Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
No widzę,że nie tylko czerwono u Ciebie.Białe jest piękne.A te różowości?Ogród już cały tonie w kwiatach.Bardzo miło będzie przysiąść z kawą w łapce i wąchać te wszystkie zapachy. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam szybciutko wszystkich miłych gości . Skończyłam na dziś robotę słoikowa . Niestety jak w zimie chce się chodzic do piwnicy to teraz trzeba do niej wnosić . Nie ma innej rady . Zrobiłam dopiero 35 słoików truskawek a mam jeszcze sporo agrestu na krzaczkach to tez trzeba zagospodarowc .
ANIU teraz będzie patriotycznie biało -czerwono
gdyż według tego mam teraz 3 Chopiny i Virgo koniec swiata . Pod laubą będzie biało-żółto
KRYSIU białe jest ładne ,ale za dużo bieli tez mi się nie podoba . Masz racje biała ma piękny pokrój i fajnie się rozkrzewiła od jesieni . Jeśli będziesz chciała to mogę Ci ją sprezentowac
EDYTKO dzisiaj zaczęła rozchylać płatki ta Twoja ulubienica może teraz jak pójdę do ogródka będzie miała ich już więcej . Ja wsadzam patyczek do ziemi z 2 pąkami śpiącymi i na łodyżce zostawiam 2 listki .
GOSIU pąk jest zielonkawy potem przechodzi na biały a listki ma jasne podobne do Virgo . Niestety moje Chopiny dopiero zaczynają wegetację ,więc nie mogę jej do nich porównać . tak ona wygląda
TOSIU wszystkie róże są cudowne dlatego je kocham
NELU na opakowaniu pisało ,że jako kwiat ozdobny i jako poplon . Ze względu na niebieskie kwiaty ją wysiałam . Przeciez PEACE to Gloria dei tak mnie oświecili . W tym roku ma bardziej czerwonawe płatki a zawsze była bardziej żółta i dopiero przechodziła potem na inne kolory włącznie z lila
BASIU no to masz już przedsmak tego co będziesz oglądać u siebie . Jest naprawdę piękna

ANIU teraz będzie patriotycznie biało -czerwono

KRYSIU białe jest ładne ,ale za dużo bieli tez mi się nie podoba . Masz racje biała ma piękny pokrój i fajnie się rozkrzewiła od jesieni . Jeśli będziesz chciała to mogę Ci ją sprezentowac

EDYTKO dzisiaj zaczęła rozchylać płatki ta Twoja ulubienica może teraz jak pójdę do ogródka będzie miała ich już więcej . Ja wsadzam patyczek do ziemi z 2 pąkami śpiącymi i na łodyżce zostawiam 2 listki .
GOSIU pąk jest zielonkawy potem przechodzi na biały a listki ma jasne podobne do Virgo . Niestety moje Chopiny dopiero zaczynają wegetację ,więc nie mogę jej do nich porównać . tak ona wygląda
TOSIU wszystkie róże są cudowne dlatego je kocham
NELU na opakowaniu pisało ,że jako kwiat ozdobny i jako poplon . Ze względu na niebieskie kwiaty ją wysiałam . Przeciez PEACE to Gloria dei tak mnie oświecili . W tym roku ma bardziej czerwonawe płatki a zawsze była bardziej żółta i dopiero przechodziła potem na inne kolory włącznie z lila
BASIU no to masz już przedsmak tego co będziesz oglądać u siebie . Jest naprawdę piękna

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pozdrawiam

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu cóż mam powiedzieć
różyce piękne.
nie ujmując nic Jadzi ja też mam słoiczki i to przed Jadziowymi robione 

I tu sprostowanieida74 pisze:Jadziu co ja
,że już masz coś w słoikach
Jesteś chyba pierwszą osobą na forum,która już zrobiła jakiś przetwór na zimę
![]()

- JAKUCH
IDUŚ ja niestety siedzę w domu a Ty masz tyle pracy i jeszcze słoiki . Lepiej ten czas wykorzystać na wypoczynek a zjeść świerze owoce . Dla mnie robienie przecierów to kara Boża wszystko inne mogę robić tylko nie przecierac .
MARZANKO masz rację byłaś przede mną . Teraz sa tak tanie truskawki po 2.90 za kg to same pchają się do roboty . Ty kupowałaś jak były droższe . Wiem ,wiem one wszystkie są piekne . Musiałabym już zamknąć wątek a teraz zaczyna lać za oknem .Idzie burza gdyż w oddali słychać grzmoty
MARZANKO masz rację byłaś przede mną . Teraz sa tak tanie truskawki po 2.90 za kg to same pchają się do roboty . Ty kupowałaś jak były droższe . Wiem ,wiem one wszystkie są piekne . Musiałabym już zamknąć wątek a teraz zaczyna lać za oknem .Idzie burza gdyż w oddali słychać grzmoty
- JAKUCH
Jako ,że czas nieubłaganie leci trzeba zamknąć stronkę ,gdyż to juz ostatni dzwonek . Zapraszam wszystkich do nowej części mojego wątku ,który znajduje się tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=35760 a moderatorów proszę o zamknięcie tej części