Witaj Bożenko, miło cię gościć. Dzięki za rozpoznanie Galtonii, żywopłot nie mój- sąsiada. Fragola, Bool, odpisałam. Stasia109, rzeczywiście kaktus sie podoba wszystkim- co mnie wcale nie dziwi. Skorpion811-51, brzóz mam dużo to są samosiejki, lubimy je, ale z niektórymi przyjdzie się rozstać.
Stasiu, miło, że ci się podoba. Muszę coś sprostować (bo mi się Siostra obraziła) Galtonię mam od niej, tylko jestem gapa i zapomniałam. Natomiast zniknęła mi gdzieś Ismena z supermarketu, ale o dziwo zachowała się jedna, którą dałam właśnie siostrzyczce. Jak jej zakwitnie to dam zdjęcia.
Dzisiaj powstała rabatka z przodu domu. Poszły na nią najpiękniejsze hosty. Jak się okaże, że nie jest im tam dobrze to się zastrzelę. Jutro muszę coś tam dosadzić. Nie ma jeszcze właściwego wykończenia (murek i obrzeże) ale i tak się bardzo napracowałam. Usunęłam darń i wywiozłam 2 taczki perzu. A taki był ładny trawniczek.
Jakie tam biedniusie te pokrzywki,śliczne
Takich jak dwie ostatnie nie widziałam jeszcze
Ja zarażona przez Ciebie chorobą koleusową,też kilka zakupiłam,mało bo się za póżno zaraziłam i wyboru u nas już nie było,ale w następnym roku na pewno będzie ich więcej,bo są śliczne
Pokaż jak wygląda nowa rabatka
Fragola, jeśli chodzi o pokrzywki to one jakoś się wykaraskały, wiele padło. Zostało kilka odmian. Ale w przyszłym roku odbuduje kolekcje. Bardzo je lubię bo ma sie wrażenie, że one cały czas kwitną. Moniko, dzięki :P
Kolejna lilia. (Haniu, od ciebie)
Ostatnio zrobiona (ale nie dokończona)rabatka. Dziś coś dosadzę.
Nooooo....rabatka ładniutka ale hosty śliczniutkie tam widzę
Jeszcze lilijka Ci kwitnie moje już tylko na fotkach zostały
Ta hortensja śliczna a eukomis mmmmm
Lucy, co masz jeszcze zamiar dosadzić na tej rabacie? Hosty rosną jak żołnierze na musztrze!! Czy nie posadziłaś ich za gęsto? Pytam pro forma, bo nie cierpię przesadzania
Lilia śliczna!!
Pati, dlaczego postrzegasz tę rabatkę jako typowo leśną? Fragola, lilia kwitnie ta i jest jeszcze jedna, która nie wiem jak kwitnie. Eukomis mam pierwszy rok i jestem nim zauroczona. A hortensje jeszcze nie raz pokażę. Moniko, dosadziłam już malutkie sadzonki bukszpanu z których za 10 lat będą kule. A że ''stoją jak żołnierze'' - to jest front domu, chciałabym aby ładnie zdobiły. A czy za gęsto? Mam nadzieję, że nie. W razie czego mam gdzie przesadzić... i ciągle potrzebuje nadwyżek...
Dzisiaj przeszła u nas nawałnica. Na szczęście strat nie ma, a zdjęcia zostały zrobione wcześniej.
Witaj imienniczko:)
Zwyczajne rabaty są najpiękniejsze ,będę do Ciebie zaglądać.
Przytulnie i miło w Twoim ogrodzie.
Brzozy są piękne ,niestety mój mąż ich nie chce ,na szczęście za płotem mam,choć namiastkę brzozowiskę
Grażynko też lubię tę odmianę koleusa. Pięknie wygląda na rabatce. Jeśli chodzi o lilie to jeszcze czekam na jedną. :P Marylko miło,że znajdujesz czas aby i do mnie wejść. A hortensja? to przecież moja dzielna sadzonka. W tym roku postaram się znowu zrobić sadzonki. Lucilla witam u siebie. Miło mi, że ci się u mnie podoba. Zapraszam ilekroć ''będziesz w pobliżu''Choć i specjalnie też możesz wejść.
Mnie się bardzo podoba na poprzedniej stronie, drugie zdjęcie od góry ( -ale tłumaczę ) ta niebieska roślinka. Bardzo lubię niebieskie kwiaty. Gęś jest wspaniała, to on czy ona? A Lilia ananasowa zabrała mi głos......nara, pa
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.