Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Tak mi przykro Ewa, z powodu tej działki.
Może dobrze dziewczyny radzą, aby przejść się wiosną po działkach, popytać, to jest jakaś metoda.
Szkoda tylko tej Twojej pracy, bo przecież trochę tam już uporządkowałaś i takie plany miałaś na wiosnę,
marzeń też szkoda ............. .

Ogrodowa opowieść malarska bardzo mi się podoba - jest taka... plastyczna.
Ewa jest dobrym przewodnikiem - Olu, wiem, bo miałam tę przyjemność początkiem września,
dobrze byłoby to powtórzyć inną porą roku :wink:.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Ewciu przesyłka dotarła, bardzo serdecznie Ci dziękuję za taki smaczny zestaw ogórkowy ;:196 ;:138 , zapraszamy w sezonie na małosolne ;:108
Z przykrością przeczytałam o Twoich przygodach z działką, ale może faktycznie "nie ma tego złego..." ? Może znajdziesz w ciekawszym miejscu? Będę trzymać kciuki z całych sił.
Pozdrawiam razem z moimi sierściuchami resztą... ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś Dziękuję ;:196
Bartek z Marzenką zapraszają, więc zaczęłam snuć plany wyjazdu ale nie chcę krakać za wcześnie.
U nas powróciła zima.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pozdrawiam z Rabatek Ośnieżonych,jakby tam było ładniej na chwilę.
Zyto-Trzyma tęgi mróz nocą i ciut mniejszy dniem.Prawdziwa zima.Miejmy nadzieję,że rośliny ją zniosą dobrze.Serdecznie zapraszam gdybyś była,coś do zwiedzania na każdą pogodę wymyślimy!
Eukomis-jak wyżej!Mamy i pijalnię czekolady.Też przy Rynku Głównym.A historię Twej zeszłorocznej wielkiej dyni w sieci zabezpieczającej śledziłam w napięciu nie tylko ja.
Olu O.-tylko musisz wracać przez gród Kraka,nic więcej....
Hoi walentynkowej już nie mam,był to tylko liść wsadzony elegancko w doniczkę.
Andziu-cieszę się,że przesyłka ogóreczno-koperkowa doszła i dzięki za zaproszenie.Małosolne tygrysy lubią szczególnie....
Priamie-ogórki Tytus,bo u Andzi pies Tytus,korniszonowe widziałam w Polanie tylko jedne,gdyby były trudności z nabyciem pisz na pw przed sezonem.
Elsi-zapraszam ponownie,ale wiesz,że w Ogrodzie Botanicznym z rozpoznawania roślin byłaś lepsza.O wolnych działkach w dogodnych transportem miejskim lokalizacjach zbieram informacje,sprawdzam.Biorę pod uwagę tylko ROD i oficjalny tok.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]

piękne ;:3
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

EwkaEs pisze:Priamie-ogórki Tytus,bo u Andzi pies Tytus,korniszonowe widziałam w Polanie tylko jedne,gdyby były trudności z nabyciem pisz na pw przed sezonem
Mam nadzieję, że znajdę ;) Dziękuję za dobre chęci.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko niestety nie spotkałam się z limitowaną serią Polanu....nie miałabyś jednej torebki dla mnie przez przypadek.
Byłabym ogromnie wdzięczna. ;:196
Przykro mi z powodu działki ale może lepiej poczekać i kupić kawałek pola.
Poza tym niestety nie udało mi się wyrwać w styczniu mimo obietnicy...a teraz nie dam rady więc sprawa jest otwarta prawdopodobnie do lipca. :wink: :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jak będę u brata to przyjadę specjalnie na cały dzień .
Będzie to po 15-tym sierpnia.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo,Aszko-Widzę,że się podobało?No to jeszcze Dziwny ogród Mehoffera,ani ten przy dworze w Jankówce,ani ten za domem będącym obecnie muzeum artysty.Nie wiem czy realny czy z wyobraźni.Jeśli realny,to strój ludowy wskazywałby raczej na Małopolskę Wschodnią.Malwy,irysy,krwawniki i ważka od której wzięła nazwę kawiarnia przy muzeum.I taki błogi spokój.
Obrazek
W Biedronce pojawiły się nasiona warzyw(pietruszka korzeniowa,buraczki podłużne,ogórki gruntowe ,koper,fasola szparagowa karłowa-wszystkie bez nazw) i kwiatów(maciejka) i to w tym roku z PNOSu,więc powinny być w miarę dobrej jakości.
Olu-jesteśmy umówione!Muszę sprawdzić kiedy które muzeum ma przerwę wakacyjną,ale Ogród Botaniczny będzie czynny na pewno.
Elizabetko-na wolne mogę liczyć po praktykach czyli w drugiej połowie lipca.Astry niebawem pocztą.
Priamie-dzięki za wizytę.
W Podwórkowym śnieg.Mróz nieco zelżał.
Przyniosłam ukorzenionego scindapsusa od Andzi i będę sadzić,bo za kilka dni pełnia i się nie da. Chciałabym,żeby w Podwórkowym już było tak jak ubiegłej wczesnej wiosny!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewuniu...w podwórkowym będzie na pewno równie ładnie jak w zeszłym roku. Jeszcze śnieg, a już coś z ziemi wiosennego się wychyla. ;:63 . U mnie ciągle takich oznak brak. :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewo - dzięki za "Dziwny Ogród" To jeden z moich ulubionych obrazów. A wiesz że o nim dzisiaj myślałam. I o ogrodzie Mehoffera. Nawet pisałam o nim przed chwilą w moim wątku. Wkleiłam tam zdjęcie fresku Chrystus-Ogrodnik. Zapraszam do mnie.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

