Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Witam serdecznie podziwiałam stroik bardzo ciekawy inny niż z chryzantem ale śliczny i wytrzymały a o to chodzi by był ładny długo :D Udanej wizyty znajomych życzę .Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

:wit ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Małgosiu... ten śnieżny krajobraz to z dzisiaj? U nas od rana słońce, teraz dopiero się chmurzy... walczyliśmy z kaskadą i porządkami w ogrodzie oraz przesadzaniem róż... jeszcze jutro i wyjdę na prostą... u Ciebie porządek jak w pudełeczku!
Dobrego popołudnia! ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witam niedzielnie.Miła byc taka piękna pogoda,a za oknem wieje wiatr,zimno i ponuro.Miałam grabić liście,bo trawy nie widać,ale mam strasznego lenia,zupełnie jak dwie moje księżniczki.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tereniu,nie mogę doczekać się,żeby zobaczyć twoje królestwo,bo widząc ilość kupowanych ostatnio roślin wiem,że jest co podziwiać.Dlatego proszę,nie czekaj do wiosny z założeniem swojego wątku i pokaż nam swoja dziaqłeczke.

Obrazek

Ewa,fajne są takie spotkania po latach.W sierpniu planujemy w większym gronie,bo przylatuje kolega z Kanady,a nie widzieliśmy się tez ponad 30 lat.
Linetko,niestety pokazuję miejsca,gdzie jest porządek.Jednego dnia zgrabie,a na drugi dzień dopóki są liście na brzozach mam powtórkę z rozrywki,nie walczę już z wiatrakami.
Beciu,wiem,ze chryzantema to taki symbol wszystkich świętych,ale nie koniecznie.Nie potrzeba wydawać nie wiadomo jak wielkiej kasy,żeby przystroic grób bliskich.Pierwszy raz widziałam stroik z rozchodników na grobie jednego biznesmena od nas,gdzie zawsze jest niepowtarzalnie i ze smakiem.W tym roku też tak jest,zrobie zdjęcie i pokaże wam.
Lucynko,witaj niedzielnie.
Aguś,zdjęcia robione w pażdzierniku,teraz jest zgnilizna,mokro i pełno liści,ale nie chce mi się nic z tym zrobic.

Wspomnienia jeszcze z mojego grobu,za 2 tygodnie mam juz piatą rocznicę smierci mamy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to my,młodzi duchem.Niektórzy spotkali się pierwszy raz po 37 latach.

Obrazek

Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne takie spotkania ;:138 Choć zawsze nie mogę uwierzyć, kiedy upłynęło tyle lat...
Rozchodniki w wazonach wyglądają świetnie, a z Twoim wiankiem tworzą znakomity komplet :D
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ten Twój stroik. Jak to dobrze, że umiesz zrobić takie rzeczy, a ja się mogę powzorować. Rozchodniki mam, tuje też, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebym coś podobnego zrobiła jeszcze w tym roku, na przykład przed Bożym Narodzeniem.
A księżniczki słodkie takie, że nic tylko się przytulić. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu fajne spotkanie po latach miałaś.
Wyglądasz pięknie. ;:138
Twoje pieski to mają jak w raju.
Sentencja na nagrobku bardzo trafiona.
Nie lubię tych Świąt, odkąd coraz więcej najbliższych odchodzi, jest coraz smutniej.
Ze śmiercią Brata nigdy się nie pogodzimy, szczególnie Mama rozpacza. :(
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Małgosiu, zrobiłaś ładny stroik na grób rodziców.
Ja też uważam, że wcale nie musi być z chryzantem.
Jest tyle pięknych kwiatów.
A już my "ogrodnicy" najlepiej powinniśmy sobie z tym poradzić.
Tobie udało się świetnie. ;:63
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Małgosiu ładny stroik...
...takie spotkania po latach są zawsze wspaniałe... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgosiu śliczna dekoracja ;:196 Gratuluję zdolności kompozycyjnych :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

malgocha1960 pisze:Basiu,rozchodników mam w kilku kepach,różne kolory liści,różne kolory kwiatów,ale najdłuzej kwitna te pospolite i one sa nawytrwalsze. Białe sa piękne, a przynajmniej u mnie kwitna krótko latem i potem już nie zdobia.
Co do Rozchodników masz rację - w ub roku i w tym dokupiłam kilka odmian ale po obserwacji stwierdzam,że Rozchodnik okazały 'Brillant' to jedna z ładniejszych odmian.
Nawet w początkowej fazie kwitnienia gdy te płaskie baldachy sa jeszcze zielone już stroją rabatę a gdy zakwitną to róż z odcieniem purpury widać z daleka i ta chwila długo trwa.
Rozchodniki o ciemnych liściach i ostrych kolorach kwiatu też ładne np Red Cauli wpadł mi w oko i zakupiłam ale zanim będzie tak duża kępa to trochę potrwa.
Pomnik dla mamusi udekorowałaś z gustem i smakiem - zawsze inaczej traktuję u siebie ten grób niż kilka innych - wiadomo dlaczego ...
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Małgosiu :wit
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu, co by się nie powtarzać, to o pięknie wykonanym stroiku pisałam już w swoim wątku, ja również poszerzyłam w tym roku nieco swoją kolekcję rozchodników, a jak spotkam jeszcze inne to tez trafią na moją działkę. Księżniczki to istne słodziaki niczym pluszowe przytulanki, skąd ja to znam :;230 z tą różnicą, że moje nieco większe, ale takie same pieszczochy.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,latka lecą jak szalone niestety.Sama często nie mogę uwierzyć,że mam tyle lat ile mam,bo dusza chciałaby do raju,ale grzechy nie pozwalaja. :;230
Linetko,na święta wyjmuję rozchodniki jak są zmarznięte i wkładam sztuczne gwiazdy betlejemskie w stroik,a wazony okrywam folią,żeby nie popękały.

Obrazek

Tereniu,trudno pogodzić się z odejściem najbliższych bez wzgledu na ich wiek,nie ma odpowiedniej pory na takie pożegnanie.Też nie lubię tych swiąt,bo pół dnia jest mało,żeby odwiedzić groby najbliższych i z każdym rokiem ich przybywa,niestety.
Ewuś, w tym roku było sporo dodatków z malutkich zielonkawych chryzantem i bukietów z takich samych wiekszych,jakaś nowośc chyba.Dziękuję w imieniu stroika.
Misiu,lubię spotykać sie z ludżmi,ale mój M jest mało kontaktowy,a ja bez prawka niewiele mogę zrobić pieszo.
Lucynko,dziękuję,trzeba sobie jakoś radzić,żeby nie wydać fortuny na jeden dzień wystawki.
Krysiu,podziwiam twoja pamięć do odmian,ja jej nie mam.Teraz jak mniej mam do czynienia z ogrodem to łapię się,że nie pamiętam nazw wielu podstawowych kwiatów.Muszę mniej miesa jeśc.

Obrazek

Kasiu, ;:168
Ilonko,tych księżniczek na forum jest ogrom,jak ktos ma serce do kwiatów to i zwierzętom nie zrobi krzywdy.W tym roku dwie duże kępy rozchodników muszę przesadzić,bo mam w kole przy tarasie,a chcę tam ograniczyc się chyba tylko do niskich traw.Na razie taka mam koncepcję,potem w praktyce możee wyskoczyc cos innego,jak to u nas jest tysiąc pomysłów na minute.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Oj Gosia już marzy o wiośnie. Musisz dać odpocząć roślinkom Gosiu...ten krzaczej biały jest jednak piękny :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”