Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

No widzę,że nie tylko czerwono u Ciebie.Białe jest piękne.A te różowości?Ogród już cały tonie w kwiatach.Bardzo miło będzie przysiąść z kawą w łapce i wąchać te wszystkie zapachy. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam szybciutko wszystkich miłych gości . Skończyłam na dziś robotę słoikowa . Niestety jak w zimie chce się chodzic do piwnicy to teraz trzeba do niej wnosić . Nie ma innej rady . Zrobiłam dopiero 35 słoików truskawek a mam jeszcze sporo agrestu na krzaczkach to tez trzeba zagospodarowc .

ANIU teraz będzie patriotycznie biało -czerwono :;230 gdyż według tego mam teraz 3 Chopiny i Virgo koniec swiata . Pod laubą będzie biało-żółto

KRYSIU białe jest ładne ,ale za dużo bieli tez mi się nie podoba . Masz racje biała ma piękny pokrój i fajnie się rozkrzewiła od jesieni . Jeśli będziesz chciała to mogę Ci ją sprezentowac ;:108 ;:196

EDYTKO dzisiaj zaczęła rozchylać płatki ta Twoja ulubienica może teraz jak pójdę do ogródka będzie miała ich już więcej . Ja wsadzam patyczek do ziemi z 2 pąkami śpiącymi i na łodyżce zostawiam 2 listki .

GOSIU pąk jest zielonkawy potem przechodzi na biały a listki ma jasne podobne do Virgo . Niestety moje Chopiny dopiero zaczynają wegetację ,więc nie mogę jej do nich porównać . tak ona wygląda
TOSIU wszystkie róże są cudowne dlatego je kocham

NELU na opakowaniu pisało ,że jako kwiat ozdobny i jako poplon . Ze względu na niebieskie kwiaty ją wysiałam . Przeciez PEACE to Gloria dei tak mnie oświecili . W tym roku ma bardziej czerwonawe płatki a zawsze była bardziej żółta i dopiero przechodziła potem na inne kolory włącznie z lila

BASIU no to masz już przedsmak tego co będziesz oglądać u siebie . Jest naprawdę piękna
Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:shock: Jadziu co ja ;:132 ,że już masz coś w słoikach :shock: Jesteś chyba pierwszą osobą na forum,która już zrobiła jakiś przetwór na zimę ;:63 Ja leniwa jestem na maksa i w tym roku zapowiedziałam ,że zero kompcików różnej maści .Wszystko mrożę ,bo robienie przetworów to dla mnie kara Boża ,oprócz przecierów pomidorowych oczywiście :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu cóż mam powiedzieć Obrazekróżyce piękne.
ida74 pisze::shock: Jadziu co ja ;:132 ,że już masz coś w słoikach :shock: Jesteś chyba pierwszą osobą na forum,która już zrobiła jakiś przetwór na zimę ;:63
I tu sprostowanie Obrazeknie ujmując nic Jadzi ja też mam słoiczki i to przed Jadziowymi robione :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IDUŚ ja niestety siedzę w domu a Ty masz tyle pracy i jeszcze słoiki . Lepiej ten czas wykorzystać na wypoczynek a zjeść świerze owoce . Dla mnie robienie przecierów to kara Boża wszystko inne mogę robić tylko nie przecierac .

MARZANKO masz rację byłaś przede mną . Teraz sa tak tanie truskawki po 2.90 za kg to same pchają się do roboty . Ty kupowałaś jak były droższe . Wiem ,wiem one wszystkie są piekne . Musiałabym już zamknąć wątek a teraz zaczyna lać za oknem .Idzie burza gdyż w oddali słychać grzmoty
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako ,że czas nieubłaganie leci trzeba zamknąć stronkę ,gdyż to juz ostatni dzwonek . Zapraszam wszystkich do nowej części mojego wątku ,który znajduje się tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=35760 a moderatorów proszę o zamknięcie tej części :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”