Ania Zuzia i Chłopaki
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki
Aniu przyszłam zobaczyć zdjęcia, a tu widzę takie pyszności, zdolniacha z Ciebie Kobita 

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Aniu no to teraz po obejrzeniu Twoich specjałów
Basia będzie musiała coś dobrego upiec,Ja to zjem i nie będę nic robił na działce przez tydzień
bo nie będę mógł się ruszać
Krzysiek

Krzysiek
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te torty, ja niestety w kuchni nie jestem zbyt dobra. Nie wiem czemu, ale nic mi nie wychodzi 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ale te torty są świetne
a różyczka ładna jak wyrośnie to dopiero będzie na co popatrzeć, alejka taka sama jak nasza jak byś u nas była 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Torty świetne
Jak zrobiłaś te butelki? Z czego? Lubię robić torty ale jak na razie ograniczam się do lalek Barbie i Hello Kitty ;)

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Torty robię sobie od czerwca, bo nie miałam pomysłu co na Ireneusza kupić. Na dzień ojca, tydzień wcześniej poszliśmy do teścia na grilla z takim fajnym pakietem dobrych piw. Wiec na Ireneusza zrobiłam tort w kształacie piw. Mam jeszcze kilka, ale nie wiem czy admin przeżyje fotki nie związane z przyrodą? Babuchno mogę?
Mariko upiekłam biszkopta i wyciełam kilka krążków szklanką - skleiłam kremem. Potem wycięłam kieliszkiem i zrobiłam szyjkę butelki. Potem polewa czekoladowa, do której dodałam troche żelatyny rozpuszczonej w kilku łyżkach wody (nie każdy daje do polewy żelatynę -ja tak, nie łamiesie przy krojeniu, nie pęka i błyszczy się). Kapsle zrobione z masy cukrowej (lukier plastyczny - przepisy w sieci [cukier puder+glukoza+woda+żelatyna = strasznie się wyrabia], albo gotowe na allegro). Kolory napisy malowane pędzelkiem z barwników spożywczych - też allegro.
Krzysiu, ale jakby się zdziwiła Basia, gdybyś to Ty jej przyniósł torta własnoręcznie zrobionego

Iwonko, żebyś blizej mieszkała, to zrobiłabym ci jakiś w kształcie strzykawki albo Twojego doktora
od razu by Ci się poprawiło
Zeberko - im bardziej się starasz i Ci zależy w kuchni - tym gorzej wychodzi. Ja muszę mieć natchnienie na robienie torta. Dlatego nie robie na zamówienie - bo to praca pod presją - tylko robie zamiast prezentu - jak nie mam pomysłu co kupić. Od czerwca każdy chce torta - nie wiem czemu. Chyba nie najlepiej wybierałam prezenty

Leokadio kupiłam jeszcze te dwie pnące, skoro M nie narzeka, to warto wykorzystać. Wrzucę zaraz kilka fotek moich parapetowych kwiatuszków, bo dziś znowu pada i nie pójdę na działkę

Mariko upiekłam biszkopta i wyciełam kilka krążków szklanką - skleiłam kremem. Potem wycięłam kieliszkiem i zrobiłam szyjkę butelki. Potem polewa czekoladowa, do której dodałam troche żelatyny rozpuszczonej w kilku łyżkach wody (nie każdy daje do polewy żelatynę -ja tak, nie łamiesie przy krojeniu, nie pęka i błyszczy się). Kapsle zrobione z masy cukrowej (lukier plastyczny - przepisy w sieci [cukier puder+glukoza+woda+żelatyna = strasznie się wyrabia], albo gotowe na allegro). Kolory napisy malowane pędzelkiem z barwników spożywczych - też allegro.
Krzysiu, ale jakby się zdziwiła Basia, gdybyś to Ty jej przyniósł torta własnoręcznie zrobionego

Iwonko, żebyś blizej mieszkała, to zrobiłabym ci jakiś w kształcie strzykawki albo Twojego doktora

