Isiu, kaliny wonnej nie mam, ale wiosną zamierzam zakupić co najmniej kilka różnych odmian, niewykluczone, że tą także... Bardzo mi się podobają jej subtelne kwiaty, a krzew jesienią chyba także - jak większość kalin - pięknie się przebarwia... będzie pani zadowolona!
Aguś o tak moja kalina koralowa i Burkwooda wyglądaja teraz cudnie, wyczytałam że wonna zaczyna kwitnąc juz w marcu ! ale bedzie radocha ciekawa jestem czy już w przyszłym roku będzie miała kwiaty czy dopiero za rok muszę ja dobrze obejrzeć bo nie jest taka malutka ok 1,4 to koralowa
Isiu, kalina ma już słuszny wzrost i moim zdaniem absolutnie możesz liczyć na jej kwitnienie wczesną wiosną
Pozostałe (koralowa i Burkwooda) też urokliwe... ja polecam japońską Mariesii o poziomo ułożonych białych kwiatach Teraz ten krzew to istny ogień w ogrodzie
Witaj Isiu w kolejnej części ogrodowego wątku, który otwierasz pięknymi barwami jesieni. Na jednym ze zdjęć zaprezentowałaś tulipanowca, piękne drzewko a zwłaszcza jesienią, u mnie w pierwszym roku po posadzeniu niestety nie przetrzymało silnych mrozów.
Aguś zapamietam nazwę bardzo lubie kaliny kto wie jak znajde miejsce może dołączy do kolekcji
Zenku witam Cię serdecznie o to przykro czytać a ja przez te mrozy straciłam cedr, mam nadzieję, że jakoś go osłonie tego mojego tulipanowca ...cóż zobaczymy, na razie cieszy mnie jego żółciutki kolor
Piękne jesienne kolorki kalin. Ja mam tylko jedną kalinę Berkwooda ale doświadczeń z nią mało bo wiosenne nasadzenie. Ale nie ma tak ślicznych listków.
Witaj April masz kalinę Burkwooda to bardzo dobry zakup pięknie pachnie radości będziesz miała dużo już teraz zajrzyj w gałązki i zobaczysz uśpione kwiatostany bo ona kwitnie na zeszłorocznych pędach w pełnym kwitnieniu wygląda tak
Ja mam kalinę Anne Russel, kupiłam w zeszłym roku z kwiatuszkami które błyskawicznie przekwitły. To jeszcze malutki krzaczek, jakieś 50 cm. Nie wiedziałam że kwitnie na zeszłorocznych pędach Muszę sobie ją obejrzeć z bliska
Myślisz że powinnam ją jakoś okryć na zimę?
Witaj Isiu! Obejrzałam i poczytałam sobie na spokojnie wszystko...Obrzeża bardzo fajne i solidnie zrobione, nie to, co u mnie.
Nowa rabata w ogrodzie imponująca, tam będzie jeszcze pergola..?
Fotergilla dorodna, a kalina śliczna. Bardzo mi się podobają kaliny, ale te ładniejsze odmiany potrzebują bardziej wilgotnej gleby , niż jest u mnie. Będę więc je podziwiać u Ciebie.
Amber Cover chyba się u Ciebie już spodobało, skoro rozwija pąki. Cieszę się!
Czy róże, na które czekałaś, przyszły?