Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Super pomysł z tym spotkaniem Drogie Wielkopolanki 

też tak uważam, Pyrlandki

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
To z Agatką123 jest nas już pięć sztuk
Chyba zacznę spisywać wielkopolanki i wielkopolanków oczywiście (to tak dla nas), bo przecież można się pogubić albo kogoś ominąć, nie wiem jak to się ma do regulaminu, gdybym założyła taki wątek dla wielkopolski, żeby każdy mógł się dopisać?
Jak myślicie? A może któryś z moderatorów się wypowie?

Chyba zacznę spisywać wielkopolanki i wielkopolanków oczywiście (to tak dla nas), bo przecież można się pogubić albo kogoś ominąć, nie wiem jak to się ma do regulaminu, gdybym założyła taki wątek dla wielkopolski, żeby każdy mógł się dopisać?
Jak myślicie? A może któryś z moderatorów się wypowie?
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ilonka 
To tutaj moderator może cię pogonić za tematy poza ogrodowe
W off-topicu możesz poruszać wszystkie tematy. Tam właśnie są wątki lubelskie, mazowieckie itp.... najwyższy czas założyć wielkopolski, jeśli jeszcze go nie ma. I najwyższy czas się spotkać. Nawet się nie zastanawiajcie. A jak spotkacie przy okazji chodzenia po różnych ogrodach kogoś z Wielkopolski to zapraszajcie do wątku regionalnego - bo mogą o nim nie wiedzieć.

To tutaj moderator może cię pogonić za tematy poza ogrodowe

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba, a jeszcze bardziej z tego, że miałyśmy okazję sie poznać, to już druga forumowiczka z wielkopolski (Marzena06), którą poznałam osobiście
, czuję, że w przyszłym roku zoorganizujemy jakieś spotkanie tak jak inni, oczywiście nie tylko dla naszego rejonu, ale dla wszystkich chętnych.
Kasik 69, co o tym myślisz?[/quote]
I ja też poznałam Marzenę
.Myślę,że gdybyśmy się sprężyły to nawet jeszcze w tym roku dałybyśmy rade się spotkać 

Kasik 69, co o tym myślisz?[/quote]
I ja też poznałam Marzenę

- ilona2715
Kasik 69, dzięki za podpowiedź byłam w off-topicu, no i znalazłam pewien wątek dotyczący wielkopolski w związku z tym chyba nie ma najmniejszego sensu się dublować, aby już nie przeciągać dłużej tego tematu tutaj, lecę tam i Was też zapraszam, pogadamy sobie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=644
Póki co (tego jeszcze nie pokazywałam) moje malinki mniam, mniam niezawodna odmiana Polana, krzewy dosłownie oblepione owocem

i szpaler winogron

i sam owoc

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=644
Póki co (tego jeszcze nie pokazywałam) moje malinki mniam, mniam niezawodna odmiana Polana, krzewy dosłownie oblepione owocem

i szpaler winogron

i sam owoc

- Lilka56
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 wrz 2011, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Obejrzałam wszystko od pierwszej do ostatniej strony. Eksplozja barw i kształtów. Jestem zachwycona Twoim ogrodem. Każdy kwiatek, każdy "badylek" widać, że dopieszczony nie tylko okiem pana ale i sercem. Gratuluję! Gdybym mieszkała bliżej, wprosiłabym się na plener.
Maryla

Pozdrawiam. Maryla
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=47464" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=47464" onclick="window.open(this.href);return false;
- ilona2715
Dzięki, Jagusiu za radę już jesteśmy w OFF- topicu, za zchwyt nad szarłatem i za gratulacje sreberka.
Marylko, Tobie również za odwiedziny i podziw, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to rzeczywiście chyba nie mały kawałek, ale gdybyś kiedyś przejeżdżała, to zapraszam.
I znów trochę zdjęć
mój nowy nabytek - żółty wrzos tylko jeden, gdyż jakoś nie bardzo się u mnie trzymają, w zeszłym roku zrobiłam ładne wrzosowisko (kilkanaście sztuk) zapewniłam im (książkowo) odpowiednie warunki i nie ma się czym tak naprawdę pochwalić, więc tego wsadziłam w zupełnie inne miejsce bez rozczulania się może akurat będzie mu dobrze

I moja hortensja limelight wsadzona na wiosnę tego roku, mile mnie zaskoczyła

I druga z niedawno powstałych rabatek, w tym roku w sumie trzy, pierwsza (pokazywałam ją wcześniej) ta po lewej, druga hostożurawisko pod drzewem z tyłu i ta najbliżej trzecia, mam nadzieję, że w przyszłym roku na wiosnę już będzie tak jak powinno być, przede wszystkim zostanie zlikwidowana trawa pomiędzy nimi i zrobione ścieżki (na razie została, aby odznaczyć zarys rabatek), a same rabatki może czymś wyłożę, ale to się jeszcze zobaczy.

