Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Xellos
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Ale ładnie, to chyba jakieś najwcześniejsze odmiany. Moje właśnie co wychodzą ale do kwitnięcia im brakuje parę dni. Ale ja mam te wielkokwiatowe.
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
wiosna, wiosna! ;:138 i mogłam ją dziś zobaczyć na żywo :heja
dzięki za spotkanko i pogaduszki ogrodowe ;:4
podsyłam link do altany i innych elementów kutych do ogrodu
http://www.classic-garden-elements.de/i ... Pavillons/
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Wspaniałe malutkie duszyczki żółte i białe :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Byłam w ogrodzie kilka godzin, wiatr na szczęście trochę zelżał i w końcu zrobiło się całkiem ciepło. Nie zdecydowałam się jednak na cięcie żadnych roślin, z powodu zimna właśnie i perspektywy silnych przymrozków. Kroiłam brzegi rabat :D Dużo mi jeszcze zostało, ale nabieram wprawy-pójdzie szybciej. Na krokusy czekam, pojawiły się pierwsze kiełki wielkokwiatowych.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jejciu... krakusiki.... wysyp :D banda cała ;:138
U mnie dopiero pędzelki, ale w niektórych forumowych ogrodach w małopolsce jeszcze śnieg...
Poszalałaś w ogrodzie :D Boli?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Rosa-sinesis - taaaaak, to dzisiaj! WIOSNA :tan :tan :tan
Xellos - u mnie też są różne odmiany, niektóre dopiero maja kitki, kwitną falami, będzie dłużej kolorowo ;:54
Ewa - dziękuję za odwiedziny, dzisiaj oficjalnie otworzyłyśmy sezon tarasowy ;:138 Zapraszam ponownie :wit Dzięki za linka i tyle cennych rad, jesteś żywym skarbem ;:196
Zeberko - krokusiki to takie wiosenne słodziaki, napawają mnie optymizmem :heja
Ewcia - Jak ruszyłaś to już pójdzie jak z płatka :uszy U nas też zapowiadają nocne przymrozki, mam nadzieję, że nie będą długotrwałe. Jutro ma być słonko i tego się trzymajmy ;:3
Iza - mnóstwo ich dzisiaj zakwitło na południowej stronie działki ;:138 Poszalałam, brakowało mi takiego ruchu na świeżym powietrzu - cudowne uczucie ;:108

Inne roślinki też mają się dobrze, zrobiłam kompleksowy przegląd.. ;:224

Migdałek
Obrazek Obrazek

Magnolia 'Susan'
Obrazek Obrazek Obrazek

Róże też nieźle przezimowały - tutaj 'Artemis'
Obrazek Obrazek

Hortensja ogrodowa
Obrazek Obrazek Obrazek

Azalie pokazują pączki i pierwsze listki
Obrazek

Rododendrony też mają ładne pąki
Obrazek Obrazek Obrazek

Pięciorniki pokazują też coś zielonego, tutaj już podcięte, ale strzyżenie będzie kontynuowane ;:108
Obrazek Obrazek

Już niedługo będą kwitły tawuły..
Obrazek

Powojniki wczesnokwitnące
Obrazek Obrazek

I glicynia..jak myślicie, zakwitnie...?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu,ale poszalałaś dzisiaj ogrodowo.Krokusiki piękne ;:167 wszystko już się budzi do życia :D Rh w dobrym masz stanie i jak dużo pączków mają i wisteria ;:224 życzę z całego ;:167 żeby kwitła,jak możesz to pokaż prosze ja w całości :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ;:196 Poszalałam :tan :tan :tan Stan roślinek całkiem niezły jak na ostatnie, bezśniegowe mrozy.
Glicynie są w sumie dwie - jedna przy parawanie (wiem, wiem..pochłonie go jak nic ;:224 )
A druga ma około 2,5 metra wysokości, pień zapleciony z trzech pędów i koronę na konstrukcji w kształcie parasola
Obrazek

Latem wyglądała tak:
Obrazek

Dzisiaj w czasie prac ogrodowych podśpiewywał mi ptaszek ;:224
Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

