Lucynko , Na jesieni będą cebulki lilii , bez podbierania
Tak zastawiony parapet Jak tak można To byłby komentarz do mnie
Bardzo ładne sadzonki, krępe i nie wybiegnięte.
Witam wszystkich serdecznie Marzenko,Dorotko.Etna,Tadziu,Rafale pomidorki są z nasion od Kozulki Nie wiem,jakie odmiany,bo wydłubałam nasionka z najsmaczniejszych
Arabelko mogę Ci tylko pozazdrościć mozliwości zastawiania parapetów siewkami itd Siewki sadzone sa w dość niskim podłożu w tych białych pojemnikach - czy po to aby za jakiś czas można byłe podsypać wyżej podłożem ?
Moje mozliwości sa bardzo ograniczone z racji tego,ze kocham kwiaty domowe i to do nich parapety i nie tylko należą. Gęstsze zastawienie od razu spotyka się z krytyką M bo .....
Czy będziesz siać Seler korzeniowy a jeśli tak to jaka odmiana- pytam bo ostatnie 2 lata z kupowanych sadzonek miałam same lichoty a jak miałam swoje sadzonki to było sie czym pochwalić.
Krysiu zawsze,gdy pikowałam pomidory to sypałam ziemię do pełna,a w tym roku wsypałam tylko 2/3 ziemi i tak ,jak piszesz,kiedy podrosną to dosypię Jeśli chodzi o seler to ja kupuję gotowe flance ale podpowiem ci ,że dobrą odmianą jest Makar i Edward
Dzięki - juz zapisałąm.
Mój por siany 14.02 też zaczyna wschodzić - ciesze się bo to Dzięki Tobie znów bedę mieć troszke swoich sadzonek.
Jak idę na ryneczek po sadzonki to o jaką odmianę zapytasz to mają ... a w realu okazuje się całkiem inna
Na rynku trafić sadzonki tej odmiany na której nam zależy to tak,jakby trafić 6 w totka.Pamiętam już jako dziecko że jak Mama kupowała sadzonki na rynku nie były to te odmiany o które jej chodziło.Teraz od lat produkuję swoje sadzonki wszystkich warzyw i kwiatów,wiem przynajmniej co mam.