Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
Ciacho-mniam,ale powojnik bosssski
co rośnie u jego stóp w podobnym odcieniu?szałwia?lawenda? 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Byliny spokojnie można sadzić pod powojnikami
Te wyższe zasłonią łyse dolne pędy
Pogoda wiosenna, szkoda, że śnieg jeszcze leży, bo może dałoby się pogrzebać w ziemi...
Pogoda wiosenna, szkoda, że śnieg jeszcze leży, bo może dałoby się pogrzebać w ziemi...
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba szałwia rosła, na pewno nie lawenda!! W tym roku tego czegoś nie było 
Poszły do środka ananas i krem, a na wierzch owoce i galaretka.
Mam też mleczko i herbatkę!!
To ciasto to biszkopt z kremem, a że biszkopt jak zwykle nie urósł (w temp. niby 150 st. C upiekł się w 17 min. - będę musiał zmniejszyć tak do 120 st. może znormalnieje i urośnie, 3 próba za tydzień) to trzeba powietrze było czym wypełnićperdii pisze:Piotrze tak smakowicie wygląda serniczek że chyba zaraz wsiądę w auto i ruszę w Twoją stronęJednak chyba zrezygnuje bo nie pijam kawy więc nacieszę tylko oczy widokiem wspaniałego ciasta
Życzę smacznego
Poszły do środka ananas i krem, a na wierzch owoce i galaretka.
Mam też mleczko i herbatkę!!
- asma

mniam
dosadz tam białą lawende lub groszek biały,lub różyczkę białą
powojniki u ciebie zawsze robią wrażenie
ciasto wygląda pysznie
ja ostatnio mam fazę na ciacho "oczy carycy" oczywiście z pewną modyfikacją -zamiast kremu bita śmietana 
- misiaczekm

U mnie bardziej jesienna była... ponuro, wietrznie i wilgotno... Szkoda, że sobotnia się nie powtórzyła.... heh.ewamaj66 pisze:...
Tam teraz jeżówki rosną i takie pałki, białe i różowe...asma pisze:mniam![]()
Jeżu jakie one... epilepsji można dostać od zawirowań w oczachgogo76p pisze:...ciasto wygląda pysznieja ostatnio mam fazę na ciacho "oczy carycy" oczywiście z pewną modyfikacją -zamiast kremu bita śmietana
Misiaczku, no tylko nie mów, że Ty takie ciasta pieczesz SAM?!
Sesję powojnikową oglądam i oglądam, nacieszyć się nie mogę. Widać, jak pięknie i prędko można ozdobić morzem kwiatów ścianę budynku.
Sesję powojnikową oglądam i oglądam, nacieszyć się nie mogę. Widać, jak pięknie i prędko można ozdobić morzem kwiatów ścianę budynku.
- misiaczekm

Jackmanii to bezproblemowy powojnik, jak go kupiłem był przesadzany trzy razy w ciągu roku, a i tak zaszalał z kwiatostanem!!
Tu dałem ciała, bo okazuje się, że grzeje mocniej niż powinien... (choć jak piekę mięso to nie mam takiego wrażenia)
Biszkopt piecze się w temp. 170 st. przez 45 min....
U mnie za dużo było i przy 150, bo upiekł w 15 min.... i górna półka za mocno grzeje
Zejdę do 120 (szkoda, że nie mam takiego termometru by zmierzyć ile jest na prawdę) może już będzie dobrze.... i na niższy poziom
Oczywiście, że sam!! Zazwyczaj, jak chcę udowodnić, że nasz piekarnik jest bardzo dobry!!Lineta pisze:Misiaczku, no tylko nie mów, że Ty takie ciasta pieczesz SAM?!![]()
...
Tu dałem ciała, bo okazuje się, że grzeje mocniej niż powinien... (choć jak piekę mięso to nie mam takiego wrażenia)
Biszkopt piecze się w temp. 170 st. przez 45 min....
U mnie za dużo było i przy 150, bo upiekł w 15 min.... i górna półka za mocno grzeje
Zejdę do 120 (szkoda, że nie mam takiego termometru by zmierzyć ile jest na prawdę) może już będzie dobrze.... i na niższy poziom
- misiaczekm

Grupa Wielkokwiatowe Wcześnie Kwitnące Powojnik 'Teshio'
Bardzo oryginalna japońska odmiana. Rozwijające się kwiaty mają rurkowato zwinięte działki i wyglądają jak małe jeże. Rozwinięte kwiaty są pełne, lekko spłaszczone. Kwitnie od końca maja do lipca. Najlepiej rośnie na stanowiskach słonecznych. Świetnie nadaje się do uprawy w małych ogrodach i w pojemnikach.
Wiosenne kwitnienie na zeszłorocznych pędach, dlatego na przełomie lutego i marca wycinamy martwe i chore pędy a żywe zdrowe ciąć słabo tj. w pierwszym roku po posadzeniu 30 cm od ziemi nad silnymi pakami, w drugim roku 70 cm a w następnych latach 150 cm od ziemi.

Bardzo oryginalna japońska odmiana. Rozwijające się kwiaty mają rurkowato zwinięte działki i wyglądają jak małe jeże. Rozwinięte kwiaty są pełne, lekko spłaszczone. Kwitnie od końca maja do lipca. Najlepiej rośnie na stanowiskach słonecznych. Świetnie nadaje się do uprawy w małych ogrodach i w pojemnikach.
Wiosenne kwitnienie na zeszłorocznych pędach, dlatego na przełomie lutego i marca wycinamy martwe i chore pędy a żywe zdrowe ciąć słabo tj. w pierwszym roku po posadzeniu 30 cm od ziemi nad silnymi pakami, w drugim roku 70 cm a w następnych latach 150 cm od ziemi.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrek, muszę przyznać, że jestem pełna podziwu dla Ciebie, nie dość, że zajmujesz się kwiatami, a Twoje powojniki powalają dosłownie na kolana, bo Snow Queen i Teshio to po prostu bajka, to jeszcze pieczesz ciasta i mięso
. To nie znaczy, że narzekam, bo mój M też wszechstronny, ale kwiaty i kuchnia to zupełnie nie ta bajka 
- asma

Cudeńko
kolejny klejnocik na płocik 
Miłego walentynkowego popołudnia w gronie kochanych i lubianych osób 
co u ciebie