Priam - odległy cebulkowy świat.
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: PRIAM - odległy cebulkowy świat.
Priam pięknie u Ciebie. Chciałam zapytać o kamyki w rabatach, jak się sprawdzają - chodzi mi o wychodzenie cebul.
Pozdrawiam - Justyna
Piękne zdjęcia...pierwsze dwa takie letnie
Więcej proszę

Więcej proszę

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Grażynko obawiam się właśnie czy ma szanse. Teoretycznie to storczyk gruntowy, ale mój ogród połozony jest w specyficznym miejscu o specyficznym mikroklimacie. Cyprysy Lawsona nie dały rady, może zatem storczyk przetrwa ;)
Duju - kamyki całkiem dobrze się sprawdzają. Zimowity, krokusy jesienne i różowe czosnki ozdobne nie mają problemu z pokonaniem takiej bariery. Wiekszy problem pojawia się, gdy kret upatrzy sobie to miejsce na swoje korytarze i tworzy kopce, które mieszają ziemię z kamykami.
Mig131 - systematycznie będę starał się przywoływać lato wmoim wątku
Duju - kamyki całkiem dobrze się sprawdzają. Zimowity, krokusy jesienne i różowe czosnki ozdobne nie mają problemu z pokonaniem takiej bariery. Wiekszy problem pojawia się, gdy kret upatrzy sobie to miejsce na swoje korytarze i tworzy kopce, które mieszają ziemię z kamykami.
Mig131 - systematycznie będę starał się przywoływać lato wmoim wątku

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
U mnie nie ma kretów, przynajmniej mi szkody nie robią. A nad kamykami się zastanawiałam, tylko nie wiedziałam czy cebulowe maja siłę przebicia między nimi.Priam pisze: Duju - kamyki całkiem dobrze się sprawdzają. Zimowity, krokusy jesienne i różowe czosnki ozdobne nie mają problemu z pokonaniem takiej bariery. Wiekszy problem pojawia się, gdy kret upatrzy sobie to miejsce na swoje korytarze i tworzy kopce, które mieszają ziemię z kamykami.
Pozdrawiam - Justyna
- Priam
- Przyjaciel Forum
Wszystko zależy od grubości warstwy, którą ułożysz nad cebulkami. Jeżeli nie przesadzisz to powinno być OK
- taka imitacja gór ;)

- Priam
- Przyjaciel Forum
Trochę wspomnień lata w ten mroźny dzień. Szczególnie dla tych którzy skrzybali szyby swoich aut ;)
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
--- 

hurra!
letnie foty
więcej,więcej
3 zdjęcie od góry co to jest?biały kwiat

letnie foty

więcej,więcej

3 zdjęcie od góry co to jest?biały kwiat
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tego teraz nam potrzeba, takich żywych kolorków.
Przemku piękne było to lato U Ciebie.
Przemku piękne było to lato U Ciebie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
U mnie rano nie było tak źle tylko okropna mgła
Przemku u Ciebie cieplutko w wątku
miło się przegląda.
Pozdrawiam

Przemku u Ciebie cieplutko w wątku

Pozdrawiam
- Priam
- Przyjaciel Forum
mig131 - na 3 zdjęciu widnieje biała odmiana cynii daliowej. Natomiast w głębi widać niebieskie kwiatostany facelii ;)
kogra - w tym roku nie mogę narzekać na ogród. Jedynie co bardzo dokuczało to brak deszczu. A jak już się pojawił to był tak silny, że łamał rośliny. Kupiłem też 3 krzewy, ale o nich napiszę w kolejnym poście wraz ze zdjęciami.
Anitko - wczoraj i dzisiaj u mnie była mgła. Wczoraj nie musiałem skrzybać szyb, ale już dzisiaj przed wyjazdem na staż było to konieczne. A z racji tego, że pojawiłaś się w moim wątku to poniżej mieczyki ;)
---
---
---
---
---
---
---
---
--- 
kogra - w tym roku nie mogę narzekać na ogród. Jedynie co bardzo dokuczało to brak deszczu. A jak już się pojawił to był tak silny, że łamał rośliny. Kupiłem też 3 krzewy, ale o nich napiszę w kolejnym poście wraz ze zdjęciami.
Anitko - wczoraj i dzisiaj u mnie była mgła. Wczoraj nie musiałem skrzybać szyb, ale już dzisiaj przed wyjazdem na staż było to konieczne. A z racji tego, że pojawiłaś się w moim wątku to poniżej mieczyki ;)

Dziękuję
Pięknie kolorowe zdjęcia
i to z niebem w tle
Miłego dnia

Pięknie kolorowe zdjęcia

Miłego dnia

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Śliczne moje ulubione astry......
A co to za różyczka ?

A co to za różyczka ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Dziękuje Przemku
Ja zostawiam na Weekend dla Ciebie

Ja zostawiam na Weekend dla Ciebie

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Przemku za oknem mgła,szaro a tu tyle kolorów!Kiedy najpóźniej sadziłeś czosnki ozdobne? Pytam,bo ja dostałam i sadziłam ostatnie ledwo co i mam nadzieje,że przetrwają przysypane klonowymi liśćmi.
- Priam
- Przyjaciel Forum
Mig131 - tak więc przedstawiam kolejne kolorowe zdjecia, w tym te z niebem ;)
Grażynko - róża to Gloria dei, która niedawno zaczęła funkcjonować pod nazwą Peace. Urzeka mnie co roku. Zaczyna się różowym pąkiem a kończy żółtymi płatkami. Natomiast astry to Aster wysoki książęcy 'Gusford Supreme'
--- 
Anito - Twoje mieczyki od dawna mnie zachwycają i długo się to nie zmieni ;) to Ty zaraziłaś mnie do ponownego ich zakupu.
Ewo - czosnki najpóźniej sadziłem w październiku. W tym roku sadziłem 20 sztuk Czosnek ozdobny 'Ostrowskianum' za 4,29 zł i 20 sztuk Czosnek ozdobny 'Moly Luteum' - 20 szt za 3,93 zł. Mam nadzieję, że w półcieniu pod koronami drzew owocowych sobie poradzą.
Trochę sielskich klimatów
---
---
---
---
---
---
---
---
--- 
Grażynko - róża to Gloria dei, która niedawno zaczęła funkcjonować pod nazwą Peace. Urzeka mnie co roku. Zaczyna się różowym pąkiem a kończy żółtymi płatkami. Natomiast astry to Aster wysoki książęcy 'Gusford Supreme'

Anito - Twoje mieczyki od dawna mnie zachwycają i długo się to nie zmieni ;) to Ty zaraziłaś mnie do ponownego ich zakupu.
Ewo - czosnki najpóźniej sadziłem w październiku. W tym roku sadziłem 20 sztuk Czosnek ozdobny 'Ostrowskianum' za 4,29 zł i 20 sztuk Czosnek ozdobny 'Moly Luteum' - 20 szt za 3,93 zł. Mam nadzieję, że w półcieniu pod koronami drzew owocowych sobie poradzą.
Trochę sielskich klimatów