Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu. Choć już późna godzina ale muszę napisać choć jedno zdanie. Przejrzałem na szybko Twoje dzieło ogrodowe- bajecznie po prostu bajka. Że też ja nigdy nie mam czasu na spokojne wędrówki po ogrodach. Muszę wygospodarować trochę czasu w niedzielę i nadrobić zaległości. To na razie tyle - do niedzieli. :wink:

Pozdrawiamy serdecznie K.J.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu ślicznie kwitną lilie i róże, chociaż tak kwitnąca w pełni lilia wygląda spektakularnie, jednak jak kwitnie rozwijając kwiaty po kolei to jakby dłużej :D Strasznie szybko przeleciała wiosna, a teraz lato zap..... E tam jaki wiele Twój ogród jest jedyny (no nie jedyny bo masz dwa ;:306 ) ale śliczny!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne róże! A te lilie - miód!
Tobie dalie powywracała burza, a ja głupia pieląc wyrwałam jedną dalię osobiście i to taka cenną dla mnie! Mam nadzieję, że będzie żyć!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róze, zresztą nie tylko, ślicznie u Ciebie ;:138 ja właśnie uwielbiam taki miszmasz, też mam taki wiejski ogród gdzie wszystko rośnie jak sobie chce. A ta biała ma śliczny kolor-taki nieskazitelnie biały ;:138 A katalpa zakwitnie ? moje kwitną :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne wejście i zejście z tarasu, usłane różami ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Kasiu teraz ani wejścia ani zejścia, moje róże odpoczywają i szykują się do drugiego rzutu.
Ale za to obok nich zaczynaja pachnieć lilie, bardzo lubię ten czas kiedy one kwitną.

Obrazek

Karolacha u mnie teraz to wyjątkowo wszystko rosnie jak chce, poturbowałam się troszkę i na razie działam na 1/4 gwizdka ;:108
Pytasz o Katalpę i z żalem odpowiem, że chyba nie będzie kwitła. ponoć ona szczepiona a te nie zakwitają, gdybym wiedziała o tym wczesniej to bym jej nie sadziła, na razie zostanie a co będzie czas pokaże.
Karolcia ta biala to Chopin i ona nie jest zupelnie biała, jak się rozwija widac poświatę śmietany czy kremu...jak kto woli ;:306
Skoro lubisz misz-masz to zapraszam

Obrazek

Miłka ja nie wyrwałam ale za to przelałam bo mam kilka w donicach, ale poddałam ostrej reanimacji i zaczynam widzieć życie w niej, za to w ogrodzie panoszy sie pierwszymi kwiatami

PANI LEOKADIA

Obrazek

Obrazek

Marysiu dzisiaj już sporo pąków rozwiniętych i ten zapach po otwarciu drzwi, czuję ją w kuchni przez otwarte okno

Obrazek

Januszowie o każdej porze możecie do nas zapukać, my też nocne marki ;:306

Obrazek

Silva moje jeżówki to te z najpopularniejszych i może dlatego szybciej zakwitają, no i się bardzo rozsiewają wiosną wszedzie pełno małych siewek.

Gloriozę udało mi się przezimować i zaczyna kwitnąć

Obrazek

Justynko nasion jeżówek nie zbieram bo na moje potrzeby mam ich nadto w ogrodzie, ale jeżeli chcesz to mogę pozbierać nasionka, mam różowe i białe.
Katalpa jak wyżej pisałam szczepiona i ponoć bez szans na kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Bea myślę, że dobrze posadziłaś, ja mam dwie i jedną z nich na pewno muszę przesadzić.
Żeby udowodnić, że nie tylko kwiatakami żyję to lada dzień będę nalewkę mącić ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, to jak możesz to poproszę nasionka ;) Właśnie z forum dowiedziałam się, że szczepiona katalpa nie kwitnie. Za to Karolina twierdzi, że kwitnie i to szybciej. Już sama nie wiem, co o tym myśleć.