EwkaEs pisze:Obrazek
U mnie też już są pierwsze krokusy :tan i śniezniki ;:3
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam zdjęcie krokusa "jakiś ptak padł" :shock:
Mehoffer-po tym jak pokazałaś jego prace "weszłam" w internet i zauroczył mnie ten.Tematyka bardzo mi bliska
Obrazek
Słońce majowe
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

EwkaEs pisze: Zyto
Szukam dla Ciebie upragnionego fioletowego fasolnika,rozumiem,że ma być o strąkach równie długich jak zielony?
Myślę,że jednak lepiej szukać dalej fasolnika chińskiego fioletowo strąkowego,takiego jak widziałyśmy z Elsi w Ogrodzie Botanicznym?

Obrazek Obrazek
Tak Ewuś - tak... ;:196 Witaj Dzięki za te wyżej dwie foteczki... rewelacja, podziwiam Twój zapał i zastanawiam się jednocześnie: dlaczego tak jest?, dlaczego niektórzy tak po macoszemu?, dlaczego my...itd...??
Ewuś fioletową fasolkę tyczną o ziarnach brązowych w kropi o której Piszesz w moim wątku... miałam w ubiegłym roku i zebrałam z niej nasiona jest smaczna.
Jutro jak wrócę z Zamościa nie skonana to postaram się odszukać fotki. ;:97
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie w Rabatkach zmrożonych!Po ponad pół godzinie oczekiwania zamiast tramwaju jednej z sześciu linii kursujących na tej trasie zobaczyliśmy mały autobus doszczętnie zapchany z napisem "Zamiast tramwaju",lekko nie jest...podobno awaria z powodu mrozu,ale to nie jest duży mróz przecież!
W sobotę byliśmy na giełdzie,która w tygodniu i w sezonie jest kwiatowa,a w weekend motoryzacyjno-techniczna.Znajduje się tam kiosk ze środkami ochrony roślin ale i z kwiatami(wyszłam z małym fioletowym hiacyntem troskliwie umieszczonym w kartonowym pudełku) i z nasionami,znalazłam coś niecoś dla braciszków i popytałam o fasolnik fioletowo strąkowy dla Zyty.Potem podjechałam już sama do centrali Polanu,a tam dużo kann,w tym Gucio,którego piastowałam troskliwie w roku ubiegłym,a czterołapy skoczył i złamał przerywając rozwój na etapie dużego kiełka,no to nie dałam się skusić.Były też begonie bulwiaste w sporym wyborze.
Zyto-wiem,że chciałaś mieć,stąd pytanie w nowym sklepie,był nieźle zaopatrzony i bardziej pod kątem amatorskich upraw .
Aszko-no to właśnie jest widok z salonu na ogród muzealny,teraz nie ma drewnianych płotków i furteczek tylko.Samowar jest,porcelana z epoki,którą byś doceniła ,autentyczne meble,w sezonie bukiety i na dodatek dużej urody zasłonki w ważki...Będę zaglądać czy nie mają drukowanego planu odczytów na ten rok.
Ambo-już biegnę na Kaszuby.
Zeniu-dziś wysyłam nasionka trzech różnych dyń,niech rosną i mają liczne pestki dla Twego M.
Priamie-dziś nawet ładne słońce,ale nie wiem czy zdążę do Podwórkowego przed zmrokiem uwiecznić kiełki wśród śniegu.W Polanie znalazłam korniszony o wdzięcznej nazwie Anulka,z opisu podobne do Tytusa F1,ze zdjęcia bardziej chropawe,z większą ilością guzków.Smak oba mają mieć niezrównany.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”