Zaproszenie do naszego ogrodu
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaproszenie do naszego ogrodu
Elu te świerki wyglądają jakby były tam od zawsze ....
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Elu witaj!
wspaniale, że pokazałaś nam nowe zdjęcia z Twojego niebywałego wiosennego ogrodu; zmiana wyszła b. korzystnie - zakątek ten prezentuje się jeszcze piękniej.
wspaniale, że pokazałaś nam nowe zdjęcia z Twojego niebywałego wiosennego ogrodu; zmiana wyszła b. korzystnie - zakątek ten prezentuje się jeszcze piękniej.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witam wszystkich i dziękuję za miłe posty.
Santio , niestety karmnik od środka robi się "łysy" wydłubuję go, dzielę, w sezonie ładnie zarasta.
u Marka_Rose jest przepiękny "puszysty" karmnik zastosowany na większej powierzchni. Ciekawa jestem czy u niego też łysieje.
podaję link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ik#p899989
kolejne zmiany
28 kwiecień 2010

tak wyglądał trawnik po działalności kreta.
28 kwiecień 2011

1. wycięty został berberys ottawski, potężny krzew utrudniał przejście do części z mini ogródkiem warzywnym
2. za brzozą została położona belka za belka miejsce zostało lekko podniesione i na nowo został założony trawnik
3. z lewej strony przy oczku została skrócona rabata , powstała ścieżka wyłożona kostką bazaltową
Edytko, będą kolejne zdjęcia z pseudoakacją
już widać malutkie listeczki , niestety z soboty na niedzielę mają być przymrozki, na rozwinięcie się liści poczekam do 15 maja
Pozdrawiam, Elżbieta
Santio , niestety karmnik od środka robi się "łysy" wydłubuję go, dzielę, w sezonie ładnie zarasta.
u Marka_Rose jest przepiękny "puszysty" karmnik zastosowany na większej powierzchni. Ciekawa jestem czy u niego też łysieje.
podaję link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ik#p899989
kolejne zmiany
28 kwiecień 2010

tak wyglądał trawnik po działalności kreta.
28 kwiecień 2011

1. wycięty został berberys ottawski, potężny krzew utrudniał przejście do części z mini ogródkiem warzywnym
2. za brzozą została położona belka za belka miejsce zostało lekko podniesione i na nowo został założony trawnik
3. z lewej strony przy oczku została skrócona rabata , powstała ścieżka wyłożona kostką bazaltową
Edytko, będą kolejne zdjęcia z pseudoakacją
już widać malutkie listeczki , niestety z soboty na niedzielę mają być przymrozki, na rozwinięcie się liści poczekam do 15 maja

Pozdrawiam, Elżbieta
Ojej, to ten sam trawnik? ile pracy udało się zaoszczędzić dzięki temu, że kret sobie poszedł
W tym roku prezentuje się doskonale.
Kolejne zmiany również na plus, chociaż i bez nich było pięknie; teraz odsłonił się w pełni widok na cisowy żywopłot.
Napisz proszę Elu, cóż to jest w oddali - bezpośrednio za wyciętym berberysem? W takim różowo-beżowym czy też jasnobrązowym kolorze? zasuszone zeszłoroczne listki na buku, podświetlone słońcem? chyba to jednak nie jest buk, bo z boku w tle jest już zielony bukowy żywopłot, zgadza się?

W tym roku prezentuje się doskonale.
Kolejne zmiany również na plus, chociaż i bez nich było pięknie; teraz odsłonił się w pełni widok na cisowy żywopłot.
Napisz proszę Elu, cóż to jest w oddali - bezpośrednio za wyciętym berberysem? W takim różowo-beżowym czy też jasnobrązowym kolorze? zasuszone zeszłoroczne listki na buku, podświetlone słońcem? chyba to jednak nie jest buk, bo z boku w tle jest już zielony bukowy żywopłot, zgadza się?
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Ta pseudoakacja (grochodrzew?) bardzo mi się podoba, świetnie nadawała by sie do mojego ogrody , zacieniła by nieznacznie tzw. "patelnię" tylko wyczytałam, że wolno rośnie 

Piękne zdjęcie! Elu, ty tworzysz prawdziwe obrazy. Twój ogród określiłabym, jako krajobrazowy
Trawka rewelacyjna.

