Jacku 
nad tygrysówką jeszcze myślę i nad gipsówką
Z zakupionej w tamtym roku
gipsówki nic nie wyrosło, a bardzo mi się podoba, nooo i najważniejsze, że to bylina zimująca w ogrodzie.
Tygrysówka ładna, ale ją chyba .... hmmm, nie wiem

... na zimę trzeba wykopać
Magdo - MagdaMisia 
zaraz kuknę do Ciebie zobaczyć co kupiłaś
Ja, wczoraj, na byliny nawet nie spojrzałam, ale dzisiaj już nie wytrzymałam iii ... kupiłam
Przemku 
byłam u Ciebie i widziałam zakupy
Czosnek ozdobny kupiony w tamtym roku nie wychylił nosków, chociaż cebulki ładnie w ziemi wyglądały, nie wiem dlaczego, czy może za głęboko cebulki wsadziłam
W każdym razie jesienią cebulki siedziały sobie w ziemi, może w tym roku ruszą, ale na wszelki wypadek kupiłam jeszcze w tym roku.
Karinko 
dziękuję
malgocha1960 pisze:Chyba dzisiaj już od nikogo się nie dowiem czy sadzić te cebule do donic czy czekać na cud w przyrodzie? Co zrobiłaś ze swoimi?
Małgosiu 
ja cebulki sadzę od razu do gruntu.
W tym roku zakupione, wywiozłam na budowę, do piwnicy, odpowiednio zabezpieczyłam - włożyłam do trocin i kartonowego pudła.
Jeżeli chodzi o byliny zakupione w tych kartonikach, w Biedronce, to wsadzam je do doniczek z ziemią i trzymam w chłodniejszym miejscu w domu.
Jutro kupię ziemię i znaczniki, bo wszystkie już zużyłam

, a mąż przywiezie mi doniczki i będę sadzić
Ja, od tamtego roku zmądrzałam i od razu opisuję na znacznikach, co sadzę, nooo i piszę sobie jeszcze wszystko w zeszycie.
Dlatego tak robie, ponieważ kupuję po dwa, trzy razy te same rośliny, bo nie wiem, czy mam, więc na wszelki wypadek wolę kupić