Aniu-żartowałyśmy oczywiście z Agnieszką-no przynajmniej ja na pewno
Florą malowane
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
50 odmian
Ja mam może 4 ,góra 5
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Spotkanie by było miło, ale może już w okresie wakacyjnym jak wszystko się uspokoi i ty będziesz miała więcej wolnego 
Nawet będzie lepiej , myślę, że z Asią na pewno zrobimy najazd
Nawet będzie lepiej , myślę, że z Asią na pewno zrobimy najazd
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Alu
ja pierwszy raz u Ciebie. Na szybko przejrzałam zdjęcia, a przede wszystkim wizytówkę z metamorfozą ogrodu, chyba nikt nie ma tak spektakularnych porównań wersji przed i po, a może lepiej zabrzmi w trakcie, bo przecież cały czas coś nowego powstaje.
Wielki ukłon dla Ciebie i M
Zurawkę Southern mam od ubiegłego roku(to moja ulubiona) i z całą pewnością dołączę się do zachwytów, jest godna polecenia i ma spore rozmiary
Polecam też Lipstick, ma soczyście zielone listki i dla kontrastu piękne czerwone kwiatki
Gratuluję pięknego, kolorowego i przytulnego ogrodu
Pozdrawiam z coraz bardziej zachmurzonej Warszawy...dawno nie padało
Wielki ukłon dla Ciebie i M
Zurawkę Southern mam od ubiegłego roku(to moja ulubiona) i z całą pewnością dołączę się do zachwytów, jest godna polecenia i ma spore rozmiary
Gratuluję pięknego, kolorowego i przytulnego ogrodu
Pozdrawiam z coraz bardziej zachmurzonej Warszawy...dawno nie padało
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Aga i AsiaOk to spotkamy się jakoś w wakacje, może jeszcze jakieś kaszubki ściągniemy. Skalnice dla Was czekają
Lulka Cieszę się że podobała Ci się moja wizytówka, bardzo się starałam- kolejne części ogrodu pokażę tam po sezonie. U nas też popadało, a właściwie pokropiło troszkę. (od 3 tygodni tak porządnie nie podlało ogrodu) Właśnie nie wiem czy ta żurawka, która jest na pierwszym zdjęciu, na pierwszej stronie mojego wątku to jest Lipstick. Dałam jej zdjęcie do identyfikacji i Iga 23 sugerowała Lipstick, albo Krwistą. Rok temu miała olbrzymie czerwone kwiaty, które musiałam podpierać. Czy podobna do Twojej?
Lulka Cieszę się że podobała Ci się moja wizytówka, bardzo się starałam- kolejne części ogrodu pokażę tam po sezonie. U nas też popadało, a właściwie pokropiło troszkę. (od 3 tygodni tak porządnie nie podlało ogrodu) Właśnie nie wiem czy ta żurawka, która jest na pierwszym zdjęciu, na pierwszej stronie mojego wątku to jest Lipstick. Dałam jej zdjęcie do identyfikacji i Iga 23 sugerowała Lipstick, albo Krwistą. Rok temu miała olbrzymie czerwone kwiaty, które musiałam podpierać. Czy podobna do Twojej?
- a_nie

A rano znowu słonecznie
W ogrodzie króluja maki, które u Justysi magicznie przemieniają się w przystojnych Meksykanów:
W ogóle:
I w szczególe:
Ten łososiowy (Garden Glory) wirtualnie został mi podarowany przez Mufkę
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Chętnie na żywo będę podziwiać Twoje malowanie:))
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Alu już jestem i proszę pilnie
o przepis na nalewkę z kwiatków bzu
I już możemy myśleć o następnym spotkaniu ...
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
śliczne maczki - widzę też moje "wełniaki" wiadomo o co chodzi, to moa ulubiona nazwa własna 
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Tak Alu, chyba ten sam
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- a_nie

Iza Mój M robi to tak:
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
25 koszyczków kwiatu bzu zasypuje 2 paczuszkami kwasku cytrynowego i dolewa 2 i pół litra wody gazowanej mineralnej. Dociska przykrywką i zostawia na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia odcedza i zagotowuje z 1,2 kg cukru i po ostudzeniu dodaje 1 litr spirytusu. Na drugi dzień już można się delektować .
Moje kwiaty bzu dochodzą, przy płocie żółta plama to bez czarny 'Aurea', ciemna bez czarny BLACK LACE 'Eva, oczywiście można robić też z tych dzikich:

Bliżej:

MufkoWidzisz czarodziejko dzięki Tobie i u mnie w tym roku ładnie zakwitł.
Aga Czyściec ma u mnie źle bo nie pozwalam mu na obwódce kwitnąć, chodzi mi tylko o szarą obwódkę, jedynie przy maku dałam mu wolną rękę
Zachwycając się Krysi piwoniami. Podglądam moje - do tej pory były to piwonie, teraz gdy zobaczyłam te piękne odmiany (np.Ursyn Niemcewicz
), pragnę i moje zidentyfikować i poszerzyć kolekcje. U mnie jako 3 (po koperkowej i majowej) zakwitała taka NN- może ktoś wie jak się nazywa/

Nalewka z kwiatów czarnego bzu
25 koszyczków kwiatu bzu zasypuje 2 paczuszkami kwasku cytrynowego i dolewa 2 i pół litra wody gazowanej mineralnej. Dociska przykrywką i zostawia na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia odcedza i zagotowuje z 1,2 kg cukru i po ostudzeniu dodaje 1 litr spirytusu. Na drugi dzień już można się delektować .
Moje kwiaty bzu dochodzą, przy płocie żółta plama to bez czarny 'Aurea', ciemna bez czarny BLACK LACE 'Eva, oczywiście można robić też z tych dzikich:
Bliżej:
MufkoWidzisz czarodziejko dzięki Tobie i u mnie w tym roku ładnie zakwitł.
Aga Czyściec ma u mnie źle bo nie pozwalam mu na obwódce kwitnąć, chodzi mi tylko o szarą obwódkę, jedynie przy maku dałam mu wolną rękę
Zachwycając się Krysi piwoniami. Podglądam moje - do tej pory były to piwonie, teraz gdy zobaczyłam te piękne odmiany (np.Ursyn Niemcewicz
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Ależ piękne, ogromne ma kwiaty
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna ta piwonia.
Alik,
czy ją jakoś podpierasz, czy sama utrzymuje te wielkie kwiaty ?
Taki ciemny bez też by mi się nadał, ale już sobie daruję.
I tak mam pełno roślin na rabatach.

Alik,
Taki ciemny bez też by mi się nadał, ale już sobie daruję.
- a_nie

Mufko
KrysiuPiwonia jest wysoka, i niestety pokłada się. Rok temu zakupiłam fajne podpórki elgarden i dzięki nim trzymają pion. Są zielone i prawie ich nie widać.

Czytam że Twój Ursyn ma sztywne łodygi i a Władysława niska i nie pokładają się, a jak jest u Ciebie?
Rozkwita kolejna piwonia darowana mi przez mamę. Czy to festiva maxima?

Takie zadanie spełniły także udanie pęcherznice- urosły bardzo szybko. Osłaniają i zdobią.

A w ogródku nadal makowo
KrysiuPiwonia jest wysoka, i niestety pokłada się. Rok temu zakupiłam fajne podpórki elgarden i dzięki nim trzymają pion. Są zielone i prawie ich nie widać.
Czytam że Twój Ursyn ma sztywne łodygi i a Władysława niska i nie pokładają się, a jak jest u Ciebie?
Rozkwita kolejna piwonia darowana mi przez mamę. Czy to festiva maxima?
To prawda masz pełno pięknych roślin, a bez jest spory i szybko rośnie. Ten ciemny i jasny bez kupiłam gdy miałam pusto i chciałam się szybko zasłonić. Były niedrogie i szybko rosły. Rzeczywiście spełniły swoje zadanie i do tego z jego kwiatów można robić nalewki.Ignis05 pisze:Taki ciemny bez też by mi się nadał, ale już sobie daruję.I tak mam pełno roślin na rabatach.
![]()
Takie zadanie spełniły także udanie pęcherznice- urosły bardzo szybko. Osłaniają i zdobią.
A w ogródku nadal makowo
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Alu ale niespodzianka z tą naleką - nie trzeba czekać pół roku tylko jedną noc
Ciekawa ta woda gazowana. Moje pcherznice tym razem słabo kwitną. Jest tak sucho że ziemia jest jak beton. A gdzie kupiłąś te podpórki do piwoni?
- a_nie

Iza Polecił mi nie kto inny tylko jak zwykle mama. Wypatrzyła je chyba gdzieś u siebie na rynku- ja znalazłam je w Internecie dużo taniej na http://www.kamaonline.pl/ , zebrałyśmy się w kilka osób by obniżyć koszty wysyłki i chyba wszystko wykupiliśmy
bo już niestety nie mają. Sa 4 rozmiary. Odnalazłam moje stare zamówienie - 45 cm mieli za 12.37, a największe 90 cm za 22,55. W jednym opakowaniu są trzy tak że można albo otoczyć jedną roślinę ,albo trzy rośliny i dosztukować sznurkiem. Szukałam gdzie by kupić, bo bym jeszcze dokupiła i znalazłam tu, trochę drożej, ale jakbyś chciał to znowu możemy zrobić zamówienie zbiorowe.