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładny trawniczek , znowu trzeba wyciągać kosiarki bo trawa szybko rośnie ..lepiej żeby nie było przymrozków bo i tak jest sporo strat po zimie .. piękny ten suchodrzew , ja mam krzew i ciągle mi przemarza ,, chyba mu u mnie za zimno ,
Dzięki za informacje i za link. Zmiany ponownie korzystne! Znowu zrobiło się b. przestrzennie ;)
Witaj Elu - domyślałam się że Ty jakiś remoncik ogrodowy zaplanowałaś dlatego tyle czasu Cię na forum nie było.
Czekałam z niecierpliwością na nowe zdjęcia...bajeczny ogród
Czekałam z niecierpliwością na nowe zdjęcia...bajeczny ogród

-
- 100p
- Od: 9 maja 2009, o 21:03
Chyba pora na część II wątku, bo mam nadzieję, że cdn ?
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witam miłych gości
Marcinie , tak, ten beżowy krzew to jest buk.
Z lewej strony widać żywopłot z ałyczy.
Dopiero za nim w drugim rzędzie od strony lasu jest żywopłot z buku.
Jego liście jeszcze trzymają się na gałązkach. Na zdjęciu widać cieniutki
brązowy pasek nad zielonym żywopłotem ,

Edytko , pseudoakacja rośnie bardzo szybko.
Izo , dziękuję , faktycznie w tym roku trawnik dosyć dobrze wygląda. Korzystam z porad Tadeusza 48 ?
Janeczko , trawa rośnie, już dwa razy była koszona.
Boję się przymrozków. Wczoraj była burza z gradem. Dzisiaj okrywałam ogród, nie lubię tej pracy.
Santia, dziękuję.
Agnieszko, znasz mnie co roku robię remont w ogrodzie . Ach , czasu brakuje !
Jolu , wiem . powinnam zakończyć ten wątek.
Może jutro poproszę administratorów o jego zamknięcie.
Magnolia jak na razie dobrze zniosła przesadzanie.

Pozdrawiam, Elżbieta
Marcinie , tak, ten beżowy krzew to jest buk.
Z lewej strony widać żywopłot z ałyczy.
Dopiero za nim w drugim rzędzie od strony lasu jest żywopłot z buku.
Jego liście jeszcze trzymają się na gałązkach. Na zdjęciu widać cieniutki
brązowy pasek nad zielonym żywopłotem ,

Edytko , pseudoakacja rośnie bardzo szybko.
Izo , dziękuję , faktycznie w tym roku trawnik dosyć dobrze wygląda. Korzystam z porad Tadeusza 48 ?
Janeczko , trawa rośnie, już dwa razy była koszona.
Boję się przymrozków. Wczoraj była burza z gradem. Dzisiaj okrywałam ogród, nie lubię tej pracy.
Santia, dziękuję.
Agnieszko, znasz mnie co roku robię remont w ogrodzie . Ach , czasu brakuje !
Jolu , wiem . powinnam zakończyć ten wątek.
Może jutro poproszę administratorów o jego zamknięcie.
Magnolia jak na razie dobrze zniosła przesadzanie.

Pozdrawiam, Elżbieta
Tyle cudowności w jednym miejscu, wszystko idealne. Jestem oczarowana... Pozdrawiam!
- jarko
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Naprawdę masz dar tworzenia ładu przestrzennego, a wiem, że to wymaga m.in. doskonałej znajomości roślin. Warto się zatrzymać, nacieszyć oczy. W tym, czy w nowym wątku, proszę wklejaj jak najwięcej zdjęć, bez względu na to, czy w ogrodzie zachodzą zmiany. To właśnie tu forumowicze powinni dużo się nauczyć i czerpać inspirację dla wizji swoich ogrodów. Z szacunkiem pozdrawiam.
-
- 100p
- Od: 9 maja 2009, o 21:03
Oj to, to. Najważniejsze, żeby Ci się "chciało chcieć" i oczywiście zdrowie dopisywało. Gdy chodzę z pewną nieśmiałością po forumowych ogrodach, to cieszę się, że mogę podpatrzeć różne pomysły ( nie znoszę słowa podgapić ), ale do Ciebie powinnam zwracać się słowami Wasza Inspiracjo!
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elżbieto nie mam już słow żeby opisać raj jaki sobie stworzyłaś