Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Witam serdecznie w kolejnej 32 części Wiejskiego ogrodu, a gdyby ktoś miał ochotę zajrzeć do poprzedniej części to zapraszam .

Nie jest to co prawda odpowiedni czas na podsumowanie, ale wątek pewnie skończy się jesienią więc i z tytułem miałam problem i ze wstępem. W ostatnim czasie zwiększyło się podziobie w moich kurnikach. W sumie przybyło 12 młodych kurczaczków, nie jestem pewna co do ich płci ale w pierwszym rzucie raczej jest większość kurek, a w drugim to jeszcze nie wiadomo...wiadomo już że nie ma kochinka, a ja na ten rok kończę z kurnikowym przychówkiem ;:222 Stan kotów i psów nie uległ zmianie.
Ogród przeżywał zmiany. Na wiosnę okazało się że musimy wykopać nowe szambo, gdzie? oczywiście w miejscu podokiennej rabaty na której zgromadziłam mnóstwo roślin, a więc wykopki. Potem cała akcja już opisywana i organizowanie rabaty od nowa. Niestety jak już jako tako wyglądała przyszła katastrofa, o której niedawno pisałam więc nie będę tematu drążyć na nowo.
W jesieni zorganizowałam dwie nowe rabaty, a na wiosnę kolejne rabatki mniejsze lub większe i teraz właściwie wszędzie coś rośnie. Jest chęć zmian i dosadzania nowych roślin a miejsca nie ma, ukorzeniam ciągle jakieś róże ale posadzić już ich nie mam gdzie ;:131 Więc albo rewolucja albo koniec z dosadzaniem, a te rosnące trzeba trzymać w ryzach.
Bardzo lubię przechadzać się po mojej ścieżce przez ogród, bo jest bardzo kolorowo, a zapachy zmieniają się co jakiś czas :D
Teraz najmilsza część ogrodowej działalności! w czerwcu odbyło się przemiłe spotkanie w moim ogrodzie i poznałam wspaniałe osoby, które mają takie same zainteresowania i jak się okazało nie tylko ogrodnicze :D . Do dzisiaj miło wspominam ten dzień, a wynikiem spotkania będzie kolejne tym razem wyjazdowe. Odwiedzały mnie też pojedyncze ogrodniczki, ale wszystko już wiecie z poprzedniej części.

Ogród zmienia się cały czas tak jak każdego z Was, dlatego w ogrodzie nigdy nie jest nudno ;:333

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A dzisiaj zaczynają kwitnąć hibiskusy

Obrazek

Obrazek

coraz więcej kwiatów ma milin

Obrazek

mieczyki które dostałam w prezencie

Obrazek

a moja ulubiona róża Barkarole ma coraz ładniejsze kwiaty

Obrazek

Obrazek

przegorzany i kłosowce huczą od pszczół ;:215
Obrazek

a przesadzone dalie może pokażą swój urok

Obrazek
Zapraszam więc do mojego ogrodu i wirtualnie i w realu ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Mariolko wszystko jak u mnie pogoda do bani a koty jak usłyszą lodówkę albo widzą jak się kręcę koło wyspy to od razu sa na posterunku. Tylko jak kroję jarzyny to jakoś nie...siódmy zmysł czy co?

Iwonko jednak leje, siąpi i znowu podnosi mi wody gruntowe ;:223 a ja łażę po deszczu i zawsze coś skubnę...no tak żeby kury miały zielone ;:306 Oj masz racje jaka zima, wiosna to i lato ;:oj Odpoczywaj i korzystajmy z pięknej zieleni ona koi wzrok ;:196

Małgosiu sroga mama a patrzy na mnie żeby dzieci jej nie zabrać ;:306

Elu to mnie uspokoiłaś, bo to sterczy od paru lat ale nie rośnie większe. Powodzenia w garnkowaniu ;:168

