ZbynioDziękuję za odwiedziny .Fakt u nas jest inny klimat ale niestety w miejscu w którym mieszkam jest jakiś pas powietrza ze latem jest przeciąg a przy pierwszych przymrozkach cała lewa strona kwiatów marznie a po prawej rosną jak gdyby nic .Z roku na rok jest coraz bardziej sucho zimy nie było .Przez 1 dzień 2 cm śniegu:(
Obita Dziękuję za odwiedziny.
Mój ogródek z kwiatami jest niewielki 2 pasy szer ok 60cm do połowy działki a ma 8 ar i przed domem kilka kwiatów.Część działki to ogród warzywny z drzewami (rodziców)część to trawnik by piesek sędziwy bo 15 rok zaczął miał gdzie poleżeć.W sumie całość jest rodziców tylko ja powoli przejmuje obowiązki choć z braku pracy planuję wyjazd na dłużej to i tak mama się tym zajmie.W ogrodzie znajdują się głównie kwiaty stałe chryzantemy ,floksy,ostróżki ,rudbekie,hortensje ,hibiskus,oleandry,georginie mieczyki a co roku sadzimy na wiosnę bratki goździki,aksamitki ,astry,lwie paszcze.Jeśli chodzi o cebulowe to u nas jakoś nie bardzo szybko gniją .liliowce mam żółtego ,pomarańczowy wysoki i jakiś karłowy.

Ta ostatnia lilia jest piękna ale niestety tak śmierdzi że muszę ją przenieść z przodu domu bo tu nie da się wysiedzieć:)