Jacku prymulki mam różne ale te doniczkowe bezłodygowe nie znoszą zimy, zawsze mi zmarnieją, zdarza się, że jeden rok przezimują a potem giną. Ten ząbkowany pierwiosnek dostałam od Agness i nie tylko ten, również wiele innych, wszystkie się przyjęły i przezimowały, dopiero zaczynają kwitnąć.
Agusiu wszystkie pięknie przezimowały, zaczynają dopiero kwitnąć. Gdy będą w pełni kwitnienia zrobię zdjęcie żebyś mogła zobaczyć jak wyglądają. Jedna z nich, prymulka ząbkowana o liliowym kolorze (str. 85 zdj. 8) pięknie zakwitła. Wspominasz o ciemierniku, na pewno wypuści listki, u mnie też jeszcze nic nie widać.
Agnieszko też mieszkam bardziej na północy ale jakoś rośliny dość szybko zakwitły ale dzisiejsza noc była mroźna -3 C, chyba będą jakieś szkody.
Adamie witam na ogródkowym forum, miło, że zdecydowałeś się na założenie wątku, będziemy mogli podziwiać twój ogród i wszystko co tam rośnie. Wspominasz o pierwiosnkach, to są kwiaty, które najłatwiej przyjmują się i szybko rozrastają, podobnie jest z sasankami.
Gosiu dziękuję za miłe słowa, również witam na forum.
Grażynko trafnie spostrzegłaś, rzeczywiście byłoby czym handlować. Obok tych różowych będą jeszcze kwitły różowo-liliowe.