Nowy ogród Jacka 2011/12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2011/12

Post »

Agnieszko, bardzo dziękuję :) Dalie są dla mnie tym, czym dla innych róże. Jeśli będziesz chciała mieć więcej niż 2 krzaczki - napisz. Na pewno będą nadwyżki 8-)

Irenko, bardzo mi miło 8-) 'Who Dun It' jak i wiele innych dostałem od Christinkrysi i są piękne. Odkąd mam dobre warunki do ich przechowywania - przybywa dalii w lawinowym tempie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak.......przy dobrych warunkach do przechowywania , sile i chęciach do pracy, można mieć piękną kolekcję dalii. ;:333
Początki masz już całkiem okazałe. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku brawo ... ;:138
Daliom dobrze u Ciebie , Inca Glamour ma kwiaty ogromne jak talerze więc przy silnych wiatrach sprawia problemy.
Dalia Wittem podświetlona promieniami słońca całkiem inaczej wygląda ale mam nadzieje,że widać w realu na końcach starszych płatków takie ... fioletowo-różowe smużenie.
Ta różowa pięknotka widzę, że ma ciemne pędy, płatki u nasady zaczynają sie żółtą plamką , charakterystyczne wygięcie płatków i jeśli ma tak ok 50 cm to na imię jej
SWEETHEART
Obrazek
Rosła na mojej działce ze 3 sezony i z taką nazwą ją dostałam. Zdaje mi się,że nazwa oznacza grupę i spotyka się ją w kilku kolorach .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, zgadza się. Póki się da, będę sadził dalie, choć może trzeba będzie wybierać te najlepsze. Na razie sadzę wszystkie jak leci 8-)

Krysiu, dzięki za nazwę. Dalie pojedyncze mam nie ponazywane bo pochodzą z miksu nasion. Różowa jest najładniejsza. Najwięcej mam jednak żółtych i pomarańczowych.
'Wittem' jest bielutka ale widać fioletowe przebarwienia. Chyba nawet jedna zmoich starych okazała się 'Wittem' ale muszę się dokładnie przyjrzeć i porównać, bo już jest kilka białych.
A dziś zakwitła 'Fubuki'. Cóż za piękna czerwień :!:

Jako że czas zamknąć wątek, przygotowuję już następny, a ten proszę o zamknięcie przez moderatorów.
Nowy znajduje się tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”