Pozdrawiam.
Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3
Tuscany zachwycająca, czy ona pachnie jak stare róże?? Może się nad nią zastanowię 8) Tylko muszę sprawdzić jakie rozmiary osiąga, ale tak jak u Ciebie to się nie rozrośnie , bo Ty masz idealny mikroklimat w ogrodzie i wodzisz na pokuszenie biedne duszyczki
Izo to nie podlewanie xxx (chociaż kto wie, różnymi wodami ludziska róże podlewają, byle tylko rosły) ino czary ;)
Ewuniu, a heliotropy to prędzej na rynku z pomidorami i innymi takimi niż w szkółce.
Izo to nie podlewanie xxx (chociaż kto wie, różnymi wodami ludziska róże podlewają, byle tylko rosły) ino czary ;)
Ewuniu, a heliotropy to prędzej na rynku z pomidorami i innymi takimi niż w szkółce.
Edyta
Ojej, ale tłoczno w ogródku, tylu gości a gospodyni gdzieś lata 
Witam Was wszystkich serdecznie
Na razie nie pada, ale robi się coraz zimniej
Rano, koło 9 tej wyszłam na taras, słońce świeciło, było cieplutko, do pracy wybrałam się w cienkiej bluzce, teraz marznę!
Izo- Inko, w pierwszym roku trzeba raczej róże formować, ale wiesz teraz po kwitnieniu możesz je przyciąć spokojnie.
W zeszłym roku Tuscany kwitła tylko jeden raz, ale może w tym wyda kwiaty 2 razy?
Ewciu- Ave
Nie jest tak źle ;)
Izo- lisko, nic im nie robię specjalnego, to są starsze krzewy, no i większość z nich to angielki, a one tak kwitną
WCastle obsiadają mszyce tak jak wszystkie inne róże, ma pod koniec sezonu tendencję do łapania czarnej plamistości, ale to jest uzależnione od pogody raczej, w tym roku są duże szanse
Agulino, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Grażynko, z każdej strony mam po 3 krzewy, chyba były sadzone tak co 70 cm.
Marynko, miło mi, że mnie odwiedzasz, zapraszam częściej
Edytko, Tuscany pachnie cudownie! Jak stare róże, mocno i nostalgicznie
Po heliotropa udam się więc na targowisko
Witam Was wszystkich serdecznie
Na razie nie pada, ale robi się coraz zimniej
Izo- Inko, w pierwszym roku trzeba raczej róże formować, ale wiesz teraz po kwitnieniu możesz je przyciąć spokojnie.
W zeszłym roku Tuscany kwitła tylko jeden raz, ale może w tym wyda kwiaty 2 razy?
Ewciu- Ave
Izo- lisko, nic im nie robię specjalnego, to są starsze krzewy, no i większość z nich to angielki, a one tak kwitną
WCastle obsiadają mszyce tak jak wszystkie inne róże, ma pod koniec sezonu tendencję do łapania czarnej plamistości, ale to jest uzależnione od pogody raczej, w tym roku są duże szanse
Agulino, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Grażynko, z każdej strony mam po 3 krzewy, chyba były sadzone tak co 70 cm.
Marynko, miło mi, że mnie odwiedzasz, zapraszam częściej
Edytko, Tuscany pachnie cudownie! Jak stare róże, mocno i nostalgicznie
Po heliotropa udam się więc na targowisko
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jej Ewuniu - taaaakie piwonie to marzenie!
Wspaniały ogródek, tyle w nim kolorów!
Wspaniały ogródek, tyle w nim kolorów!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, widze ze u Ciebie zaczelo sie juz szalenstwo rozane na dobre! Piekna jest Tuskany, a jak jeszcze do tego pachnie ...
Szkoda, ze nie pokazalas z bliska Reine des Violettes. martwie sie o moja, bo liscie niby w porzadku, ale kwiaty ma jakies dziwne. Jak pokaze jej zdjecia, to poprosze Cie, zebys rzucila na nie okiem i ocenila, czy wyglad pakow i kwiatow jest prawidlowy, dobrze?
A tymczasem zerknij, prosze, na Victora ;)
Chcialam jeszcze dodac, ze masz wspaniale piwonie! Nie wiem dlaczego moje wypuszczaja dlugie pedy kwiatowe, ktore wystaja duzo ponad liscie, a po deszczu "zamiataja" ziemie
Szkoda, ze nie pokazalas z bliska Reine des Violettes. martwie sie o moja, bo liscie niby w porzadku, ale kwiaty ma jakies dziwne. Jak pokaze jej zdjecia, to poprosze Cie, zebys rzucila na nie okiem i ocenila, czy wyglad pakow i kwiatow jest prawidlowy, dobrze?
A tymczasem zerknij, prosze, na Victora ;)
Chcialam jeszcze dodac, ze masz wspaniale piwonie! Nie wiem dlaczego moje wypuszczaja dlugie pedy kwiatowe, ktore wystaja duzo ponad liscie, a po deszczu "zamiataja" ziemie
Witam wszystkich
Słońce świeci, czasami, wiatr hula okropny! Ja poproszę +23 bez wiatru, mogą być chmury 
Agnieszko, Stokrotko dzięki za miłe słowa
Izuniu, pokazywałam Reine des Violettes, zaraz poszukam, to była jedna z pierwszych róż, która zakwitła. Ona ma takie trochę rozczochrane kwiaty
Viktor przepiękny, wychwaliłam u Ciebie w wątku
Moje piwonie też prawie leżą na ziemi, kwiaty ciężkie i się pokładają, trzeba im zrobić obręcze.
Inko - Izo, pewnie, że ją przytnij, niech się formuje w piękny krzaczek.
Wiesz te piwonie akurat nie pachną, a szkoda bo uwielbiam zapach piwonii.

