Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza ale portrety wow ;:oj Cudne wszystkie ;:215 Garden of R niesamowity ma kolorek mniam ;:224
Miałam chęć na Herzogin Ch ,ale jak zobaczyłam piegi to się odkochałam chyba,mam juz kilka takich np Cesar,cały w kropkach po deszczu ;:124
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu a co to za sposób na jukę? Zdradzisz? Moje w tym roku mają co prawda po kilka pędów kwiatowych, ale jedna dość długo kazała na siebie czekać ;:224 Portrety róż piękne, jak zwykle zresztą ;:215
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękne róże. I wszystkie w moich ulubionych kolorach :)
Nieźle popadało, co nie?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza dałaś po oczach portretami różanymi. ;:oj Cudne to zdjęcie różanki z lawendą. ;:138 Jaka lilia się szykuje, będziesz z drabiny fotografować. :shock: Beverly obejrzałam i rzeczywiście podobna do mojej niby Camelot. Pozdrawiam słonecznie. :wit
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Herzogin Christiane już od dłuższego czasu obserwuje ;:224 ale nie mam pomysłu gdzie bym mogła ją ulokowac ;:218
piękne różyczki Zuzka ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och jakie piękne róze ;:138 Moją uwagę zwrócił dereń, cudny ;:138 to piękne drzewko ;:63 super kwitnie ;:63 mam 4 kwitnące i uwielbiam je ;:333
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Też bym sobie tak posiedziała z mrożoną kawą. ;:138
Ale cudowne ujęcia, kwiaty oszałamiające i cudowne, kocham takie spacery. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu moja dalia już pokazała kolorek ;:138 śliczny dereń, mój chyba nie przeżył przesadzania z doniczki do ziemi ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Różyczki!!! ;:433
Same cudeńka! ;:111 ;:111
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ale miałam zaległości... Masz piękny ogród, już wydoroślał no i cudowne róże, zakochałam się w Herzogin Christiana - cudowna...
Zaraziłaś mnie tym jaśminowcem Variegata i musiałam sobie takiego sprawić - może za kilka lat będzie tak okazały jak Twój :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, nadgoniłam wszystkie zaległości i nie wiem od czego zacząć, bo już na samym początku powaliły mnie odmiany i ilość tulipanów, pięknie kwitnąca magnolia, szpaler rh, hosty i oczywiście ten "potwór". Masz pięknie skomponowane rabatki i ładnie wyeksponowane roślinki , taki ład i porządek, że aż pozazdrościć, róże cudowne i ta pelargonia, widziałam mnóstwo najróżniejszych, w tym również angielek, ale takiej nigdy znasz może jej nazwę?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pufff jak gorąco, ufff jak gorąco... wers z lokomotywy Tuwima najlepiej obrazuje obecną pogodę. A jutro ma być jeszcze gorzej. Jak tak dalej będzie, to kaktusy tylko przetrwają Obrazek.
Wczoraj podlewałam różyce... gnojówką z obornika kurzego ;:222 , Żebym wiedziała wcześniej jakie wrażenia mnie czekają, to chyba bym się na taki zabieg nie zdecydowała ;:185 I nie mówię tutaj tylko o wrażeniach zapachowych, ale wielkich, upasionych zielonych muchach które tłumnie do rzeczonego roztworu waliły jak pszczoły do miodu, a w podziękowaniu zostawiały białe, upasione larwy. Błłłe, ohyda. Jednak pozostanę przy sypaniu obornika granulowanego, dziękuję za takie atrakcje Obrazek
Mam nadzieję że chociaż różyce docenią moje poświęcenie... Obrazek
---------------
Aniu-Annes 77, portrety różane są piękne, bo modelki są piękne ;:215 Herzogin faktycznie deszczu nie lubi, nie chce się też przez niego otwierać. I tak jak kropki mi nie przeszkadzają, to niechęć otwierania kwiatu jest już bardziej wkurzająca. Za to teraz przy upałach może się zrewanżuje Obrazek

Obrazek

Małgosiu, żaden sposób, po prostu wycinam przekwitłe kwiatostany jukki a nie wyrywam.
Powolutku pokazują się pierwsze kwiaty, niedługo będzie spektakl 11 kwitnących pałąków, będę focić Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sylwia, oj padało padało Obrazek Za to teraz Afryka do nas zawitała Obrazek

Obrazek

Sonia, u Ciebie tez taka patelnia jak u mnie? Pfffeee to nie do wytrzymania ;:185 Za to lawendzie to bardzo pasuje, a wcale a wcale jej nie podlewam. Taki kolos już urósł, zasłonił całą the fairy ze środka ;:124

