Witam Was wszystkich serdecznie w moim wątku. Od prawie roku oglądam Wasze piękne ogrody, które są dla mnie inspiracją ale i także wstyd się przyznać powodem do zazdrości....... Chociaż myślę że to wręcz oczywiste że każdy kto ma okazję spacerować po Waszych ogrodach też by chciał mieć już tak pięknie.
Zachęcona przez wielu z Was w końcu zdecydowałam się założyć wątek.
Nazwałam swój wątek promyczkowym przed ogródkiem ponieważ mój ogród w porównaniu do Waszych to właśnie taki przed ogródek. Mam nadzieję że dzięki Waszym radom i podpowiedziom w przyszłości zamieni się w ogród.
Dopiero od nie dawna zaczęłam fotografować to co u mnie rośnie także zdjęć nie za wiele i jakość nie za specjalna no ale na początek pokażę co mam.
To moje ulubione zdjęcie.

Działka ma ok 23 ar, więc jest sporo do zagospodarowania, niestety ziemia o ile można to nazwać ziemią VI kl, sam piach także i nie mam zbyt dużego pola do popisu co do roślin, więc wybieram te które są zbyt nie wymagające.
Jak na razie roślinki są posadzone tak przypadkowo po całej działce, chyba klasyczny błąd początkującego ogrodnika, więc teraz mam trochę problemów z dopasowywaniem reszty nasadzeń tak aby to jakoś wyglądało i współgrało. Wiem, wiem zawszę można coś przesadzić, ale staram się tego nie robić bo jak już coś się u mnie przyjęło to połowa sukcesu, a jak już coś rośnie to sukces na 102....
Kilka fotek z ogrodu

taka rabata w centrum działki

na razie tyle bo jednak trzeba chociaż poudawać że coś się dzisiaj robiło oprócz siedzenia przy kompie....