Zeberko - im bardziej się starasz i Ci zależy w kuchni - tym gorzej wychodzi. Ja muszę mieć natchnienie na robienie torta. Dlatego nie robie na zamówienie - bo to praca pod presją - tylko robie zamiast prezentu - jak nie mam pomysłu co kupić. Od czerwca każdy chce torta - nie wiem czemu. Chyba nie najlepiej wybierałam prezenty

Leokadio kupiłam jeszcze te dwie pnące, skoro M nie narzeka, to warto wykorzystać. Wrzucę zaraz kilka fotek moich parapetowych kwiatuszków, bo dziś znowu pada i nie pójdę na działkę

- wielkakulka
Czas na troche fotek roslinek z parapetu, a więc przedstawiam werbenę w towarzystwie gazanii:

dodajmy do tego dziwne jajko, nie mam pojecia co to, dostałam sadzonke od sąsiadki swojej siostry na wakacjach:

teraz tak - od wewnątrz na parapecie
rozmaryn, trochę inny Iwonko, niż ten od Ciebie - ten ma dużo grubsze igiełki i jest typowo doniczkowy, nigdy nie sadziłam go na dworze.

obok, takie cos:
i jeszcze takie coś pachnące i cytryna z pestki:

Chyba wilczomlecz białounerwiony - mam kilkanaście nasionek - chce ktoś - uprzedzam, że ma trujące białe mleko, lubi ciepło wilgotno i strzela do właściciela nasionami
rodem z Madagaskaru

moje kaktusiki:
tego mam od 15 lat - chciałabym rosnąć tak wolno jak on (w szerz
)

bambus

i teraz na osłodę kolejnego torta
ale uprzedzam odbył długą drogę w samochodzie w upalna sobotę, więc troche klapnął
ten dla siostrzenicy

Proszę udawać, że nie widzicie za tortem otartej szafki, śmietnika i scierki do podłogi
dla męża

ten był dla koleżanki, która zdała prawko za 13 razem

ten dla siostrzeńca

i jeszcze cos ciekawego - zbieram płatki kwiatów pelargoni, całe kwiaty werbeny, troche trwki i kończynki, wrzucam do szklanej kuli - teraz fajnie wyglada, a zimą włożę do każdej kartki z zyczeniami Bożonarodzeniowymi i wyslę swojej produkcji sianko wigilijne

dodajmy do tego dziwne jajko, nie mam pojecia co to, dostałam sadzonke od sąsiadki swojej siostry na wakacjach:

teraz tak - od wewnątrz na parapecie
rozmaryn, trochę inny Iwonko, niż ten od Ciebie - ten ma dużo grubsze igiełki i jest typowo doniczkowy, nigdy nie sadziłam go na dworze.

obok, takie cos:

i jeszcze takie coś pachnące i cytryna z pestki:

Chyba wilczomlecz białounerwiony - mam kilkanaście nasionek - chce ktoś - uprzedzam, że ma trujące białe mleko, lubi ciepło wilgotno i strzela do właściciela nasionami

moje kaktusiki:
tego mam od 15 lat - chciałabym rosnąć tak wolno jak on (w szerz

bambus

i teraz na osłodę kolejnego torta

ten dla siostrzenicy

Proszę udawać, że nie widzicie za tortem otartej szafki, śmietnika i scierki do podłogi

dla męża

ten był dla koleżanki, która zdała prawko za 13 razem

ten dla siostrzeńca

i jeszcze cos ciekawego - zbieram płatki kwiatów pelargoni, całe kwiaty werbeny, troche trwki i kończynki, wrzucam do szklanej kuli - teraz fajnie wyglada, a zimą włożę do każdej kartki z zyczeniami Bożonarodzeniowymi i wyslę swojej produkcji sianko wigilijne

- iwona0042
Kaktusik,
nie ma co
, torty, och żebym ja choć w połowie tak zdolna była, a rozmaryn, ten ode mnie też w doniczkę i do domu ale na zimę, latem wczasuje na dworze, uszczykniesz czubeczek i sie pięknie rozkrzewi i pięknie pachnie
, zapomniałam zapytać czy masz melisę, mi się pięknie rozsiewa i chętnie też bym rozdała 