To jest kwiat Reine des Violettes Izuś
Agnieszko, Stokrotko dzięki za miłe słowa
Izuniu, pokazywałam Reine des Violettes, zaraz poszukam, to była jedna z pierwszych róż, która zakwitła. Ona ma takie trochę rozczochrane kwiaty
Viktor przepiękny, wychwaliłam u Ciebie w wątku
Moje piwonie też prawie leżą na ziemi, kwiaty ciężkie i się pokładają, trzeba im zrobić obręcze.
Inko - Izo, pewnie, że ją przytnij, niech się formuje w piękny krzaczek.
Wiesz te piwonie akurat nie pachną, a szkoda bo uwielbiam zapach piwonii.

To jest kwiat Reine des Violettes Izuś
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
EWO jaka piękna jest róża Tuscany . Jesieną posadziłam razem z New Dawn dlatego tylko , bo nie powtarza kwitnienia , lub bardzo słabo
Może żle zrobiłam
. Proszę doradź mi , jest jeszcze mała i mogłabym jesienią przesadzić .Twoja jest piękna i ładnie kwitnie / jak jest z tym kwitnieniem
/
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Witaj Ewciu:)
W Tuscany jestem zakochana, u mnie ma miejsce na pierwszym planie ze względu na kwiaty i zapach. Jest to młody krzew, wsadzony wiosną 2008, w tamtym roku zakwitł tylko raz, ale jest bardzo zdrowy i nawet bez kwiatów pięknie się prezentował.
Inka pisała, że u niej powtarzał kwitnienie, ale słabo. Tu widać dobrze jak krzew jest posadzony.

W Tuscany jestem zakochana, u mnie ma miejsce na pierwszym planie ze względu na kwiaty i zapach. Jest to młody krzew, wsadzony wiosną 2008, w tamtym roku zakwitł tylko raz, ale jest bardzo zdrowy i nawet bez kwiatów pięknie się prezentował.
Inka pisała, że u niej powtarzał kwitnienie, ale słabo. Tu widać dobrze jak krzew jest posadzony.

Maryna.