Jadziu to dobre miejsce wypoczęte i bogate w składniki, niech zgadnę pewnie na róże by się przydało ;:306
No to odrobiłam zaległości!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Pięknie zaczęłaś nowy wątek ;:138 . Masz rację, w ogrodzie co chwilę coś się zmienia i dzięki temu nie jest nudno ;:333 . U Ciebie wszystko cudownie kwitnie ,jest kolorowo i radośnie. Oby tak dalej ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Melduję się w nowej części wiejskiego ogrodu i życzę gospodyni wątku nieustannej radości czerpanej z obcowania z roślinami, a wszystkim odwiedzjącym wątek (sobie przy okazji też :wink: ) byśmy mogli za sprawą zdjęć z ogrodu Marysi nadal podziwiać jej ogrodowe skarby. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko Ewelinko bardzo dziękuję za miłe słowa. Dzisiaj chodząc po ogrodzie pomyślałam, że ładnie wygląda w takim siąpiącym deszczu :D Zapraszam serdecznie ;:168

Kasieńko jak miło z Twojej strony ;:168 obiecuję, że w dalszym ciągu będę Was zanudzać zdjęciami, bo bardzo lubię je robić a szczególnie lubię podglądać moje rośliny, bo każdy najmniejszy kwiatek bardzo mnie cieszy :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu mnie nie może zabraknąć w Twoim kolejnym wątku .Pięknie go zaczęłaś ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię, w Twoim pięknym ogrodzie :wit
A tak pilnowałam,żeby załapać się na 1 stronę, może się uda ;:108
Masz cudowne hibiskusy ;:138 identyczne kolory ja też mam ;:63
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu nie ma prawa ;:306 Fajnie że jesteś ;:215

Elu pewnie że jesteś na pierwszej stronie ;:215 i bardzo się cieszę że jesteś ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu raczej róż nie będę tam sadzić, bo dno mam betonowe tylko takie nowalijki, lecz kto wie co mi stuknie w łepetynę :;230 Na razie pogoda w miarę dobra oby obyło sie bez deszczu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ja przybyłam przywitać się w nowym wątku ;:196
Pekinie go rozpoczęłaś :D
Miłej i ;:3 niedzieli życzę ;:168 a deszczyk do mnie podeślij ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiedziałam Marysiu, że jak zamknę komputer to Ty mi uciekniesz, jak tylko wróciłam z działki od razu do Ciebie przybiegłam :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Jestem i ja, żeby móc wraz z Tobą przechadzać się po ogrodowej ścieżce, wśród kolorowych i pachnących roślin.
Piękne otwarcie następnej części i rzeczowe podsumowanie poprzedniej, no i cudne zdjęcia. Warto tu zaglądać, nawet nie zostawiając śladu, bo zawsze czeka coś ciekawego i zaskakującego.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu właśnie wróciłam od Ciebie więc myślami się ściągamy ;:168
Deszczyk z radością Ci oddam cały, bierz ile chcesz ;:180

Iwonko widzisz że jesteś w pierwszym poście więc nic nie uciekło ;:185 ja tylko czekałam na naszą kochaną Dorotkę Babuchnę ;:167 Milutko że myślisz o mnie ;:168

Lidziu i ja się raduję, że odwiedzasz moje ścieżki chociaż wirtualnie ;:168 Zapraszam serdecznie i dziękuję za miłe słowa ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Teraz dopiero widzę Marysiu, tak szybko pisałam, że nie zauważyłam ;:306 , a byłam dziś na działeczce, aronie zbieraliśmy, ale ulewa i burza nas wygoniły, choć aronię zebraliśmy całą. Dość mam już deszczu tak jak Ty Marysiu, nic zrobić nie można, a już trawa do koszenia i przekwitłych sporo po tych deszczach ;:219
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Nawet nie musisz pisać, że cieszy Cię nawet najmniejsza roślina- to jest oczywiste. Życzę by tak pozostało mimo pojawiających się trudności.
Pozdrawiam
Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”