nie mam i nawet nie wiem jak wygląda krokosza i czy jest wieloletnia , dziwaczki mam kilka kolorów i maki opanowały mi całą rabatkę a dostałam malutką sadzonkę .. kupuję zawsze nasiona begonii stale kwitnącej , niecierpki, lobelle i różne dzwonki jakich jeszcze nie mam ponieważ nie równo wschodzą mogę ich później dosadzać w różne puste miejsca aksamitki mam swoje chyba że jest jakaś nowa odmiana , tak samo z daliami jak widzę na opakowaniu kolory jakich nie mam to kupuje i mam ich coraz więcej ...
reszta sama się rozsiewa
szyszunia pisze:Grażynko to ja si piszę na orliki i rzeczywiście Ty je wysiejesz w styczniu???
Skoro tak piszą to wysieję ciut
Jakby Ci się chciało podjechać-to Ci dam mogę Cie też uraczyć kilkoma domowymi-bo gdzie ja te skrzynki z nasionami postawię
Janeczko tyle pięknych kwiatów że miejsca na parapetach zabraknie na wysiewanie
Grażynko oj i u mnie tez kłopot będzie z tymi parapetami bo muszę wsadzić begonie zwisające w dużych wazonach na taras, wysiać przypołudniki, orliki i pewnie na tym sie nie skończy jak zawsze ale podjadę do Ciebie może w przyszłym tygodniu albo w sobotę jak będzie Ci lepiej to się zdzwonimy
ja orliki wysiewam po wiosennych ,ładnie wyrastają i na jesieni pikuję ich albo do małych doniczek albo od razu na rabatki . jak i inne kwiaty , na parapetach sieje jednoroczne ,które długo kiełkują ale ja mam jeszcze szklarenkę zimną więc dużo jednorocznych tam sieję już w marcu ..
gdy zmienialiśmy okna na plastykowe to te stare drewniane chcieli mi popsuć ale nie dałam , trochę są nieszczelne ale dużo cieplej jest niż na dworze i siewki przykryte jeszcze agrowłókniną mają ciepło i można wcześniej siać
tutaj widać ja z daleka . ,lepiej aby była od południowej strony ale i tu jest zacisznie i ciepło //
Dominiku to masz kiszkę że tylko jeden parapet to najwyżej więcej wysiejesz prosto gruntu i tez będzie tyle że troszkę później
Janeczko moja mama też wszystko chomikuje bo twierdzi że wszystko może się jeszcze przydać.Tylko że ty robisz z tego użytek a moja mama tylko kolekcjonuje i w stodole jest prawie pokój bo wszystkie meble tam mamy wyrzucone z domu
u mnie to i stodoła została rozebrana ,stała na środku podwórka i tylko szpeciła była drewniana to mamy sporo opału ..zięć ma budować budynek gospodarczy murowany ale już przy siatce , będzie trochę ścian do obsadzenia ...