Diamond Eyes to miniaturka. Kolor w rzeczywistości jest jeszcze ładniejszy. Próbowałam na różne sposoby, ale moja wiedza fotograficzna jest do luftu.
Eye Opener

Jolu, nie trzeba pretekstu do odwiedzin, dzwonisz i dogadamy jakiś termin. Ostróżkę masz zarezerwowaną.
Różnie piszą o podziale ostróżek. Podobno najlepiej wiosną, ale i jesienią też można. Granatową dzieliłam jesienią w ubiegłym roku i dobrze to zniosła. Wpakowałam jedną część do doniczki, zadołowałam ale wiosną nie wyszła lub coś ją zjadło.

Diamond Eyes to nowość z tego roku. Rośnie tymczasowo w donicy, bo nie mam dla niej miejsca. Na fioletowej rabacie nastąpi przemeblowanie i może tam wyląduje. Kwiaty trzyma długo i na razie jest zdrowa. Postawiłam ją na ostrym słońcu w te upały i trochę przypaliło jej liście, więc półcień będzie odpowiedni.
Eden najlepiej wygląda jako pnąca, a ja nie mam pomysłu gdzie taką umieścić.
Zoic

Soniu, byłam zła na Pashminę, bo w innych ogrodach kwitła przepięknie, a u mnie słabo. Dostała czerwoną kartkę i widać się przestraszyła zabierając się za porządne kwitnienie

Widać na piachu zajmuje to trzy lata.
Za ostnicami są jeżówki, a w trzecim rzędzie hortensje. To nowa rabata.

Dla Ciebie Annapurna. Biała, pachnąca.

Wczorajszy wiatr dokończył zniszczenia wśród róż po ostatnich upałach. Ogród usiany jest płatkami, a na krzakach niewiele co zostało. Prawie już kończę cięcie i pozostaje czekać na jesienne kwitnienie.
Pozostają lilie, liliowce i jeżówki.
Lilium Zelmira

Lilium Pink Mist

Echinacea Guara Ice

Echinacea Secret Pride