Moja nowa miłość...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Monia35
50p
50p
Od: 12 kwie 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Moja nowa miłość...

Post »

Witam wszystkich Forumowiczów! :wit To moje pierwsze kroki zarówno na forum jak i w ogrodzie. Całe życie spędziłam w bloku na czwartym piętrze i do głowy by mi nie przyszło, że ja, mieszczucha, zdobędę się na odwagę by wyprowadzić się na peryferie do małego domku z ogródkiem. No właśnie. O ile dom to w zasadzie etap zamknięty (no przynajmniej do pierwszych remontów ) to ogród hm... realizuje się chyba przez całe życie. I z początku chciałam tylko iglaki tak aby najmniej było przy tym roboty, ale... Co weszłam do sklepu ogrodniczego nie mogłam się nadziwić ile pięknych roślin można mieć. Niewyobrażalne! No i tak moje plany spaliły na panewce. Pierwszym pomysłem był skalniak utworzony z pozostałej ziemi utworzony na wiosnę tamtego roku.
W tej chwili wygląda tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mam nadzieję, że nie wygląda to tragicznie. Proszę o uwagi. Pozdrawiam serdecznie, Monia.
Pozdrawiam Monia
Moja nowa miłość...
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa miłość...

Post »

:wit Moniko
No to z nową pasją trafiłaś chyba we właściwe miejsce- na forum. Piszesz, że to Twoje początki, każdy z nas jakoś tam zaczynał, a potem było już tylko więcej i więcej.. i piękniej.
Skalniak na dobry początek jak najbardziej udany ;:138 ;:138 A w tle widzę całkiem sporo wolnej przestrzeni..
Coś mi się zdaje, że u Ciebie będzie się działo...
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Monia35
50p
50p

Post »

Dzięki piękne za pierwszą opinię. Co prawda skalniak jest pierwszym pomysłem ale już rodzą się nowe. Z pewnością musi znaleźć się miejsce dla zabaw synów i miejsce na odpoczynek (stół i huśtawka zakupiona na jesień jeszcze nie znalazły odpowiedniego miejsca), w przyszłości miejsce na wędzarnię ponieważ mąż uwielbia łowić ryby choćby o takie:

Obrazek

ni i oczywiście na clematisy, krzaki bzu, który uwielbiam oraz magnolię.
A to moje pierwsze cuda z cebulek posadzonych jesienią:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obejrzałam wiele waszych ogrodów i Już mi się tu u Was podoba! :D
Pozdrawiam Monia
Pozdrawiam Monia
Moja nowa miłość...
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Witamy Moniko w Forumkowej Rodzinie :D miejsca jak widać masz sporo napisz coś więcej jak duży jest Twój ogród jaką masz ziemię to wszystko potrzebne do wspaniałego obsadzania. Pomysłów czytam Ci nie brak a i wiosenne początki śliczne. Jeżeli miejsce pozwoli wędzarnia jak najbardziej wskazana :wink: pozdrówka dla Twojego eMa oby zawsze łapał takie piękne sztuki :wit Pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Twoje pierwsze cuda śliczniutkie i cieszą oko ;:109 jak się domyślam będzie ich coraz więcej. Natomiast pasja męża... ;:111 ;:111
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to wędzarnia musi być koniecznie, szkoda, że mój takich łowi :shock:
Masz już wiosnę w ogródku i to cieszy, witaj :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Moniczko (mam córkę o tym imieniu) ,piękne zdjęcia pokazałaś jak na początek,
będziesz wsadzała i przesadzała roślinki z jednego miejsca na drugie, my wszystkie tak mamy. Wydaje się , że tu dana roślinka będzie pasować, a po jakimś czasie stwierdzisz , że może w innym, Nie martw się tym wszystkie to przerabiałyśmy. Na forum znajdziesz dużo porad ,podpatrzysz co nieco i najważniejsze poznasz dużo życzliwych ludzi.
czekamy na więcej zdjęć.
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Monia35
50p
50p

Post »

No jeszcze przed snem postanowiłam do Was zajrzeć.