Lilie masz boskie, moje też już się otwierają, a ja jutro wyjeżdżam nad morze ;) Mam nadzieję, że wszystkie na raz nie zakwitną i będę mogła się nimi pocieszyć.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Krysiu brawo za Gloriozę -piękny kwiat ;:180 sukces ,że udał Ci się doprowadzić ją do kwitnienia .
Ogród rozrasta się u Ciebie w ogromnym tempie ,to tylko trzy lata a ogród wygląda na dużo starszy.
Ładna ta dalia PANI LEOKADIA u mnie nie mam dalii będę zaglądała do Ciebie .
Pięknie też kwitną lilie a jakie dorodne ;:333 na dobrej glebie wszystko rośnie jak na drożdżach.
;:196
Widzisz i list przepadł ,pytałam na poczcie , taki zwykły priorytet nigdzie nie jest rejestrowany. ;:124
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ta glorioza to mistrzostwo - nawet o niej nie marzę by ją mieć w ogrodzie.... Cudnie kwitnie ;:167
A z Chopinem zobaczymy, najwyżej Tip Top zmieni miejscówkę....
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynka obyś w sprawie Katalpy miała sprawdzone informacje, moja nie mała ale kwiatów nie ma i w tym roku na pewno nie będzie miala.
Nasionka jeżówek zbiorę i podeślę.
Lilie rzeczywiście zaczynają swój koncert, mozesz coś przeoczyć ale nie można mieć wszystkiego :;230
U mnie dzisiaj zakwitła następna pierwszymi kwiatami

Obrazek

Marysiu byłam w poniedzialek na poczcie i jeszcze przypomnialam się Pani czy gdzies coś w magazynach nie zalega -- nie ma.
Daliami poraziła mnie Miłka choć skłonności do nich to mam chyba po mamusi, u niej w ogródku zawsze były, zwykle ale skrzętnie przez zimę przechowane latem w ogródku oczka cieszyły.
Lilii mam sporo i nawet ładnie rosną, jak już pisałam moja ziemia przy domu gliniasta, jak słonko przygrzeje to jak na betonie tak twardo, zawsze wykorzystuję dni po deszczu wtedy zostawiam wszystko i birę się za pielenie i wzruszanie mojej skałki.
Ale podzielam Twoje zdanie rośnie u mnie wszędzie nawet pod orzechem

Obrazek

Obrazek

Marysiu to jeszcze raz pani Leokadia

Obrazek

Bea gloriozę trzeba przechować w pomieszczeniu, moja w ubiegłym roku jak była podobnej wielkości zlądowała podczas wichury z tarasu razem ze skrzyniami, połamana zostala doszczętnie ale kłącze zostało, posadziłam dość wcześnie do donicy i teraz się :tan
Chopina pielęgnuj bo kwiaty jego są bardzo dostojne i sama elegancja.

zamiast róży dzisiaj Rudi

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu jak ładnie u Ciebie, Ty nawet nie wiesz jak się cieszę, że udało Ci się zadomowić w tym miejscu i widzę że jesteś już tutaj szczęśliwa, wśród swoich pięknych roślin. Glorioza zasługuje na pochwałę ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Krysiu pięknie u Ciebie.
Kotek słodki :lol:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu już jest dobrze a za Twoje dobre myśli i fluidy które zawsze mi darowałaś ja Tobie dzisiaj daruję Jeżówkę

Obrazek

Marysiu kompostownik w tym roku już zagospodarowany, co świadczy też o tym, że zaczynam już być zorganizowana.
Posadziłam na jednej części dynie, nawtykałam nasion jakie mi wpadły w rękę, miałam jeszcze z ubiegłorocznej wymiany, okazalo się że nawschodziło tego mnóstwo i teraz nie wiem które likwidaować a co zostawić.
Wiele z nich już ma zawiązane owoce ale dojrzałam kwiaty i to tak duże, że postanowiłam pokazać na FO

Obrazek

Owadów na nich mnóstwo więc liczę na potomstwo

Obrazek

Kasiu kotki wszystkie są milusińskie i słodziaki.
W ogrodzie staram się, żeby było ladnie, lubię tę pracę i jej efekty.
Teraz mamy okres gdzie wiele roślin kwitnie, albo zaraz zakwitnie.
Po różach następne zawładnęły moje ;:167 i już zaczynają

SOMBRERO zaczyna

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu jeżówka mi się śliczna trafiła, ja tez nasiałam jeżówek w tym roku i na razie rosną, ale zakwitną pewnie za rok. U mnie na glinie im źle ;:222 Wielkie kwiaty świadczą o tym że to dynie, czyli zupy dyniowej w tym roku nie zabraknie u Ciebie! to jeszcze posadź dużo imbiru ;:306
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Krysiu, za Leokadię bardzo dziękuję ,moja mama ma tak na imię więc przyjmuję ją z wielką sympatią ;:168
A na rutewkę czekam ,może masz inną odmianę .
W cieniu orzecha wszystko pięknie rośnie ,bo dobrałaś odpowiednie rośliny ,wyszedł piękny skalniaczek. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”