Rośliny do biura
Rośliny do biura
Witam.
Zamierzam kupić kilka roślin do biura.
Możecie jakieś polecić?
Zamierzam kupić kilka roślin do biura.
Możecie jakieś polecić?
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
paprocie - bo dobrze jonizują powietrze, a ja przytachałam difenbachię, bardzo dobrze rośnie ale nie wszysykim to sie podoba (podobno głowa od niej boli jedną Panią)
stoi koło mnie.
Sansewiera jest fajna, mało wymagań.

Sansewiera jest fajna, mało wymagań.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z paprociami to różnie może być są delikatne
kiedyś w pracy w gabinecie dyrektora mieliśmy kwietnik pełen paproci rosły pięknie ale jak porozsadzali to padły
te które sa teraz początkowo były piękne - a teraz schną i sypią się na amen
sanseweria - dobry pomysł
np. taka kompozycja sanseweri z zielistką
kiedyś w pracy w gabinecie dyrektora mieliśmy kwietnik pełen paproci rosły pięknie ale jak porozsadzali to padły
te które sa teraz początkowo były piękne - a teraz schną i sypią się na amen
sanseweria - dobry pomysł
np. taka kompozycja sanseweri z zielistką
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Agnieszko, czułam że będzie taki odzew, nic nie zastapi prawdziwego piękna żywych kwiatów , ale czasami są miejsca że nie da rady żywego wówczas ratujemy się sztucznymi. Kiedys widziałam taras nowowybudowanego domu otoczony skrzynkami wypełnionymi masą zielonych liści , zwisajacego bluszczu a nad tym wszystkim górowały piękne czerwone kwiaty, zawsze jadac obok tego domu wzdychałam , dopiero późna jesień uświadomiła mi że muszą być sztuczne. Ten storczyk z mojej fotki na pewno nie odda piękna prawdziwej roślinki , jednak wprowadza w świat Orchideii.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A tak wracając do głównego tematu: roślinki do biura, to wydaje mi
się, że to zależy w dużym stopniu od tego, kto w tym biurze urzęduje.
Ja się tam nie chwalę, ale zawsze tam, gdzie pracowałam, były najpiękniejsze kwiaty. Nikt na nie nie wydawał ani grosza, ale ponasadzałam różności i to wszystko rosło.
Teraz też, choć pracuję na krótkoterminową umowę, już "nawtykałam" tego sporo. Weszłam w komitywę z woźną, podrzuciła mi z innego pomieszczenia wysuszonego fikusa, który u mnie odżywa, jako polewaczkę dostarczyła mi elegancki czajniczek bez pokrywki, teraz mam zamówiony opryskiwacz po płynie do mycia szyb.
Zawsze się należy człowiekowi jakaś przerwa w pracy, ja ją wykorzystuję na pielęgnację roślinek.
się, że to zależy w dużym stopniu od tego, kto w tym biurze urzęduje.
Ja się tam nie chwalę, ale zawsze tam, gdzie pracowałam, były najpiękniejsze kwiaty. Nikt na nie nie wydawał ani grosza, ale ponasadzałam różności i to wszystko rosło.
Teraz też, choć pracuję na krótkoterminową umowę, już "nawtykałam" tego sporo. Weszłam w komitywę z woźną, podrzuciła mi z innego pomieszczenia wysuszonego fikusa, który u mnie odżywa, jako polewaczkę dostarczyła mi elegancki czajniczek bez pokrywki, teraz mam zamówiony opryskiwacz po płynie do mycia szyb.
Zawsze się należy człowiekowi jakaś przerwa w pracy, ja ją wykorzystuję na pielęgnację roślinek.
Waleria