Isiu ogród przy okolicznych 600 metrowych jest dosyć spory bo ma 980 m, ale ziemia niestety gliniasta (takie tu tereny bo blisko morza) i żeby coś rosło to małżonek musi się biedny natrudzić nad wykopaniem dołu do wymiany gleby i za to Mu dzięki ;:180 . A i rybek już w swoim życiu sporo nałapał (nie lekii jest żywot żony męża zapaleńca), pozdrowienia przekażę. Dzięki Isiu

Martynko dzięki za uznanie to bardzo miłe czytać pochlebne opinie od stałych Forumowiczów. Całuski

Bożenko z przodu ogrodu mam kilka iglaków ale już jakiś czas temu stwierdziłam, że coś mi tam nie pasuje i z pewnością tak jak piszesz znajdę dla nich inne miejsce (czekają na wenę twórczą). Pozdrowienia dla córci! Na porady mocno liczę, bom tępa jak noga co do odmian, potrzeb i nazw roślinek a zdjęcia z pewnością będę podsyłać i może tak podzielę się z Wami moją czworonożną rodzinką brykającą po ogrodzie.

Oto Dżeki:

Obrazek

I Fiona:

Obrazek

Grażynko wędzarnia pewnie nie tak prędko ale na pewno powstanie. Cieszę się niezmiernie, że witam Was wszystkich w moim ogrodzie, cudownie jest się mieć z kim podzielić swoją radością. ;:87

A teraz myję ząbki ;:217 i idę spać ;:19 . Dobranoc
Pozdrawiam Monia
Moja nowa miłość...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

O rany! :D ;:138
Witaj Monia,witaj...jakie fajne zwierzaczki masz u siebie...
Fiona jest urocza ;:63
Wiosna to doskonała pora na urządzanie ogródka a przesadzanie to nawyk ... :oops:
Sama ciągle coś przesadzam :oops:
Super,że masz męża chętnego do pomocy,razem stworzycie coś fajnego a my będziemy Wam towarzyszyć.
Kawał ziemi masz do zagospodarowania i ciesze się,że zrezygnowałaś z pierwotnego pomysłu.
Tyle pięknych roślin można mieć ... Niewyobrażalnie dużo :tan
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Moniczko Dzięki za pozdrowienia , pozdrawia moja córcia Cię rownież.
Rodzinke masz przecudną ;:138 czekamy na więcej zdjęć , będziemy Cię często odwiedzać.
Na pewno nie będziesz się nudzić na forum, wręcz przeciwnie i to bardzo uzależnia pozytywnie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Z wędzarnią nie jest tak wiele roboty.
Beczka, rura i gotowe :P
Moi znajomi mają, nawet sąsiad działkowy sobie zrobił.
A ja nie mam gdzie :(
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Witaj Moniko - skalniaczek wygląda wyjątkowo sympatycznie! :)
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko;
skalniak,choć jest pierwszym krokiem w Twoim ogrodzie ,wygląda naprawdę bardzo efektownie ;:108
Zwierzaczki Masz PRZEUROCZE !
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Moniko :wit :wit

Skalniak piękny ,a zwierzaczki ;:196 ;:196 ;:196 .

Mój mąż to też jak sam osobie mówi" cichy wariat" czyli wędkarz(w odróżnieniu od "głośnego wariata"-myśliwego) i doskonale wiem jakie jest życie z pasjonatem przy boku.......
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Witaj Moniko :wit :wit
Skalniak jest imponujących rozmiarów i wyszedł rewelacyjnie. Tylko czekać aż się wszystko rozrośnie, pewnie nie raz będziesz przesadzać :D
Ta ilość kamieni.... skąd je brałaś ja też jestem w trakcie zakładania ogrodu i właśnie zastanawiam się gdzie najtaniej nabyć kamienie. Wymyśliłam żwirownię znaleźliśmy tam sporo kamieni i można powybierać co się chce i jakie się chce ok 100 zł za tonę.
Skąd jesteś bo nie doczytałam może w twojej okolicy takie głazy masz za oknem :D ;:3

Zwrócił moją uwagę ten wielki korzeń dobrze się komponuje z resztą.
Kociak jest po prostu bajeczny, sama mam zwierzaki dwa psy i kota i wiem jakie potrafią być kochane :D

Jaki masz duży ogród do zagospodarowania, wygląda na to że spory. To dobrze chociaż na początku bardzo kosztowne, sama jestem na tym etapie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”