O jejku, jak dziś wieje!!
30 stopni i wichura, to jakiś egzotyczny klimat chyba. Niestety, ciągle ani kropli deszczu...
Grażyno i
Grażyno - witajcie w nowym wątku!
Lusiu, moje chryzantemy na razie zostaną w tym cieniu pod drzewami, ich limonkowa biel pasuje do konwalii.Tylko te kwiatki moim zdaniem mało "leśne"
Marysiu, dzięki za miłe słowa. Zakątek też mi sie podoba, ale drewnianego płotu mam dość od początku, pomysł nie najgorszy, ale wykonanie to kompletny niewypał. Już go "remontowaliśmy", chętnie zmieniłabym na inny
w przypływie gotówki!
Jule, w zakątku roślin jest sporo, a już te "rodzime" rosną sobie, jak chcą (w sumie nic dziwnego, przecież one "tam mieszkają"). A ja bym chętnie te paprocie pogrupowała w jakieś większe łany, a nie tak nabździane to tu, to tam!
Justyno, dzięki za uznanie. Wrzosowisko śliczne na razie tylko miejscami, ale pracuję nad tym! ;)
Jolu, hosty będą tam obowiązkowo. Już ich kilka jest ale na razie giną w tłumie... a niedługo przyjdzie przesyłka z kolejnymi!
Paweł, sypię nawóz, ale ciągle jakoś niewielki efekt. W zeszłym roku Substral z siewnika i wyszło w pasy, aż miejscami trawa się wypaliła, teraz siałam ręcznie, nie jest wiele lepiej. A co Ty sypiesz na trawnik? Masz jakiś sprawdzony nawóz?
Alu, kokoryczki wielkokwiatowe (i chyba jedną wonną) mam kawałek dalej, pod choinami, jeszcze za malutkie roślinki na podział. A jaką masz u siebie?
Wiesiu, witaj. No masz rację, mogę sadzić, co mi się podoba, pod warunkiem, ze wynegocjuję to z m. ;)
(bo on w ogrodzie lubi
przestrzeń)
Agatko, witaj!
...i dzięki za mile słowa!
...zaraz tu się znajdą zdjęcia moich trawek!