Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

50 odmian ;:oj ;:oj Ja mam może 4 ,góra 5 :oops:
Aniu-żartowałyśmy oczywiście z Agnieszką-no przynajmniej ja na pewno :;230
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Spotkanie by było miło, ale może już w okresie wakacyjnym jak wszystko się uspokoi i ty będziesz miała więcej wolnego :)
Nawet będzie lepiej , myślę, że z Asią na pewno zrobimy najazd :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Alu :wit ja pierwszy raz u Ciebie. Na szybko przejrzałam zdjęcia, a przede wszystkim wizytówkę z metamorfozą ogrodu, chyba nikt nie ma tak spektakularnych porównań wersji przed i po, a może lepiej zabrzmi w trakcie, bo przecież cały czas coś nowego powstaje.
Wielki ukłon dla Ciebie i M ;:180
Zurawkę Southern mam od ubiegłego roku(to moja ulubiona) i z całą pewnością dołączę się do zachwytów, jest godna polecenia i ma spore rozmiary ;:333 Polecam też Lipstick, ma soczyście zielone listki i dla kontrastu piękne czerwone kwiatki ;:167
Gratuluję pięknego, kolorowego i przytulnego ogrodu ;:333
Pozdrawiam z coraz bardziej zachmurzonej Warszawy...dawno nie padało ;:306
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Aga i AsiaOk to spotkamy się jakoś w wakacje, może jeszcze jakieś kaszubki ściągniemy. Skalnice dla Was czekają
Lulka Cieszę się że podobała Ci się moja wizytówka, bardzo się starałam- kolejne części ogrodu pokażę tam po sezonie. U nas też popadało, a właściwie pokropiło troszkę. (od 3 tygodni tak porządnie nie podlało ogrodu) Właśnie nie wiem czy ta żurawka, która jest na pierwszym zdjęciu, na pierwszej stronie mojego wątku to jest Lipstick. Dałam jej zdjęcie do identyfikacji i Iga 23 sugerowała Lipstick, albo Krwistą. Rok temu miała olbrzymie czerwone kwiaty, które musiałam podpierać. Czy podobna do Twojej?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 W nocy spadł upragniony deszcz ;:138
A rano znowu słonecznie ;:3 :
W ogrodzie króluja maki, które u Justysi magicznie przemieniają się w przystojnych Meksykanów:
Obrazek
W ogóle:
Obrazek Obrazek
I w szczególe:
Obrazek
Obrazek
Ten łososiowy (Garden Glory) wirtualnie został mi podarowany przez Mufkę ;:196 - to chyba ten sam Marysiu co u Ciebie?
Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Chętnie na żywo będę podziwiać Twoje malowanie:))
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu już jestem i proszę pilnie :wink: o przepis na nalewkę z kwiatków bzu ;:3 I już możemy myśleć o następnym spotkaniu ...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

śliczne maczki - widzę też moje "wełniaki" wiadomo o co chodzi, to moa ulubiona nazwa własna :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Tak Alu, chyba ten sam ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Mój M robi to tak:
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
25 koszyczków kwiatu bzu zasypuje 2 paczuszkami kwasku cytrynowego i dolewa 2 i pół litra wody gazowanej mineralnej. Dociska przykrywką i zostawia na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia odcedza i zagotowuje z 1,2 kg cukru i po ostudzeniu dodaje 1 litr spirytusu. Na drugi dzień już można się delektować .
Moje kwiaty bzu dochodzą, przy płocie żółta plama to bez czarny 'Aurea', ciemna bez czarny BLACK LACE 'Eva, oczywiście można robić też z tych dzikich:
Obrazek
Bliżej:
Obrazek Obrazek
MufkoWidzisz czarodziejko dzięki Tobie i u mnie w tym roku ładnie zakwitł.
Aga Czyściec ma u mnie źle bo nie pozwalam mu na obwódce kwitnąć, chodzi mi tylko o szarą obwódkę, jedynie przy maku dałam mu wolną rękę
Zachwycając się Krysi piwoniami. Podglądam moje - do tej pory były to piwonie, teraz gdy zobaczyłam te piękne odmiany (np.Ursyn Niemcewicz ;:224 ), pragnę i moje zidentyfikować i poszerzyć kolekcje. U mnie jako 3 (po koperkowej i majowej) zakwitała taka NN- może ktoś wie jak się nazywa/
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Ależ piękne, ogromne ma kwiaty ;:oj Cudna jest ! Jak nie znajdziesz jej prawdziwego imienia, dla mnie będzie nosić Twoje... :uszy
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta piwonia. ;:138
Alik, :) czy ją jakoś podpierasz, czy sama utrzymuje te wielkie kwiaty ?
Taki ciemny bez też by mi się nadał, ale już sobie daruję. :lol: I tak mam pełno roślin na rabatach. :wink:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mufko ;:196
KrysiuPiwonia jest wysoka, i niestety pokłada się. Rok temu zakupiłam fajne podpórki elgarden i dzięki nim trzymają pion. Są zielone i prawie ich nie widać.
Obrazek
Czytam że Twój Ursyn ma sztywne łodygi i a Władysława niska i nie pokładają się, a jak jest u Ciebie?
Rozkwita kolejna piwonia darowana mi przez mamę. Czy to festiva maxima?
Obrazek
Ignis05 pisze:Taki ciemny bez też by mi się nadał, ale już sobie daruję. :lol: I tak mam pełno roślin na rabatach. :wink:
To prawda masz pełno pięknych roślin, a bez jest spory i szybko rośnie. Ten ciemny i jasny bez kupiłam gdy miałam pusto i chciałam się szybko zasłonić. Były niedrogie i szybko rosły. Rzeczywiście spełniły swoje zadanie i do tego z jego kwiatów można robić nalewki. ;:304
Obrazek Obrazek
Obrazek

Takie zadanie spełniły także udanie pęcherznice- urosły bardzo szybko. Osłaniają i zdobią.
Obrazek
Obrazek

A w ogródku nadal makowo
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu ale niespodzianka z tą naleką - nie trzeba czekać pół roku tylko jedną noc ;:215 Ciekawa ta woda gazowana. Moje pcherznice tym razem słabo kwitną. Jest tak sucho że ziemia jest jak beton. A gdzie kupiłąś te podpórki do piwoni?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Polecił mi nie kto inny tylko jak zwykle mama. Wypatrzyła je chyba gdzieś u siebie na rynku- ja znalazłam je w Internecie dużo taniej na http://www.kamaonline.pl/ , zebrałyśmy się w kilka osób by obniżyć koszty wysyłki i chyba wszystko wykupiliśmy :;230 bo już niestety nie mają. Sa 4 rozmiary. Odnalazłam moje stare zamówienie - 45 cm mieli za 12.37, a największe 90 cm za 22,55. W jednym opakowaniu są trzy tak że można albo otoczyć jedną roślinę ,albo trzy rośliny i dosztukować sznurkiem. Szukałam gdzie by kupić, bo bym jeszcze dokupiła i znalazłam tu, trochę drożej, ale jakbyś chciał to znowu możemy zrobić zamówienie zbiorowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”