Mój kwiatowy azyl cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mój kwiatowy azyl cz.4

Post »

Obiecałam otworzyć nowy wątek wiosną, ale coś ta wiosna 'wciągnęła" mnie na dobre i gdyby nie Magenta, to pewnie nadal siedziałabym sobie w ogrodzie. Kasiu dziękuję, że mnie zmobilizowałaś ;:196

Nie będę rozpisywała się o ogrodzie, bo mam nadzieję, że będziecie mnie odwiedzać i z czasem sami wyrobicie sobie zdanie.
Jedno jest pewne, czeka mnie dużo roboty, jeżeli nie chcę, abyście uciekli w popłochu z okrzykiem na ustach (dotyczy estetek) :oops:
Kochani zaczynamy. Na początek cebulowe, bo to właśnie one rozpoczynają sezon.
Co prawda krokusy już dawno przekwitły (zdjęć ;:185 ), ale za to na grządkach pysznią się hiacynty.

Obrazek

Obrazek

Oczywiście nie może zabraknąć słonecznych narcyzów. Jako pierwszy zakwitł Narcissus Cassata.
Byłam bardzo zaskoczona, gdy okazało się, że zmienia kolor w trakcie kwitnienia ;:202 Mam nadzieję, że udało mi się to uchwycić.
Obrazek

Golden Dukat ("napakowany" żółtymi płatkami) i Tahiti (żółto-pomarańczowy i na dodatek pachnący)
Obrazek

Narcyz trąbkowy Mount Hood o dużych, białych kwiatach...uwielbiam biel w ogrodzie ;:167
Obrazek

Hmmm...czy ja wiem, co to za odmiana...na pewno żółte, powszechnie uprawiane w ogrodach ;:306
U mnie rośnie w kilku miejscach, a w jednej z kęp dojrzałam jednego "odszczepieńca" :wink:
Obrazek

Delnashaugh o cudownie kremowo-białych płatkach okwiatu i pofalowanych, brzoskwiniowo-żółtych przykoronka ;:333
Obrazek

Orangery pewnie znacie. Ma naprawdę duże kwiaty w kolorze jasnego ekri z rozszczepioną trąbką.
Obrazek

Jesienią posadziłam do terakotowej donicy miniaturowy Minnow. Co prawda kwiaty są drobne, ale za to do pięciu sztuk na pędzie :tan
Obrazek

Myślę, że na pierwszy raz wystarczy. Do następnego ;:100
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.4

Post »

Jesteś nareszcie, kochana!! ;:196 Teraz forum będzie pełniejsze wraz z Twoim wątkiem i Twoją w nim życzliwością dla innych...
Wstęp godny... warto było czekać ;:167
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Iwonko
tutaj Cię znalazłam...i oniemiałam. Cebulowe CUDO ;:oj bardzo je lubię. Ich jedyna wada to to że są za krótko. Mogły by nas cieszyć przynajmniej przez pół sezonu. Czekam na kolejną porcję zdjęć, widzę że będzie na co popatrzeć
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję się na posterunku. :wit
Ładna wiosna u Ciebie się juz zrobiła.
Cudny ten biały narcyzek a mnie wszystkie zeszłej zimy padły. ;:145
Niestety jesienią nie znalazłam tej odmiany.
Fajnie, że założyłaś wątek.
Miłego długiego weekendu. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Heliofitko jeśli ktoś może komuś czegoś zazdrościć to tylko ja Tobie ;:108 grubaśnych hiacyntów i przepięknych narcyzów. U mnie z tych ostatnich ani jednego:).
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj,Iwonko :wit
piękne hiacynty a i narcyzki też śliczne , co jeden to ładniejszy :wink: i jak wiele odmian masz ;:333
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Iwonko pięknie już u Ciebie i bardzo kolorowo , czyli tak jak lubię .
Dobrze , ze otworzyłaś już swoj wątek , bom tęskniła ;:196
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ależ masz tych narcyzów..Piękne okazy ;:108
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

Witam się w Twoim wątku :D Piękne narcyze, nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian ;:182
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wreszcie :D Tak długo czekałam, że prawie straciłam nadzieję, że jeszcze się pokażesz :wink: Cebulowe wspaniałe, nigdy takich ładnych nie miałam, więc zazdrość mnie zżera. Tym chętniej pozaglądam, co jeszcze Ci wyrosło :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Iwonko pozwól ,że i ja Cię przywitam .Takich pięknych narcyzów w takiej ilości odmian ,to ja jeszcze nie widziałam.Piękne. ;:196
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Biegnę się przywitać ;:196 Piękne wejście i w jak uroczym towarzystwie ;:180
Uwielbiam białe narcyzki na jesień dokupiłam ale okazało się, że są troszkę inne ale też urocze ;:333
świetny pomysł z miniaturkami w donicy, maja takie słodkie mordeczki :D
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W domu zapalone lampy, a w kominku wesoło buzuje ogień. Nie tak wyobrażałam sobie najpiękniejszy miesiąc w roku MAJ :?
W każdym razie jest tak ciemno, że za chwilę, albo nastąpi koniec świata, albo, jak p...czyli rozpęta się burza ;:218

Witaj Aguś ;:196 To się nazywa refleks. Mnie rzadko udaje się załapać na pierwszą stronę, a co dopiero zostać liderem peletonu ;:215

Obrazek

Jolu nie wiem, jakim cudem trafiłaś z doniczkowych do ogrodów, ale miło mi, że do mnie wstąpiłaś :heja

Obrazek

No zobacz Grażynko miałam powiadomić Cię o otwarciu wątku, a okazuje się, że to zbyteczne. Czyżby kobiecy instynkt :wink:

Obrazek

Karolinko dopóki zazdrość ma ludzką twarz i jest o zabarwieniu pozytywnym, to nawet jest wskazana, bo napędza nas do działania i...kolejnych zakupów :;230

Obrazek

Aniu, Jolu/babojola i to jeszcze nie wszystkie ;:173 Część już przekwitła (zdjęć niet), a niektóre dopiero otwierają pąki :tan

Obrazek

Agnieszka & Agnieszka Dziewczyny wiem, że akurat obie macie w tej chwili co innego na głowie, tym bardziej doceniam, że znalazłyście czas, aby mnie odwiedzić ;:168

Obrazek

Ewka no wiesz CO :!: Jak mogłaś we mnie zwątpić :?: Ja po prostu jestem,jak ta sójka, co się wybierała za morze ;:224

Obrazek

Witaj Ewo-rozalko w moim wątku ;:196 Do tej pory chyba jeszcze nie miałyśmy przyjemności się poznać.
Mam nadzieję, że podobnie, jak Dzidzia zostaniesz na dłużej.
PS. Kochana widziałam te Twoje białe narcyzy z żółtymi środkami. Może one jeszcze zbieleją, bo niektóre tak mają ;:170

Oho...coś zaczyna się dziać ;:202 Słyszę jakieś dziwne pomruki za oknem. W takim razie zmykam, dopóki mam jeszcze szansę wysłać tego posta ;:219
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

No właśnie, nie miałam pojęcia :D człowiek się uczy całe życie. Będę do Ciebie zaglądała, to poznam inne odmiany.
:wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Jolu nie chcę cię straszyć, ale na forum spotkasz wiele rośliny, o których nawet nie śniłaś w najpiękniejszych snach.
Konsekwencje są co prawda przyjemne, ale czasami dość boleśnie "uderzają po kieszeni" :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”