Witam jestem nowym działkowcem .Zaczęliśmy z mężem zabawę z działką równy rok temu.Dostaliśmy działkę częściowo zagospodarowaną ,ale przerobiliśmy ją po swojemu.Przedstawiam kilka zdjęC starej i nowej działki.Pozdrawiam wszystkich działkowiczów
Witam ponownie , dzisiaj przesyłam zdjęcia z naszej nowej działeczki
Wczesna wiosna 2012 ogólny widok działeczki z nowo wybudowaną altanką
Moje pierwsze przeze mnie posadzone tulipany
W głębi piwonie przesadzone jesienią ,ciekawe czy zakwitną
Uwielbiam tulipany
Pierwszy klomb
Coś już rośnie
Wszystko ładnie powschodziło
Przy tarasie
Trawnik - duma mojego męża
Tak dzieje się u nas dużo na działce , w sensie pracy i relaksu. Cały czas jesteśmy w trakcie ulepszeń,zmian. Każdą wolną chwilę poświęcamy naszemu ogrodowi.Obydwoje z mężem jeszcze pracujemy zawodowo tzn dorabiamy do tych nędznych emerytur więc tego czasu nie ma aż tak dużo.Mimo tego jesteśmy zadowoleni z tego co do tej pory zrobiliśmy wspólnymi siłami i oby tych sił było jak najwięcej bo jak widzicie nie jesteśmy już tacy młodzi .Na razie mamy chęć i zapał do dalszej pracy.Tworzymy pomału nasz mały raj na ziemi . Pozdrawiam .Zdjęcia będą wkrótce
witam serdecznie dodaję kilka zdjęć
nasza jodła koreańska została posadzona w styczniu tego roku ,przeniesiona z domu po Bożym Narodzeniu, mamy obawy czy się przyjmie bo trochę obsycha
zimą ptaszki przylatywały na stołówkę
papierówka dostarczyła nam w zeszłym roku mnóstwo owoców
truskaweczki zdrowe ,słodziutkie i własne ,tegoroczne.Ogóreczki też tegoroczne,rosną oczywiście w namiocie foliowym
Ogrody , ogródki , działki pracownicze...Duże i małe... Każdy z nas z taka miłością opowiada o tym swoim wymarzonym kawałeczku ziemi. A Ty nazywasz go nawet " MÓJ RAJ" Z przyjemnością będę śledzić Wasze dokonania ogrodnicze , bo już teraz widać ,że ogródek macie piękny !
Pozdrawiam cieplutko, E.