Mój ogród na fotografii cz. IV
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój ogród na fotografii cz. IV
Kochani!
Otwierając poprzedni wątek byłam dogłębnie przekonana,że prezentowane ogrodowe fotorelacje będą ukazywały jego aktualne ,wiosenne piękno.
Niestety w większości nadal musimy pożytkować się "powtórkowymi" fotkami, aby choć trochę sprawić przyjemności dla oczu i balsamu dla duszy.
Mimo,że jeszcze nadal czuję się tą "nową"..."nieopierzoną" na forum to chęć bycia tu z Wami jest przeogromna. Korzystanie z Waszej wiedzy, doświadczeń sprawi,że w końcu też stanę się bardziej dojrzalszą "forumką"w sprawach ogrodowo- kwiatowych.
Dzisiejszy powrót "przygnębiającej" aury skłonił mnie do głębokich przemyśleń nad sensem tworzenia nowej ogrodowej odsłony.
No bo jaka ona będzie nowa?... skoro nic nadzwyczajnego nie dzieje się w wiosennym ogrodzie poza pojedynczymi epizodami...kępkami krokusów, kwitnącym ciemiernikiem czy pąkami magnolii i forsycji...
Analizująć "za i przeciw" wybrałam opcję dalszej kontynuacji, wzbogacania ,rozwijania i pielęgnowania nawiązanych kontaktów
odnosząc analogicznie ..."kwiat niepielęgnowany usycha"
To dzięki Wam Kochani zrodziło się wiele pomysłów na przeobrażenie mojego ponad półhektarowego , z licznymi jego dobrodziejstwami, zielonego "raju".
Tak juz w życiu człowieka bywa...
Po zakończeniu kolejnego, ważnego etapu...przychodzi czas na realizację swoich ogrodowych pasji ...bez ograniczeń/ chyba,że finansowe/...bez pośpiechu , z pomocą tak wspaniałych ludzi.
Zatem zapraszam wszystkich tych, którzy do tej pory nie zapominali o mnie a także tych, którzy po raz pierwszy zamierzają wstąpić do mnie.
Będzie mi niezmiernie miło gościć tak wspaniałych ludzi!
Otwierając poprzedni wątek byłam dogłębnie przekonana,że prezentowane ogrodowe fotorelacje będą ukazywały jego aktualne ,wiosenne piękno.
Niestety w większości nadal musimy pożytkować się "powtórkowymi" fotkami, aby choć trochę sprawić przyjemności dla oczu i balsamu dla duszy.
Mimo,że jeszcze nadal czuję się tą "nową"..."nieopierzoną" na forum to chęć bycia tu z Wami jest przeogromna. Korzystanie z Waszej wiedzy, doświadczeń sprawi,że w końcu też stanę się bardziej dojrzalszą "forumką"w sprawach ogrodowo- kwiatowych.
Dzisiejszy powrót "przygnębiającej" aury skłonił mnie do głębokich przemyśleń nad sensem tworzenia nowej ogrodowej odsłony.
No bo jaka ona będzie nowa?... skoro nic nadzwyczajnego nie dzieje się w wiosennym ogrodzie poza pojedynczymi epizodami...kępkami krokusów, kwitnącym ciemiernikiem czy pąkami magnolii i forsycji...
Analizująć "za i przeciw" wybrałam opcję dalszej kontynuacji, wzbogacania ,rozwijania i pielęgnowania nawiązanych kontaktów
odnosząc analogicznie ..."kwiat niepielęgnowany usycha"
To dzięki Wam Kochani zrodziło się wiele pomysłów na przeobrażenie mojego ponad półhektarowego , z licznymi jego dobrodziejstwami, zielonego "raju".
Tak juz w życiu człowieka bywa...
Po zakończeniu kolejnego, ważnego etapu...przychodzi czas na realizację swoich ogrodowych pasji ...bez ograniczeń/ chyba,że finansowe/...bez pośpiechu , z pomocą tak wspaniałych ludzi.
Zatem zapraszam wszystkich tych, którzy do tej pory nie zapominali o mnie a także tych, którzy po raz pierwszy zamierzają wstąpić do mnie.
Będzie mi niezmiernie miło gościć tak wspaniałych ludzi!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Re: Mój ogród na fotografii cz. IV
Witaj Bogusiu ,całus na dobry początek

- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54
Iwonko!...odpowiadam na Twoj post juz w nowym wątku.
Tak wieje,że nie wyszlam dzisiaj na dwór...okropnie czuję się...choć nic mi nie dolega.
Organizm całkowicie zdezorientowany...wczoraj ponad 20C...dzisiaj wieje i okolo 7C...
Pozdrawiam!
Tak wieje,że nie wyszlam dzisiaj na dwór...okropnie czuję się...choć nic mi nie dolega.
Organizm całkowicie zdezorientowany...wczoraj ponad 20C...dzisiaj wieje i okolo 7C...
Pozdrawiam!

