pół godziny temu wróciłam z Bydgoszczy.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny zakup u Uzdowskich.Też mi się marzył taki czarny bez,jednak jak szukałam to dostałam tylko o całych liściach.Ten mocno wycinany jest dużo ładniejszy jednak i dużo droższy
.Za moje płacilam ok.12 zł.Ja natomiast niedawno kupiłam od Uzdowskich(przez kogoś)hortensję Vanillia Fraise jestem nią zachwycona.Oczywiście najpierw naoglądałam, się jej u Tess
.Zawilec pięknie ci rośnie,mój po przesadzeniu jesiennym się już nie pokazał.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- MalaRybka
- 1000p
Ten bez widziałam, o ile mnie pamięć nie myli, u Mariasen. Strasznie mi sie spodobał, po cichutku do niego wzdychałam i szukałam. Przypadek sprawił, że znalazłam niedaleko swojego domu 
Hortensji Vanila F. też się u Tess naoglądałam. Czekałam z zakupem i czekałam, aż wszystkie wykupili
. Tydzień temu okazało się, że jest i juz sie nie zastanawiałam tylko wzięłam
. Pamiętam, że rok temu też mieli tę hortensję, ale jakoś nie czułam wielkiej checi jej posiadania. W tym roku co innego. Tyle osób jej pożąda to i ja nie będę gorsza ;)

Hortensji Vanila F. też się u Tess naoglądałam. Czekałam z zakupem i czekałam, aż wszystkie wykupili

Ogród Rybki
Ogród Rybki