Poprzedni wątek znajduje się tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70528
Dla nowych gości i dla przypomnienia, garść informacji o ogrodzie. To raczej las sosnowy, niezwykle piaszczysty kawałek ziemi, na którym z uporem maniaka próbuję stworzyć ogród, popełniając wszystkie możliwe pomyłki młodego (ale tylko stażem) ogrodnika. Pasja zrodziła się wraz z zakupem działki i budową domu. Co niestety nie zgrywało się harmonijnie, bo priorytety finansowe nastawione na wykańczanie domu. Tak więc mam niemal 3 tysiące m2 lasu, który próbuję cywilizować z bardzo różnym skutkiem. Do tego dwa psy uwielbiające kopać ogromne doły, niestety niezupełnie w miejscach które mi odpowiadają.
Po trafieniu na forum przechodzę wszystkie typowe fazy ogrodowe, od zbieractwa do N-tej chęci przebudowy całej przestrzeni, bo spodobał mi się czyjś niezwykły ogród.
Najbardziej zafascynowana jestem liliami i różami (to debiut, pierwsze zimowanie róż) oraz iglakami. Ostatnio wpadły mi w oko trawy. Większość fascynacji trudna do zrealizowania z racji niewielkich przestrzeni z wystarczającą ilością słońca.
Zapraszam do odwiedzin i dzielenia się uwagami na temat powstającego ogrodu.
Miłego zwiedzania.
Na początek donice, stare, odrestaurowane donice terakotowe i gliniane, które zyskały nowe życie.

kolejne donice zostały zagospodarowane pod róże na tarasie. Tu się suszą przed sadzeniem.

Z innych obrazków to miałam sztuk trzy krokusów, a teraz kwitną hiacynty i tulipany botaniczne