Tosiu następna wizyta w ogrodzie razem z Tobą pooglądasz miniaturki na żywo Marysiu rutewka i głowaczek mają odpowiednie nazwy w oczku jest przepychanka kto silniejszy ten wygrywa Marysiu del martagony rosły pięknie i ....... już śpią najlepsza pora sadzenia ich to niestety jesień / już to testowałam/ chociaż w tym roku u mnie im zmarzły pąki i niestety nie będą kwitły / mam ich aż trzy / ale pozostałe sprawują się super Irenko po co czekać na Jadzię, drzwi otwarte
DD
moja ulubiona i bezimienna
taki maluszek
'Twiggy's Rose'
'Pilgrim'
'Leonardo da Vinci'
'Virgo'
zakwitły kolejne róże ale większość to NN
pierwsza dalia M
Marysiu ja chętnie bym się wybrała w podróż, ale w lipcu znowu szpital, a potem nie wiem, ale pomarzyć można pięknie zarośnięte oczko, lilii co nie miara , różyczki pięknie kwitną, a ten dzwonek octopus niebieski super, czy jego z nasion da rade rozmnożyć?
Witam . Skoro pomyliłam Marysię Maskę z Marysią Mar to i odwiedziłam Piękny masz ogród, chyba stary , bo widać duże wspaniałe drzewa, pięknie to wygląda Busz niesamowity, cudny
Czy to Twój tulipanowiec kwitnie ? po ilu latach zakwitł ? ja mam ok 10 lat i jeszcze nie kwitnie . Masz piękne róże, powojniki a tu już gonią liliowce....i inne piękne byliny Super oczko wodne z rybkami i grzybieniami-super , cudnie No a psiunia --cudo. Jestem od niedawna właścicielką pieska to tym bardziej podziwiam inne pieski
Iwonko liliami wodnymi mogę Cię obdarować bo rosną jak szalone co do nasionek dzwonka trudno powiedzieć czy zawiąże bo on dopiero z Bylinowego Raju przybył niedawno, pożyjemy, zobaczymy Jadziu ten kwiat z tego pąka powyżej widzisz ona kapryśna kwitnie kiedy chce a nie kiedy my chcemy Karolino witam w moich skromnych progach ogród ma 28 lat ale część z tulipanowcem 20 natomiast tulipanowiec ma 15 lat i w 10-tym roku znalazłam jeden kwiatek ale od następnego roku kwitnie coraz obficiej psiunia to modelka ale ma jeszcze ciotki, które czasami w kadr wejdą
Deszcz padał przez dwa dni i nareszcie rośliny ożyły. Dzisiaj przywitał mnie niecodzienny widok
Oto arum dioscoridis tak mi się wydaje a może ktoś znajdzie prawdziwą nazwę
zaczynają kwitnienie moje 'księżniczki'
a tak wygląda obecnie głowaczek olbrzymi, niestety brak dobrego obiektywu i drabiny nie oddaje piękna kwiatu
Maryś tak przypuszczałam,że to z tego pąka.Arum i te cudne pieguski śliczności .U mnie znów pada i to chyba dosyć obficie Mizianko dla księżniczki Kiedyś taka róża przeleciała mi przez oczy
Marysiu te Twoje kochane lelije! śliczny kolejny obrazek, mam nadzieję że zimuje w gruncie
Na mojej glinie też czasem jakiś artysta wybuja, głowaczek szedł w górę ale musiałam go przesadzić...tylko gdzie teraz jest? mam na szczęście drugiego