Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Ogród zielonej cz II
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej cz II
Ja najbardziej lubię szpinak z czosnkiem i oliwą na patelni dobry też jest zapiekany z mozzarellą zwinięty w piersi z kurczaka.
ja mam dopiero we wrześniu ale jeszcze imieninki w sierpniu 
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu wszystkiego najlepszego.
to kiedy te urodzinki były?
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sonia jak ty to robisz że trawki obrzeże tak idealnie równo obcięte ja tak nie potrafię i sztychówką czy jakimś innym narzędziem? 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Soniu ślimaki super
ale widzę też pod ślimakami chyba runiankę
moją mam już od trzech lat i nic nie przyrasta. Zastanawiam się nad przesadzeniem, na jakim stanowisku u ciebie rośnie?
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Soniu za kompostownik pochwal męża. Ja mam taki gotowy marketowy.
Ślimaki z prezentowane fajne.Czemu tam je postawiłaś?Może je wykorzystasz jako podpory? A co do rumianki to faktycznie masz jej łany. Sama jestem ciekawa co na jej temat odpowiesz Ani, bo moja rośnie w cieniu i nic też nie przyrasta. Druga starsza w półcieniu i jest jeszcze brzydsza niż młoda.
Bardzo jestem ciekawa jak Ci wyjdzie rabata niebiesko -biała.
Ślimaki z prezentowane fajne.Czemu tam je postawiłaś?Może je wykorzystasz jako podpory? A co do rumianki to faktycznie masz jej łany. Sama jestem ciekawa co na jej temat odpowiesz Ani, bo moja rośnie w cieniu i nic też nie przyrasta. Druga starsza w półcieniu i jest jeszcze brzydsza niż młoda.
Bardzo jestem ciekawa jak Ci wyjdzie rabata niebiesko -biała.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
ale fajny prezencik urodzinowy
Fajniusie sliczki
I wszystkiego naj,,najlepszego.dużo radości ogrodowych i nie tylko !!!
Fajniusie sliczki
I wszystkiego naj,,najlepszego.dużo radości ogrodowych i nie tylko !!!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wszystkim dziękuję za życzenia.
Tereniu zapisuje wszystkie wasze sugestie, muszę pooglądać polecane rośliny w waszych ogrodach, nie wszystkie pamiętam.
Chcę tam uniknąć wielości roślin, bo powierzchnia duża i pojedyncze rośliny stają się niewidoczne. Muszę zdecydować się na kilka i posadzić więcej.
Małgosiu ślimaki śmieszne, ale zrobione przez M z pomocą kolegi, więc się cieszę.
Kompostownik ma dwie komory, małą i dużą, kratka je oddziela. Jest ażurowa, żeby było wietrzenie, jak jedna jest pusta, a druga pełna. Dziękuję
za radę na temat rozwarów, na pewno zastosuję, bo już je zamierzałam wyrzucić, ale brakło czasu. Uratowałaś je.
Szpinak w cieście już we wtorek zostanie zapieczony na "sabat czarownic". Mam przyjaciółki, z którymi spotykamy się od dwudziestu lat, lubią nowe smaki.
Teraz coraz cieplej, to szpinak szybko Ci urośnie.
Anitko dziękuję za nowy sposób spożytkowania szpinaku. Lubię nowe smaki i sporo eksperymentuję w kuchni.
Martuś w ubiegłym tygodniu. Świętowałam z M przy kompostowniku.
Dzieci dziś były ze wspaniałym prezentem.
Jolu mam nóż do kantów. Proste narzędzie za 27 zł. Wycina się łatwo, równo i niewielkim wysiłkiem.

Aniu ślimaki mi się też podobają, tym bardziej, że to prezent.
Runianka rośnie prawie cały dzień na słońcu w piaszczystej ziemi, trochę wzbogaconej gliną. Przypala ją lekko w upalne lato, ale generalnie jest bezproblemowa. Rozrasta się szybko i już sporo wycięłam, obdarzając innych.
Alu kompostownik jest taki jak drewutnia, która jest naprzeciwko. Staram się, jeśli się da, trzymać się jednego stylu, jeszcze obudowę na kosz muszę zamówić u M. Oczywiście pochwały przekażę.
Postawiłam ślimaki w runiance do zdjęcia, jeszcze nie wiem, gdzie będą stały.
Może runianka w luźnej ziemi lepiej wypuszcza rozłogi, u mnie rozrasta się coraz dalej, muszę ją ograniczać. Skarpa w kolorach biało- niebieskich będzie się pewnie tworzyć cały sezon.
Aniu anabuko1 fajnie dostawać prezenty, a szczególnie cieszą te ogrodowe.
Dziś jest chłodno i pada cały dzień, rośliny się cieszą, bo już piaskowa ziemia sucha. Klon czerwony w maju ma najładniejszy kolor liści. Posadzona wiosną lilia ma dwadzieścia cm wysokości i chyba zakwitnie.

