Nie są to jedyne pasje ...aczkolwiek mające wielkie znaczenie i nadające sens mojemu aktualnemu, wspaniałemu etapowi życia, co się zwie:
"Zielono zakręcone życie emerytki"
Nawet w najśmielszych myślach , nie przewidywałam ,że moja przygoda na forum nabierze takiego tempa.
Przybywają strony za stronami....cieszę się z kolejnych Waszych odwiedzin...co utwierdza mnie w przekonaniu ,że bez Was nie potrafiłabym już normalnie funkcjonować.
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa wypowiadane pod moim adresem, a przede wszystkim mojej pracy i jej efektów .
Wasze wskazówki, rady, wsparcie dodają mi animuszu i motywują do dalszej pracy.
Zdaję sobie sprawę, ile jeszcze pracy czeka mnie , aby mój ogród nabrał takiego wyglądu , jaki sobie zaplanowałam.
Myślę,że Wy kochani będziecie mi w tym 'kibicowali"
Dla tych , którzy zamierzają po raz pierwszy mnie odwiedzić krotka informacja.
Moje 'zielone królestwo ' rozpościera się na ponad 5000mkw/0,5 ha/w tym 400mkw. zajmuje staw.
Ramy ogrodowe stanowią wieloletnie świerki, daglezje ,tuje, jałowce . W czasie upałów można znaleźć schronienie pod rozłożystym ponad 20 letnim orzechem włoskim. W młodszej części ogrodu dominują krzewy liściaste oraz byliny.
Priorytetowe zadanie na najbliższy okres to stworzenie rabat bylinowych ...z hortensjami , liliami, liliowcami w roli głównej .
Pod wpływem forum moje serce mocniej zabiło na widok chryzantem , dalii, kann- one tez znajdą miejsce w moim mega ogrodzie.
Powrócą też róże...zwiększę kolekcję powojników..
W związku z tym,ze kocham wszystkie kwiaty, znajdzie się tez miejsce dla jednorocznych, które znakomicie dodają uroku ogrodowi.
Zatem zapraszam na spacer po moim" mega."..
witam Was kochani moimi skromnymi różami...