:shock: supcio wygląda.Kasiu a boczne pędy obcinasz czy zawijasz na korone? kupiłaś ją szczepioną,na pniu,czy sama uformowałaś? sorki za tyle pytań, ale jest cudna ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu u mnie krokusy ledwo wyłażą ,a u ciebie już kwitną :shock: .Ja widzę ,że pąki pojawiają się na drzewach owocowych .Muszę szybko skończyć prześwietlanie jabłoni i grusz
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ja też dziś latałam z sekatorem.....tylko, że moje pięciorniki jeszcze nie mają pączków no chyba, że jestem już ślepa....zaraz ja jestem ślepa...krótkowidzem jestem no...... :;230
albo nie zwróciłam na to uwago bo coś mi przeszkadzało - widok sąsiadów opuszczających swoje działki.....widok przygnebiający :roll:
pod sekator poszła lawenda - ta ma już piękne zielone środki i już tyci tyci pączki a powojnikom dałam spokój bo już pączki mają i ich mi było żal.....bo takie są małuszki jszcze :tan
u mnie też wyszły już krokusy i...przebiśniegi zaś na wiśniach już są pączusie a niektóre już są zielone na czubkach...kilka gałązek przyniosłam do domku i siedzą teraz w wazonie :tan

ach migdałek - moje chciejstwo, które tylko zdobede i posadze jak zrobią porządek z czarnym bzem z tyłu......idzie pod siekierę.....nie ma zmiłuj...los przesądzony :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, glicynia rośnie jak szalona i łatwo się oplata, więc nie trzeba jej jakoś sczególnie formować tylko ciąć, bo zawładnie wszystkim co jest w pobliżu. Ja muszę mojej pilnować, bo posadziłam blisko domu i jak wejdzie na dach, to .. ;:224 Wycinam boczne pędy a główne staram się zawijać na koronie w oczekiwaniu na zwisające 30cm kwiatostany z brzegu parasola...ach..rozmarzyłam się.. ;:170
Mam ją od końca czerwca ubiegłego roku i cięłam pierwszy raz w lipcu, potem znowu w sierpniu, wrześniu, październiku i ponownie dzisiaj.
Mniejsze egzemplarze rosną mi od roku przy parawanie i już zawinęły się mocno wokół konstrukcji, są nie do ruszenia, więc z parawanem pewnie się pożegnam.. ;:224 O odmianach piennych nie słyszałam, roślina może być prowadzona jako drzewko, tak jak moja i wystarczy regulować cięciem, albo jako krzew i wtedy utrzymywać kształt zależny od otoczenia. Nie jestem jakoś szczególnie wtajemniczona, ale wiem na pewno, że to kapryśna księżnika..można ją mieć 5-9 lat i nie zakwitnie nawet jednym kwiatem...ale jak już zakwitnie, to fiu fiu...warta grzechu ;:108 U mnie jest krótko, ale miejscówka chyba się jej spodobała, bo od południa, osłonięta od wiatru i grzana ścianą garażu od tyłu. Już po miesiącu obdarzyła mnie jednym kwiatem ;:138 Tłumaczę sobie to tym, że codziennie z nią rozmawiam, dokarmiam, podlewam, przycinam kiedy trzeba, głaszczę po listkach, sprawdzam jak zdrówko, pytam o humorek... ;:197 Mój M mówi, że jak o niego bym tak dbała, to też by zakwitł :;230 :;230 :;230

Andrzejku, Wiosna ruszyła na całego ;:108 ja nie mam drzewek owocowych ;:185 ale z przyjemnością przyjdę pooglądać Twoje gdy zakwitną! ;:138

Martusiu już widzę ten ogień w oczach! haha, wiedziałam, że Ci się spodoba ;:196
Zrobiłaś fotki swoich cudeniek? Przybiegnę do Twojego wątku obejrzeć ;:108 Migdałek jest uroczy, choć krótko kwitnie..
w ubiegłym roku miał pierwszy sezon kwitnienia u mnie i poradził sobie całkiem nieźle, ale myślę, że dopiero pokaże na co go stać ;:108

Obrazek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe jaki tam ogieniek.... ;:224
ano spodobał mi się.....bardzo :tan :uszy
zrobiłam, zrobiłam zdjęcia moich cudeniek........w końcu wiosna przyszła :tan
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu u mnie też glicynia rośnie jak szalona, ale jeszcze nigdy mi nie zakwitła i tak po cichu zastanawiam się, czy aby ten kwait u Ciebie nie był spowodowany jej "pędzeniem" zanim ją kupiłaś, oby nie. I jeszcze z tego co oczywiście wyczytałam, bo żadnym znawcą nie jestem, glicyni nie tnie się teraz tylko w pod koniec lipca, bo można jej ściąć pąki kwiatowe. Ciekawa jestem czy w tym roku też Ci też zakwitnie. Fajne te zdjęcia pokazujące rodzącą się wiosnę, to już tuż tuż, NARESZCIE ;:138
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Robaczku- wiosna u Ciebie już zawitała, ;:3 a Ty szalejesz w ogrodzie. ;:138 Czekam jak dojdzie do mnie, bo też bym poszalała oj poszalała. :;230 Masz dużo nowych roślinek ;:224 Będziesz je sadziła teraz ,czy poczekasz na cieplejsze dni?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”