Czosnek karatawski w przeciwieństwie do wysokich, ma ładne liście. Rozwary startują i dzięki Małgosi unikną kompostownika.

Tereniu zapisuje wszystkie wasze sugestie, muszę pooglądać polecane rośliny w waszych ogrodach, nie wszystkie pamiętam.
Małgosiu ślimaki śmieszne, ale zrobione przez M z pomocą kolegi, więc się cieszę.
Anitko dziękuję za nowy sposób spożytkowania szpinaku. Lubię nowe smaki i sporo eksperymentuję w kuchni.
Martuś w ubiegłym tygodniu. Świętowałam z M przy kompostowniku.
Jolu mam nóż do kantów. Proste narzędzie za 27 zł. Wycina się łatwo, równo i niewielkim wysiłkiem.

Aniu ślimaki mi się też podobają, tym bardziej, że to prezent.
Alu kompostownik jest taki jak drewutnia, która jest naprzeciwko. Staram się, jeśli się da, trzymać się jednego stylu, jeszcze obudowę na kosz muszę zamówić u M. Oczywiście pochwały przekażę.
Aniu anabuko1 fajnie dostawać prezenty, a szczególnie cieszą te ogrodowe.
Dziś jest chłodno i pada cały dzień, rośliny się cieszą, bo już piaskowa ziemia sucha. Klon czerwony w maju ma najładniejszy kolor liści. Posadzona wiosną lilia ma dwadzieścia cm wysokości i chyba zakwitnie.

Czosnek karatawski w przeciwieństwie do wysokich, ma ładne liście. Rozwary startują i dzięki Małgosi unikną kompostownika.

- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
27 kwiecień ? A to poświętowaliście. 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Fajny taki "szpadelek" cyba i ja taki musze sobie sprawić, bo juz wycinania mam sporo
Ja też mam taką lilie, posadzona w tym roku,mała na kilkanaście cm.Może z 12- 15 ,a juz paki kwiatowe ma i to ze cztery
Ja też mam taką lilie, posadzona w tym roku,mała na kilkanaście cm.Może z 12- 15 ,a juz paki kwiatowe ma i to ze cztery
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O, fajna rada dotycząca rozwarów
Chętnie skorzystam, moje też co roku chyba wyższe aż zaczynają się pokładać.
Soniu, a gdzie nabyłaś taki fajny szpadelek, właśnie takiego szukam i nigdzie nie widzę. Może w złych miejscach patrzę
Soniu, a gdzie nabyłaś taki fajny szpadelek, właśnie takiego szukam i nigdzie nie widzę. Może w złych miejscach patrzę
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu dołączę się do życzeń: Wszystkiego najlepszego! Zdrówka, szczęścia, pomyślności! I z ogrodu dużo radości!
Podłączę się do pytania Zuzki. Też chcę ten szpadelek i tez nigdzie nie mogę znaleźć.
Podłączę się do pytania Zuzki. Też chcę ten szpadelek i tez nigdzie nie mogę znaleźć.
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Dużo szczęścia i radości w swoim wymarzonym ogrodzie i poza nim 
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,kompostownik pierwsza klasa,ale urodzinowe ślimaki powaliły mnie ,też bym takie chciała
,ale nie ma kto zrobić ,wszystkiego najlepszego z okazji urodzin,dużo zdrówka i spełnienia marzeń,a z niebieskich roślin to proponuję plamę z przymiotna , przetacznika,goryczki,bodziszka ,reszta to już chyba wymieniona ,pozdrawiam 
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Soniu wszystkiego najlepszego
Zastanawialam się właśnie co to jest (kompostownik).
Myslalam ze wybieg dla jakiegoś zwierzatka
Pochwal męża
Zastanawialam się właśnie co to jest (kompostownik).
Myslalam ze wybieg dla jakiegoś zwierzatka
Pochwal męża