- wielkakulka
Nie mam, mam tylko te nieszczęsne jukki tulipany drzewka i to co Ty mi przysłałaś

dokupiłam 3 róże, porzeczkę czarną, bo czerwona jest i agrest zielony i czerwony (w netto były po 5 zł)
Pisałam z Beatką i jestem bardzo chętna na kilka sadzonek truskawek, poziomek...
Jeszcze kilka fotek - a oto:
kwiaty wygladające do mojego ogródka od sąsiadów

te mi się podobają, sąsiadka ma kilka kolorów, ale jeszcze jej nie widziałam - muszę się mocno usmiechnąć

dokupiłam 3 róże, porzeczkę czarną, bo czerwona jest i agrest zielony i czerwony (w netto były po 5 zł)
Pisałam z Beatką i jestem bardzo chętna na kilka sadzonek truskawek, poziomek...
Jeszcze kilka fotek - a oto:
kwiaty wygladające do mojego ogródka od sąsiadów

te mi się podobają, sąsiadka ma kilka kolorów, ale jeszcze jej nie widziałam - muszę się mocno usmiechnąć

- iwona0042
No to jeśli chcesz oczywiście, to po niedzieli zrobię jeszcze mały przegląd roślin na jesień i mogę coś jeszcze podesłać i do jedzenia i do ozdoby :wita z kwiatów pozbierasz nasionka i już będą Twoje 

- wielkakulka
Mam taki plan, nie wiem czy mogę się publicznie przyznać, że zamierzam - nazwijmy to ładnie - przywłaszczyć sobie nasionka
No i muszę to zrobic, jak nie będzie córki, bo ona nazywa po imieniu i na 100% powie sąsiadce jak ją tylko zobaczy
kochane dziecko.
Nie znam jeszcze tej jednej sąsiadki. Całą resztę już tak, a tej nie widziałam. Nie powinno byc problemu, ale ludzie są różni i chyba wolałabym najpierw zażartować, że jej ukradnę - niech wie.

No i muszę to zrobic, jak nie będzie córki, bo ona nazywa po imieniu i na 100% powie sąsiadce jak ją tylko zobaczy

Nie znam jeszcze tej jednej sąsiadki. Całą resztę już tak, a tej nie widziałam. Nie powinno byc problemu, ale ludzie są różni i chyba wolałabym najpierw zażartować, że jej ukradnę - niech wie.
- iwona0042
Oj tam, o tam, na Twojej stronie to Twoje przecież, jak nie zbierzesz to i tak się wysieją i nie wiadomo czy nie zmarnują, choć nagietki raczej wysiewają się same i pięknie same rosną
, a z tym siankiem z płatków to super pomysł 

- wielkakulka
Mogą u mnie nie wzejść, bo mam po swojej stronie gęsty trawnik. Pozbieram, nagietki są śliczne, ponoć lecznicze, ale w smaku te napary są obrzydliwe bleee
Podobają mi sie te drobne wysokie "stokrotki" sąsiadka ma białe, niebieskie, czerwone - musze je zdobyć - wyplewię jej działke, ale niech sie podzieli...
Podobają mi sie te drobne wysokie "stokrotki" sąsiadka ma białe, niebieskie, czerwone - musze je zdobyć - wyplewię jej działke, ale niech sie podzieli...
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Te jaja to oberżynka, poczytaj o nich w necie ;D Jak chcesz nasiona nagietka to mogę ci wysłać w paczce jak będę rośliny wysyłała 
Mam nawet takie w odcieniu różu.

Mam nawet takie w odcieniu różu.
- iwona0042
To chyba marcinki są, mam też ich sporo i różne kolory, ale wyślę Ci na wiosnę jeśli chcesz, będą mniejsze i lżejsze i paczka tańsza
no i przypomnij mi się czasem bo ja ginko biloba posadziłam na działce ale jeszcze nie zażywam bo za małe drzewko