Przepiękne kolaże na otwarcie nowego wątku, Bogusiu!
Z przyjemnością do Ciebie zaglądam, ponieważ Twój ogród jest niesamowity w swojej różnorodności, powierzchni i jego ukształtowaniu, a Ty sama jesteś bardzo gościnną i serdeczną gospodynią.
Pozdrawiam!
A.
Z przyjemnością do Ciebie zaglądam, ponieważ Twój ogród jest niesamowity w swojej różnorodności, powierzchni i jego ukształtowaniu, a Ty sama jesteś bardzo gościnną i serdeczną gospodynią.
Pozdrawiam!
A.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne rozpoczęcie wątku...nie może mnie zabraknąć w tak wielobarwnym ogrodzie 

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Na takie kolorki czekamy, tylko jak długo jeszcze poczekamy? Gdzie ta wiosna?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Melduję się w wątku.
Niektóre fotki nawet pamiętam. 

- bwoj54
Agniesiu!/Aguniada/...dziękuję serdecznie za miłe , ściskajace za serce słowa .
Nie ukrywam...łezka zakręciła mi się w oku...i mimo tak dołującej pogody...serce raduje się
Agniesiu!/Aage/
...wielka radość dla mnie, że jesteś.
Pozdrawiam cieplutko!
Nie ukrywam...łezka zakręciła mi się w oku...i mimo tak dołującej pogody...serce raduje się

Agniesiu!/Aage/

Pozdrawiam cieplutko!

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu będę do Ciebie często zaglądać do nowego wątku, pomimo niesprzyjającej aury (też paskudztwo leciało u mnie z nieba) oczekując na fotografię mumiowatego bociana oraz Twojego przepięknego ogrodu. Panuje u Ciebie bardzo miła atmosfera dzięki wspaniałej gospodyni więc zadomowiłem się na stałe
Miłego dnia 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Melduję się Bogusiu i ja
Tak ładnie u ciebie kolorowo
,nie to co na dworze 

Tak ładnie u ciebie kolorowo

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Bogusiu i ja się melduję 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jestem i ja!
- bwoj54
Krystianie!...
miło mi ,ze nie zapominasz o moim ogrodzie.
Zmiana ekspozycji fotek wprowadza choć trochę inności. Tak bardzo chciałoby się pokazać już coś nowego...
Pozdrawiam
Aniu!/asta6265/
witam serdecznie ...bardzo...tak bardzo pragniemy tej prawdziwej wiosny w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
Michale!..oj ciężko będzie mi dzisiaj udźwignąć tyle miłych słów. Nie powiem ...cieszą i zobowiazują ..ale na pewno nie wyzwolą zarozumiałosci...
Tyle widzę niedoskonałości w swoim ogrodzie ...ale to nic ... sukcesywnie będę realizowała swój plan.
Do tej pory były ważniejsze priorytety.
Nie wiem czy pokażę swojego "ptoka"
chyba ,że trochę zamaskuję go krzaczkami
Wiesz ile wczoraj było śmiechu, gdy poprosiłam syna aby zaszedł do hurtowni i zapytał o "ruchome oczka"
Jakież było jego zdziwienie,gdy pokazałam mu komu chcę te oczęta zainstalować a jako pomoc poglądową wykorzystać takowe oczko swojego wielkanocnego kurczaka.
Bardzo proszę ...bywaj u mnie często...ja tez z wielką przyjemnoscią odwiedzam Twój ogród i korzystam z fachowych rad.
Aniu!/anabuko/...witam serdecznie
Chciałoby sie mieć juz takie kolorki w ogrodzie
Przemku!...witam serdecznie ...
Miło mi, ze pamiętasz o mnie...
Dorotko71...jak miło gdy goście odwiedzają.

miło mi ,ze nie zapominasz o moim ogrodzie.
Zmiana ekspozycji fotek wprowadza choć trochę inności. Tak bardzo chciałoby się pokazać już coś nowego...
Pozdrawiam

Aniu!/asta6265/
witam serdecznie ...bardzo...tak bardzo pragniemy tej prawdziwej wiosny w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko

Michale!..oj ciężko będzie mi dzisiaj udźwignąć tyle miłych słów. Nie powiem ...cieszą i zobowiazują ..ale na pewno nie wyzwolą zarozumiałosci...
Tyle widzę niedoskonałości w swoim ogrodzie ...ale to nic ... sukcesywnie będę realizowała swój plan.
Do tej pory były ważniejsze priorytety.
Nie wiem czy pokażę swojego "ptoka"

Wiesz ile wczoraj było śmiechu, gdy poprosiłam syna aby zaszedł do hurtowni i zapytał o "ruchome oczka"
Jakież było jego zdziwienie,gdy pokazałam mu komu chcę te oczęta zainstalować a jako pomoc poglądową wykorzystać takowe oczko swojego wielkanocnego kurczaka.

Bardzo proszę ...bywaj u mnie często...ja tez z wielką przyjemnoscią odwiedzam Twój ogród i korzystam z fachowych rad.

Aniu!/anabuko/...witam serdecznie

Chciałoby sie mieć juz takie kolorki w ogrodzie

Przemku!...witam serdecznie ...

Miło mi, ze pamiętasz o mnie...

Dorotko71...jak miło gdy goście odwiedzają.

- bwoj54