Obrazek

Obrazek

Anita, Herzogin Christiane najlepiej... pod dach ;:306 Nie lubi pannica deszczu. Inne lepiej ulewy przetrwały, taka np. Pastella to cudo nad cudy. Z Garden of Roses to objawienie tego sezonu Obrazek

Obrazek

Karolcia, derenia też uwielbiam. Wiem że masz cztery, zawsze podglądam u Ciebie ich kwitnienia ;:131

Obrazek

Obrazek

Kasia, oj mrożona kawa teraz jest baaaardzo pożądana Obrazek Nawet nie myślę o piciu gorącej ;:198
Hosty pokazują pierwsze kwiatostany, nie lubię ;:185

Obrazek

Iwonka, no to wygrałaś Obrazek moja najbardziej wyrywna dalia wciąż w pąku

Obrazek

Lucynko, róże muszą się podobać, wszak to królowe ogrodów Obrazek
Floksy już w blokach startowych do kwitnięcia

Obrazek

Justyna, jaśminowiec dość szybko przyrasta. Za trzy lata będziesz już miała spore krzaczysko Obrazek
Ja za to niedawno sadziłam świecznicę. Chyba się przyjęła :tan

Obrazek

Ilona, witaj z powrotem ;:196 Niestety nie znam dokładnej nazwy tej pelargonii. Kupuję ją tylko pod nazwą angielska ;:131
Teraz ma przerwę w kwitnieniu, ale już szykuje nowe pączki.
Pączki też szykuje po raz pierwszy u mnie hortensja Annabelle. W zeszłym roku szła w korzeń, a w tym czekam już na spektakl ;:65

Obrazek

Obrazek

I jeszcze kilka takich-tamów ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda mój Artemis, trochę słabiej niż Wasze co nie? ;:151

Obrazek

Charming piano wciąż każe na siebie czekać ;:65

Obrazek

A na jesień będzie naleweczka z... czarnego bzu :;230 Tym razem z owoców

Obrazek

Kochani trzymajcie się ciepło ale w cieniu, bo jutro będzie baaardzo zimno Obrazek :;230

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz a kiedy sadziłaś swoje The Fairy? Może nie wywalaj tej lawendy do przyszłego sezonu, co? Jak Wróżki w tym sezonie sadzone, to urosną i to sporo. Wylezą na pewno ponad lawendę. A ona jest piękna! Proszę nie eksmituj. ;:180
Normalnie papę rozdziawiałam na widok zapączkowanej hosty! ;:oj Ile kwiecia!? A Ty nie lubisz?! No grzeszysz dziewczyno. ;:222
I dlaczego gadasz, że powojniki Ci nie rosną? Skoro widzę śmiałka i to na górze kratki. ;:215
Pastella śliczna ale mnie chwilowo wnerwia bo nie wybarwia się, tylko jest mega bladawcem a ja tak lubię te jej rumieńce. ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Nadrobiłam kilka stron zaległości i jak zawsze z rumieńcem na twarzy obejrzałam różane portrety. Garden of Roses czaruje i u mnie. Dobrze, że posadziłam dwie obok siebie, to efekt będzie lepszy ;:224 .
Twoja marketowa angielka śliczna. Co prawda trudno rozpoznać, bo kwiaty do końca nie rozwinięte, ale może w kolejnym rzucie bardziej się otworzą. Zapowiada się znakomicie i sama jestem ciekawa co ona za jedna?

A i muszę jeszcze pochwalić szersze ujęcia ogrodu. Pięknie u Ciebie ;:215 Wszystko na swoim miejscu, czyściutko, ogród jak z katalogu ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuz, no nie mogę... Już lilie u Ciebie szaleją ;:oj Piękna ta Spring Pink ;:108 Ale i tak królują róże ;:167 Smooth Ballerina bardzo, bardzo intrygująco wygląda ;:224 Nie znam tej róży, a piękna bestyjka, oj piekna. Lubię taki właśnie kształt kwiatów i te powycinane płatki :D
Gdybyś się nie upierała, że NN to angielka, to mogłabym obstawić, że Raubritter. Swoja drogą Raubritter u mnie na liście chciejstw ;:224
Niesamowicie rozrosły się Twoje rośliny od 2012 roku ;:180 Widać, że ogrodniczka umie o nie zadbać ;:108
Intryguje mnie, po co robiłaś tzw. nalewkę obornikową? Lepiej działa niż granulki czy jak?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”