agusia2410 Agnieszko witam serdecznie i cieszę się,że mimo braku czasu zajrzałaś do mnie.
TerDob Teresko dziękuję za chęć podzielenia się ale jak czytałaś - skorzystam z innej propozycji.
W Twoim wątku byłam i odpowiedź na zagadkę zostawiłam.
Siberia nie dziw się,że takie skojarzenia co niektórzy mają.
takasobie no widzisz ... czasami życzenia dość szybko się spełniają.
Ja tez mam opatulone jak wiekszość z nas - trudno przewidzieć co nam przyroda zaserwuje zarówno z pogodą jak i z robactwem.
korzo_m Dorotko - czyżbym miała prorocze myśli ...

Niech Ci rosną jak najlepiej.
tija Kobieto nie nadążam za Twym "Klonikową pasją " . Będziesz zamawiać te odmiany ?
Fajnie jest mieć az tyle odmian ale gdzie z tym na zimę ?
Wcześniej wstawiłam kilka fotek ogólnych z naszych działek a teraz troszkę ujęć z mojej działki i porównanie jak to miejsce lub dana roślinka wygląda w sezonie letnim
Róża Westerland latem kwitła dość obficie ale nie była zbyt wysoka. Późne lato i jesień dodało jej kosmicznej energii na tyle,że kilka pędów poszło na wysokość ponad 2 metrów
To stan obecny
Tak wyglądała 12.XI.2011
A tak 16.VII.2011
Karmik dla ptaków umocowany przy pniu jabłoni zasypany śniegiem
A tak wyglądał 13.VIII.2011
Altana Senadore kryta trzciną miała sporo śniegu i mąż z obawy o jej stan zwalił trochę aby odciążyć dach.
Tak wygląda z oddali 04.IX.2001
Zielona jaskinia pokryta pedami Winobluszczu po opadach sniegu
Jej wygląd z 26.IX.2011
A tak prezentowała się 01.IX.2011
Dziurawiec kielichowaty tuz przed opadami sniegu miał mnóstwo zielonych liści i młode pączki na gałązkach, widać je na tle śniegu.
Jego wygląd z 02.XI.2011
A to zdjęcie jest z 24.VII.2011
Wiciokrzew japoński posadzony przy grubych konarach Wierzby mandżurskiej wyciętej 2 lata temu pyszni się kolorowymi listkami które wyjątkowo kontrastują z bielą śniegu
Zdjęcie poniżej z 08.VIII.2011
Dwie Brzozy posadzone blisko siebie, za nimi widać gałązki Derenia białego
Wygląd tego miejsca latem od drugiej strony
Młode drzewko Wierzby mandżurskiej posadzone nad brzegiem stawu w towarzystwie Rozchodnika okazałego o tej porze roku dokładnie widać jej charakterystyczne pogięte gałązki.
W sezonie letnim ubiegłego roku obsypane liśćmi wyglada całkiem inaczej