I tu troszkę się zmieniło, jeszcze nie skończone

Marylko, Tobie również za odwiedziny i podziw, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to rzeczywiście chyba nie mały kawałek, ale gdybyś kiedyś przejeżdżała, to zapraszam.
I znów trochę zdjęć
mój nowy nabytek - żółty wrzos tylko jeden, gdyż jakoś nie bardzo się u mnie trzymają, w zeszłym roku zrobiłam ładne wrzosowisko (kilkanaście sztuk) zapewniłam im (książkowo) odpowiednie warunki i nie ma się czym tak naprawdę pochwalić, więc tego wsadziłam w zupełnie inne miejsce bez rozczulania się może akurat będzie mu dobrze

I moja hortensja limelight wsadzona na wiosnę tego roku, mile mnie zaskoczyła

I druga z niedawno powstałych rabatek, w tym roku w sumie trzy, pierwsza (pokazywałam ją wcześniej) ta po lewej, druga hostożurawisko pod drzewem z tyłu i ta najbliżej trzecia, mam nadzieję, że w przyszłym roku na wiosnę już będzie tak jak powinno być, przede wszystkim zostanie zlikwidowana trawa pomiędzy nimi i zrobione ścieżki (na razie została, aby odznaczyć zarys rabatek), a same rabatki może czymś wyłożę, ale to się jeszcze zobaczy.

I tu troszkę się zmieniło, jeszcze nie skończone

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Lilka56 wyjęła mi z ust słowa .
Jestem pełna podziwu dla Ciebie pozostaje mi bić wielkie

Jestem pełna podziwu dla Ciebie pozostaje mi bić wielkie

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
odgapiam pomysł na zakamulcowane juki 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jestem pod wielkim wrażeniem ilości odmian i barw w Twoim ogrodzie!
Trytoma jest bajeczna

Trytoma jest bajeczna

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko czyżby u Ciebie dni były dłuższe bo zaczynam w to wierzyć widząc te zmiany w ogrodzie.
Pokazałaś piękną Hortensję limelight - faktycznie one maja kondycję i wielką chęć życia.
Ja tez jestem swoja zachwycona a sadziłam 3 lata temu malutką sadzonkę - dziś to już spory krzew a wielkość kwiatostanów na każdym pędzie przerosła moje wyobrażenie.
Pokazałaś piękną Hortensję limelight - faktycznie one maja kondycję i wielką chęć życia.
Ja tez jestem swoja zachwycona a sadziłam 3 lata temu malutką sadzonkę - dziś to już spory krzew a wielkość kwiatostanów na każdym pędzie przerosła moje wyobrażenie.
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Jua w kamykach rzeczywiście śliczna Ja również wsadzałam limeligth ba wiosnę ale moja jeszcze zielona Zastanawiam się czy jej kwiatostany zdążą w pełni rozkwitnąć przed jesienią i mrozami
Paulina
- ilona2715
Krysiu, ale się uśmiałam czytając pierwsze zdanie, niestety dzień nie jest u mnie dłuższy, a szkoda. Wyglądało to tak po przyjeździe z pracy, biegiem choć trochę przekopać (najczęściej po 18.00) i uszykować rabatkę, a w sobotę i niedzielę nasadzenia, ale miałam już zaplanowane co i gdzie. Wracałam i wracam jak już jest ciemno, a potem w domu do 24.00
, żeby nadrobić zaległości, a jeszcze w międzyczasie na "forum". Tak więc śpię ostatnio po 6 godzin, ale naszczęście mi to wystarcza. W tym tygodniu też przyszły roślinki i te co miałam zaplanowane już siedzą w ziemi, ale dostałam więcej niż się spodziewałam z czego oczywiśce bardzo się cieszę więc czekają zabezpieczone do soboty. I tak właśnie się zastanawiam czy nie wykopać już mieczyków, ale to chyba trochę za szybko wiec znów będę kombinować
Paulinko dzięki, że wpadłaś i bardzo się cieszę, że Ci się podoba kamienisko wokół jukk, byłam zmuszona tak zrobić ponieważ żadne kwiaty tam nie chciały rosnąć taki tam "skwar" jak świeci słońce. Naszczęście jukki, trytoma, bergenia sercolistana i ciemiernik dobrze sobie radzą. Ta hortensja rzeczywiście jest super niestety nie odpowiem Ci czy Twoja zdąży zakwitnąć, bo sama mam ją pierwszy sezon, a czy Twoja ma kwiatostany? Wsadziłam prędzej od tej Pinky Winky i niestety zmarzła podczas majowych przymrozków, naszczęście odbiła i ma ładne liście, ale w tym roku to ona już nie zakwitnie, nie ma żadnego kwiatostanu.

Paulinko dzięki, że wpadłaś i bardzo się cieszę, że Ci się podoba kamienisko wokół jukk, byłam zmuszona tak zrobić ponieważ żadne kwiaty tam nie chciały rosnąć taki tam "skwar" jak świeci słońce. Naszczęście jukki, trytoma, bergenia sercolistana i ciemiernik dobrze sobie radzą. Ta hortensja rzeczywiście jest super niestety nie odpowiem Ci czy Twoja zdąży zakwitnąć, bo sama mam ją pierwszy sezon, a czy Twoja ma kwiatostany? Wsadziłam prędzej od tej Pinky Winky i niestety zmarzła podczas majowych przymrozków, naszczęście odbiła i ma ładne liście, ale w tym roku to ona już nie zakwitnie, nie ma żadnego kwiatostanu.