Irenko, bardzo mi miło
Nowy ogród Jacka 2011/12
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2011/12
Agnieszko, bardzo dziękuję
Dalie są dla mnie tym, czym dla innych róże. Jeśli będziesz chciała mieć więcej niż 2 krzaczki - napisz. Na pewno będą nadwyżki
Irenko, bardzo mi miło
'Who Dun It' jak i wiele innych dostałem od Christinkrysi i są piękne. Odkąd mam dobre warunki do ich przechowywania - przybywa dalii w lawinowym tempie.
Irenko, bardzo mi miło
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak.......przy dobrych warunkach do przechowywania , sile i chęciach do pracy, można mieć piękną kolekcję dalii.
Początki masz już całkiem okazałe.
Początki masz już całkiem okazałe.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku brawo ...
Daliom dobrze u Ciebie , Inca Glamour ma kwiaty ogromne jak talerze więc przy silnych wiatrach sprawia problemy.
Dalia Wittem podświetlona promieniami słońca całkiem inaczej wygląda ale mam nadzieje,że widać w realu na końcach starszych płatków takie ... fioletowo-różowe smużenie.
Ta różowa pięknotka widzę, że ma ciemne pędy, płatki u nasady zaczynają sie żółtą plamką , charakterystyczne wygięcie płatków i jeśli ma tak ok 50 cm to na imię jej
SWEETHEART

Rosła na mojej działce ze 3 sezony i z taką nazwą ją dostałam. Zdaje mi się,że nazwa oznacza grupę i spotyka się ją w kilku kolorach .
Daliom dobrze u Ciebie , Inca Glamour ma kwiaty ogromne jak talerze więc przy silnych wiatrach sprawia problemy.
Dalia Wittem podświetlona promieniami słońca całkiem inaczej wygląda ale mam nadzieje,że widać w realu na końcach starszych płatków takie ... fioletowo-różowe smużenie.
Ta różowa pięknotka widzę, że ma ciemne pędy, płatki u nasady zaczynają sie żółtą plamką , charakterystyczne wygięcie płatków i jeśli ma tak ok 50 cm to na imię jej
SWEETHEART

Rosła na mojej działce ze 3 sezony i z taką nazwą ją dostałam. Zdaje mi się,że nazwa oznacza grupę i spotyka się ją w kilku kolorach .
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, zgadza się. Póki się da, będę sadził dalie, choć może trzeba będzie wybierać te najlepsze. Na razie sadzę wszystkie jak leci
Krysiu, dzięki za nazwę. Dalie pojedyncze mam nie ponazywane bo pochodzą z miksu nasion. Różowa jest najładniejsza. Najwięcej mam jednak żółtych i pomarańczowych.
'Wittem' jest bielutka ale widać fioletowe przebarwienia. Chyba nawet jedna zmoich starych okazała się 'Wittem' ale muszę się dokładnie przyjrzeć i porównać, bo już jest kilka białych.
A dziś zakwitła 'Fubuki'. Cóż za piękna czerwień
Jako że czas zamknąć wątek, przygotowuję już następny, a ten proszę o zamknięcie przez moderatorów.
Nowy znajduje się tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
Krysiu, dzięki za nazwę. Dalie pojedyncze mam nie ponazywane bo pochodzą z miksu nasion. Różowa jest najładniejsza. Najwięcej mam jednak żółtych i pomarańczowych.
'Wittem' jest bielutka ale widać fioletowe przebarwienia. Chyba nawet jedna zmoich starych okazała się 'Wittem' ale muszę się dokładnie przyjrzeć i porównać, bo już jest kilka białych.
A dziś zakwitła 'Fubuki'. Cóż za piękna czerwień
Jako że czas zamknąć wątek, przygotowuję już następny, a ten proszę o zamknięcie przez moderatorów.
Nowy znajduje się tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0