Ja anemony miałam też na działce, ale ubiegłej zimy nie przezimowały, więc radzę na zimę je okryć.
Ja jak je kupilam to wsadziłam po kilka do jednej doniczki , potem na działke , ale juz po zimnej Zośce.
Pozdrawiam

Dzięki za pomoc - tak zrobię ze swymi anemonami.Kupiłam Anemony z grupy St.Brigid "Lord Lieutenant.tu.ja pisze:Krysiu moje donice są dość duże i powtykałam w nie po 10-12 bulwek. W sezonie wyniosę je na działkę. U siebie wstawiłam fotki anemonów z lat poprzednich.
Na zdjęciu powyżej według mnie jest jaskier pełny a nie anemon...
Do gruntu lepiej sadzić podhodowane roślinki i najlepiej w półcień ale ja tez miałam dla próby w słonecznym miejscu i też rosły.maniusika pisze:dostałam taką sadzonkę i rośnie mi w doniczce ,myślałam że to domowy kwiat mam już kilka listków z nowymi roślinkami ,na wiosnę poflancuje do ogródka ..zobaczę jak będzie rosnąc ,, ale chyba muszę posadzić w cieniu jak nie lubi słońca ..
Gdyby sezon działkowy trwał cały rok nie było by czasu ani talentu. Takie zajęcie to przyjemność i zero nudy bo wciąż nowe pomysły i potrzeby.Bożena Śmigielska pisze:Krysiu jak zwykle miło nas zaskakujesz - Ty to masz talent i możliwości