Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Jurku a tak się starałam z pakowaniem...a tu taka niespodzianka... :roll: A dotychczas miałam pozytywne doświadczenia z pocztą...i tak długo szła... :?
skąd wiedziałaś, że ja też poluję na 'Eyes for You'
A obiło mi się o uszy... :wink:
Aniu skąd wiedziałaś... :wink:
Jarko dziękuję za pochwały ,ale myślę ,że daleko mi jeszcze do idealnego końcowego efektu połączeń różnych roślin z różami,bo ich mam najwięcej... :D Niektórzy twierdzą ,że zbyt gęste nasadzenia nie stanowią zbyt efektownej całości,ale nie mam innego wyjścia... rezygnacja zdobycia jakieś upragnionej przeze mnie rośliny działa na mnie bardzo przygnębiająco... :wink: Ale wciąż działam,zmieniam mając na uwadze swoje wizje...które urzeczywistniam z różnym skutkiem... :D
Asiu cieszę się ,że będziesz jedną z oczekujących... ,byle bym nie miała powodów do :oops: :lol:
Sip nawet wiosną wysyłał dorodne sadzonki...,chociaż w tym okresie są zazwyczaj przebrane...
Jadziu te szaleństwa dają tyle radości ,że trudno z nich zrezygnować... :lol: Zimą będziemy wynajdywać kolejne piękności... :wink:
Wczesnoletnie wspomnienia z Gruss an Aachen...i Violetta
Obrazek

Obrazek
i dla przypomnienia pnąca Morgengruss...

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nela czy jest coś, czego o różach nie wiesz ?????.niech już zesypie śnieg bo ty nie przestaniesz kupować i sadzić.zawsze u ciebie znajdę jakieś fajne linki ,kiedy ty masz na to wszystko czas....zazdroszczę
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Aniu. Ktoś kto uznaje, że jest idealny,doskonały, nie tylko się nie rozwija ale wręcz się cofa. Wiemy przecież, że nie ważny jest cel a droga do celu. Idziesz ......właściwą drogą, a przy okazji zabierasz ze sobą innych, promujesz piękno. I o to chodzi. Skromność postaw do kąta, niech zwycięży świadomość własnej wartości, wtedy łatwiej podąża się wybraną drogą. Dużo patosu, ale prawda. I jeszcze jedno: zastanawiam się czy Twój ogród to świadomy wybór tego klimatu czy też klimat wymuszony kolekcjonerstwem i powierzchnią?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki, Neli, za prognozę. To już definitywnie koniec jesieni ...
A co to za Violetta? Nie pamiętam takiej róży ...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, a gdzie nowy wątek???? :shock:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko pewnie ,że nie wiem ...,na szczęście jest tyle mądrych istot ,które przekazując swoja wiedzę i mnie dokształcają... :uszy O śniegu nie marzę,ale zima nieunikniona...,więc i szpadel trza odłożyć...a i szkółki odpocząć muszą i zbierać siły na wiosnę... :;230
Buszowanie w internecie to istna przyjemność,ale nieraz zabiera zbyt wiele czasu...nawet się człowiek nie obejrzy,a nocka za oknem... :wink:
Jarko gabaryty mojego ogrodu wymuszają pewne rygory którym muszę się podporządkować,czyli rezygnacja z drzew i krzewów,za wyjątkiem takich,które da się utrzymać w pewnych ryzach... czyli nie cierpią przy formowaniu przycinaniu...Mam dużo róż pnących ,,gdyż wiadomo zabierają miejsce w górnych partiach,więc już zostaje miejsce dla róż wielokwiatowych i bylin...u nasady pnących.Dodatki typu pergole ,łuki tworzę wg kolejności ...najpierw roślina rośnie ,a gdy osiągnie swą wielkość ,nabierze kształtu ... stawiam pergolę... :wink:
Także odpowiadam...,klimat częściowo wymuszony,ale z drugiej strony lubię ten swój busz...kwiaty to mój drugi oddech... :D
Izka prognoza na pewno się sprawdzi...M już wie co przekazuje... :uszy
Violetta jest bardzo sympatyczna różą pochodzenia szkółki Harkness,wielokwiatowa,ponoć mocno pachnie,u mnie młody krzaczek ,niskiego wzrostu na razie ,to z trudem było mi się pochylać do jej kwiatu dla sprawdzenia... :D woli półcień,jest zdrowa..., a więcej jej jest tutaj
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wspominaj Nelu... Wspominaj ;:167
Prosimy o to ja i moje motyle :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelka, co jedna przez ciebie pokazywana to piękniejsza ;:167
Wychodzi na to, że jest dość dużo róż, które nawet wolą półcień. No i dobrze, będę miała w czym wybierać ;:224
Miłego dnia, choć u nas dziś deszczowo i ponuro :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Czy Darek nie mółby cofnąć prognozy zimowej? :;230 Potrzebuję jeszcze bezśniegowej aury w przyszłym tygodniu.
Neluś Violetta- ja też nie kojarzę(wiem kupiona za moimi plecami :;230 )
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka będę wspominać...nic innego nie zostało...ale już w nowej części,przystępuje do 4 ,w okresie totalnego braku zieleni i kwiatów,cóż będę zrzędzić na aurę... :;230
Dorotko ;:196 za pochwały...Mnie się też podobają... :wink: Nadchodzi czas zastoju w ogrodzie...ale nie w głowie... :lol: nowe pomysły,lista roślin na kolejny sezon...poszukiwania w internecie ...pozycji z listy... ;:224 a i róże do półcienia się znajdą...
Dzisiaj typowa pogoda barowa...a u mnie w barku pustki,zresztą jak zwykle... :D
Anka kupowanie za Twoimi plecami niemożliwe... :;230 Widziałaś ją na pewno,w takim wielkim ogrodzie rośliny się gubią... :wink:
Gdyby M był wszechmocny... ;:170 spełniłby wszelkie życzenia szanownych pań ogrodniczek...pogodowych rzecz jasna... :wink: ;:180

Pora zakończyć część 3...wszystkich serdecznie zapraszam do części 4 ,która znajduje się tutaj
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”