Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, to jak będziesz w mieście z paczką, kup los, może akurat dziś milion trafisz w totka.
Mam pierwsze krokuski :wit , co prawda w pączuszkach, ale są... Jaka radość, dziś już chyba się rozwiną, a ja w pracy
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu trudno Cię dogonić , jeszcze poprzedniego wątku nie doczytałam , a już następny . Fajnie że wiosna do Ciebie dotarła . Miłego dnia życzę .
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Dorotko ja Freggiego pamiętam z dzieciństwa , bo moja babcia jeździła tam po ziemię do kwiatków i kwiatki na wiosnę (krakowiaki), a ziemia mówiła była tam najlepsza. Bardzo mi żal , bo na Lubisz jest obraz nędzy
:wit Ja od Freggi'ego mam jeszcze 1 różową pnącą różę. Ma chyba 40 lat i jest już emerytką, ale nadal ładnie kwitnie :tan .
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Na fotkach jeszcze sporo śniegu,ja już zapomniałam o białości. Dzisiaj wybieramy się na działkę jak wiatr ucichnie opryskamy brzoskwinie.Zapowiada się piękne popołudnie. :heja
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51

Post »

eM właśnie wrócił z ''miasta''tj. z Basztowej. Kupił mi tulipanki w doniczce.
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu czy Polsad na Prądniku już zlikwidowany, pamiętam tam też konie, chyba sprzedawali nawóz koński w workach.
Wracając do ogrodów Freggiego, cały Kraków dawniej u niego się zaopatrywał. Mnie utkwiła w pamięci piękna ogromna magnolia przy bramie wjazdowej, szklarnie w których były prymulki, goździki, asparagus, a przed szklarniami łany tulipanów, narcyzów. Widok nie zapomniany z dziecięcych lat. Mieszkałam tam ponad 20 lat. Zapewne ulica Fiołkowa nosi nazwę dzięki tym ogrodom. aha i coś śmiesznego mi się przypomniało, moja nieżyjąca ciocia zrobiła prawo jazdy, kupiła trabanta miała go kilka dni ( w tamtych czasach to było auto prawie z zachodu) przyjechała nas odwiedzić i cofając rąbła w płot tych ogrodów. Wyszli pracownicy, pooglądali, sprawdzili uszkodzenie płotu, przy okazji zerknęli na tył trabanta uśmiechnęli się ( zderzak do wymiany), na tamte czasy baba za kierownicą była rzadkością.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko za późno przeczytałam jak wróciłam i nawet lotto nie puściłam :oops:
Danusiu ale gdzieś udaje Ci się wsiąść do tego pędzącego tramwaju i dziękuję Ci że próbujesz mnie szukać ;:196
ciociu Dorotko ja niestety nie kupowałam u Freggiego, bo ogrodu nie miałam. Kiedyś dawno temu przypomniałam sobie podjechaliśmy i już nie było tam nic! Zazdroszczę Ci róży :oops: Miłe ze strony M ale Wy jesteście obydwoje zieloni! ;:108
Irenko u mnie bieli coraz mniej ale stale jeszcze jest. Oj też muszę opryskać moje brzoskwinki! ;:168
Dorotko Polsad istnieje, ale już tam nie jeżdżę. Najbardziej prężna firma była za czasów męża założyciela, niestety dość młodo zmarł i przejęła to żona potem chyba ktoś jej zaczął pomagać )może dzieci nie wiem) ale istnieje, konie są też.Wywołałaś wspomnienia faktycznie tam było i pamiętam kupowałyśmy bratki na grób na wiosnę, bo kiedyś nie było tyle punktów sprzedaży
Będąc dzisiaj w sklepach popełniłam oczywiście zakupy, ale czekały na mnie i nie mogłam ich zlekceważyć
Obrazek
w B. nie ma nic oprócz ziemi do kwiatów.

I jeszcze wstawię moje storczyki i poproszę Nelę o ocenę ich stanu i rady
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kocia muzyka towarzyszyła mi dzisiaj prawie cały dzień. Tyle kociambrów wylazło na słoneczko :D A Twoje bidule za szybką tak jak mój :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja także niezbędnie potrzebuje ... oranżerii ;:224 No i nie mam miliona ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu, ale przynajmniej są :twisted: kupiłam Monice szelki, ale skończyło się na razie niepowodzeniem :wink:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Śliczna dalia Maryś ;:224 u mnie w Lid... rzucili dziś nasiona warzywne i kwiatowe ,ale jeszcze na nic się nie zdecydowałam :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu witam Cię serdecznie myślę, że na FO mogłybyśmy ogłosić przetarg na oranżerie, bo zamówienie byłoby dość spore :lol:
Tak dużo kwiatów straciłam, bo stały na skleconej półce w drugim rzędzie nie podlewane i uschły :shock:
Iwonko to rzucą , bo nasiona to u nas już jakiś czas są (przypołudniki) i cebule, kłącza są w ofercie ale nie było ich na półce i myślałam, że wykupione. A tu dzisiaj jedyne egzemplarze czekały na mnie - no to musiałam wziąć. Dalia mnie urzekła kolorem. Tego drugiego nie znam muszę poczytać.
Nasion w torebce to oni dają mikro, ale i cena nie jest wysoka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Maryniu mam prośbę ,wejdź do Agatka1409 i pomóż jej we wstawieniu linka w podpisie bo ona się wstydzi japulę otworzyć a ja jej nie pomogę ,bo też nie wiem.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu! ;:79 dawno tu u Ciebie nie byłam i tak wgl na forum ehh... niestety tak jakoś wyszło ;:145 ;:145 ;:145 ...ale postaram się nadrobić wszystko! :heja
Jak zawsze wszytko piękne i zadbane masz w ogrodzie aż miło popatrzeć! ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Maryni zapomniałam Ci podać tytuł wątku ,Mój mały raj na ziemi .Jak możesz to doradź jej. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”